Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Γιούπι έπεσα στο κιούπι !!!

Κάποιες φορές ο ενθουσιασμός μας, μας οδηγεί μέσα από μία εικόνα, μία φράση, μία πράξη και οδηγούμαστε σε ένα γιούπι.


Γιούπι, γνώρισα τον άνθρωπο της ζωής μου, βρήκα τον σκοπό της ζωή μου κλπ.
Ένα γιούπι που επειδή δεν έχουμε ολόκληρη την εικόνα αλλά ένα της μέρος πέφτουμε σε ένα κιούπι. Πέφτοντας στο κιούπι χτυπάμε το κεφάλι μας και τότε αστεράκια πολύχρωμα κάνουν την εμφάνισή τους. Έτσι όπως είμαστε στα σκοτεινά και με τα αστεράκια να γυρίζουν γύρω από το κεφάλι μας, νομίζουμε ότι συναντήσαμε την απόλυτη ευτυχία, την απόλυτη πληρότητα.
Έτσι μέσα από το κιούπι και χωρίς ορατότητα δομούμε την υπόλοιπη ζωή μας και τις περισσότερες φορές ζούμε κάτω από έναν ζυγό και αρκετές θηλιές στον λαιμό μας, από αυτό το αρχικό γιούπι. Που δεν έχουμε την δύναμη να το αναγνωρίσουμε με αποτέλεσμα να παραμένουμε μέσα σε μία κατάσταση- κιούπι και να νομίζουμε ότι αυτή είναι η ζωή. 

Σπάσε αυτό το κιούπι και αναζήτησε όλο το τοπίο του ενθουσιασμού σου.
Είναι ο ενθουσιασμός ένας οδηγός αλλά για να μην πέσουμε μέσα σε ένα σκοτεινό κιούπι οφείλουμε να κάνουμε την σφαιρική αναζήτηση σε όποια μας επιλογή.
Τώρα αυτή τη χρονική περίοδο οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι τόσα χρόνια ήταν μέσα σε ένα κιούπι, μόνο που αυτό το κιούπι έσπασε με βίαιο τρόπο και τώρα νιώθουμε εκτεθειμένοι προς κάθε κατεύθυνση. Κυρίως νιώθουμε συναισθηματική φόρτιση και αναλόγως το σπάσιμο μπορεί να νιώθουμε ανίκανοι να αρχίσουμε κάτι από την αρχή. Γιατί ανάλογα με τα πόσα χρόνια βρισκόμασταν μέσα σε αυτό το κιούπι ανάλογο είναι και το μούδιασμα μας.
Έτσι το κιούπι έφτασε να γίνει ένα καλούπι που μας έκλεισε την πρόσβαση στο φως, την αλήθεια και στην ουσία. 

Ευκαιρία είναι τώρα που αυτό το κιούπι- καλούπι που έσπασε να ενωθούμε μέσα από την αγάπη, την κατανόηση και την αποδοχή. Να βάλουμε οδηγό τις αληθινές σχέσεις και όχι την υλική κατάσταση που είχαμε μέχρι εχθές για οδηγό. Αφού έφτασε με τη βία να σπάσει όλο αυτό το στάτους που βρισκόμασταν οι περισσότεροι μέσα του κρυμμένοι και «βολεμένοι», είναι ευκαιρία να το αξιοποιήσουμε και να αναζητήσουμε τον μοναδικό Πλούτο που δεν έχει όρια και λέγεται Θεός. Εκείνος μας έχει δώσει τον τρόπο να αποθηκεύουμε πλούτο αλλά όχι επίγειο αλλά να γεμίζουμε τις καρδιές μας για να απολαύσουμε τους καρπούς μας.

Με οδηγό την Αγάπη και τον Θεό για να παραμείνει το γιούπι, γιούπι!!! 

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα