Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Πώς γεφυρώνουμε τα τσάκρα μας με τη σπείρα

Όπως αναφέραμε στο χθεσινό κείμενο οι γέφυρες για τα τσάκρα είναι 1+7, 2 + 6, 3 + 5 για να δημιουργήσουμε 3 φορές το 8. Το οποίο 8 δημιουργείται πάνω στην σπονδυλική μας στήλη το ένα πάνω από το άλλο και αποκτάμε έτσι στην ουσία 6 κύκλους τον έναν πάνω από τον άλλο. Αυτοί οι κύκλοι δημιουργούν την βάση για να μπορέσουμε να φέρουμε σε ισορροπία το σώμα μας. 


Με τη χρήση της σπείρας όπως θα δούμε παρακάτω και με την εξισορρόπησή τους αυτόματα ισορροπούν οι 6 αισθήσεις μας και ενεργοποιείται η 6η, δηλαδή οι 6 κύκλοι που δημιουργούνται από τα 8ρια.
Τα 8ρια αυτά δημιουργούν υποδομεί για να ισορροπήσει ο Ταύρος μας ( δείτε λεπτομέρειες στο κείμενο εδώ )
Ταύρος = τέλος αύρας. Η αύρα μας είναι αυτή που κρατά μέσα της στοιχεία από όλη μας τη ζωή, είναι δηλαδή κατά μία έννοια η αποθήκη του υποσυνείδητου μας. Όταν εμείς αρχίζουμε να δημιουργούμε την ισορροπία στο σώμα μας η αύρα μας αδειάζει από ότι τοξικό έχει συλλέξει στα τόσα χρόνια και γεμίζει με αγνή- καθαρή ενέργεια του Αιθέρα = το 5ο στοιχείο. Τα στοιχεία μας από όσο ξέρουμε είναι 4 γη, ύδωρ, αέρας, φωτιά. 

Τη φωτιά θα κάνουμε χρήση για να γεφυρώσουμε τα τσάκρα μας.
Ας δούμε τον τρόπο. Δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει το ελατήριο, είναι το κείμενο εδώ. Κάθε άνθρωπος γεννιέται με το δικό του «ελατήριο». Το ελατήριο αυτό του δίνει τη δυνατότητα να ελίσσεται ο άνθρωπος. Όπως όμως θα δείτε και στο κείμενο, κατά τη διάρκεια της ζωής μας το ελατήριό μας συμπιέζεται τόσο πολύ που χάνει πια εντελώς την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα εμείς να λειτουργούμε ελάχιστα μέσα από την ελευθερία που είχαμε στην έναρξη της ζωής μας. Το ελατήριο αυτό συμπιέζεται από συναισθήματα, σκέψεις, γεγονότα και καταστάσεις. Όταν εμείς φτάνουμε στο σημείο, άθελά μας, να κάνουμε άλλα πράγματα από αυτά που νιώθουμε γιατί το σύστημα προστάζει άλλα και έτσι εμείς έχουμε φτάσει στο σημείο να υποβιβάζουμε τους εαυτούς μας με οδηγό τον ανταγωνισμό δυστυχώς προστάζοντας τον υλικό παράγοντα. Έχουμε δυστυχώς βάλει οδηγό στη ζωή μας έναν «αφέντη» που πάντα μας υποβιβάζει και μας θέλει σκυφτούς, σιωπηλούς και χωρίς καμία αξία. Αφού στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε μετατρέψει τους εαυτούς μας σε «αντικείμενα» που κάποτε τα θεωρούσαμε αξίας και τώρα νιώθουμε ότι κάθε αξία που είχαμε εξανεμίστηκε.
Το ελατήριό μας πατημένο τόσο πολύ δεν έχει καμία ελαστικότητα πια. 

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν τις γέφυρες που θα μας βοηθήσουν να φύγει από πάνω μας αρκετό βάρος. Παράλληλα με την διαδικασία για καλύτερα, ουσιαστικότερα αλλά και σταθερά αποτελέσματα, μπορείτε να μελετήσετε τα κείμενα που βρίσκονται στα 3 πρώτα μυστικά περάσματα. Μελετώ θα πει ότι όλες τις ερωτήσεις που έχουν τα κείμενα μέσα, τις δουλεύω όχι μόνο μία φορά. Γιατί στη μία φορά αυτό που θα απαντήσει στην ερώτηση είναι το εγώ και η επιφάνεια. Θέλει υπομονή μέχρι να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος και να το βγάλετε μια για πάντα από μέσα σας. Αλλιώς αυτό που θα καταφέρνετε είναι να κάνετε κύκλους στη ζωή σας βιώνοντας συνέχεια τα ίδια και τα ίδια με μικρές αλλαγές.
Πώς κάνουμε λοιπόν την άσκηση για να γεφυρώσουμε τα τσάκρα – μυστικά περάσματα ?
Επιλέγω ένα ήσυχο μέρος που δεν θα με ενοχλήσει κανείς. Απομακρύνω από τον χώρο κινητό, ασύρματο τηλέφωνο. Πριν ξεκινήσω την διαδικασία λέω το Κύριε Ελέησον όσες φορές νιώσω και στη συνέχεια το Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε.
Κάθομαι σε μια καρέκλα και οραματίζομαι μία σπείρα να ξεκινά από το 7ο μυστικό πέρασμα – τσάκρα και να ενώνεται με το 1ο . Δηλαδή βλέπουμε να δημιουργείται ένα ελατήριο, το οποίο κάνει την γέφυρα. Το χρώμα που βλέπουμε το να δημιουργείται  είναι το μωβ με πράσινο και τελικά μετατρέπεται σε χρυσό. Αφήνουμε το χρυσό χρώμα να αλλάξει τις ενέργειές μας για να μας δοθούν οι σοφίες από την Πηγή μας- Ψυχή μας. Τα χρώματα τα βλέπουμε ως φλόγες οι οποίες έχουν την ιδιότητα να ζεστάνουν και παράλληλα να γεμίσουν με το θεραπευτικό τους φως τα τσάκρα μας. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα κέντρα. Νιώθουμε στο σώμα μας ένα γλυκό μούδιασμα και παράλληλα νιώθουμε τη σπείρα σε κάθε μας κέντρο να δίνει τον σπινθήρα που χρειάζεται για να αρχίσει να δουλεύει αρμονικά.
Στο τελείωμα όλου αυτού του δρόμου λέμε πάλι το Κύριε Ελέησον, γράφουμε όλα όσα νιώσαμε σε ένα τετράδιο. Πίνουμε άφθονο νερό και πλένουμε τα χέρια μας για να μπορέσουμε να γειώσουμε τις ενέργειές μας. 

Αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε για αρχή μια φορά τη βδομάδα. Γιατί να μην την κάνουμε παραπάνω ? Γιατί μετά από κάθε τέτοια διαδρομή τακτοποιούνται οι ενέργειές μας, τα συναισθήματά μας και οι σκέψεις μας. Οπότε κάθε βδομάδα θα έχουμε την δυνατότητα να παρατηρούμε τις αλλαγές στο σώμα μας, όπου μπορεί να εμφανιστούν ως βήχας, συνάχι, πυρετός. Μικρά ξεσπάσματα θυμού επίσης είναι πιθανά. Οπότε θα έχουμε την δυνατότητα να μας παρατηρούμε μέσα στη βδομάδα. Καλό είναι να κρατάμε σε ημερολόγιο τις αλλαγές μας και παράλληλα να τις επεξεργαζόμαστε. Για παράδειγμα αν έχουμε εμφάνιση θυμού μπορούμε να μελετήσουμε το πρώτο μυστικό πέρασμα, για παραπάνω βοήθεια και ποιο γρήγορη αποθεραπεία των τσάκρα μας.
Αφού περάσει ένα διάστημα μόνο με μία φορά τη βδομάδα, μπορούμε να το κάνουμε δύο φορές.

Τα χρώματα που θα καταλήξουν να γίνουν τα τσάκρα μας με τις γέφυρες αυτές θα σας τα δώσω σε παρακάτω κείμενο. 

ετικέτα ( φοίνικας ) 

Δωροθέα