Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Τα Πνευματικά χέρια του Ηλιακού Άγγελου.

Τα χέρια για κάθε Πνευματικό Ηλιακό Άγγελο σε κάθε Πνευματική διδασκαλία παίζουν σημαντικό ρόλο για 4 λόγους.
α. Είναι το σύμβολο της κτητικότητας.
β. Είναι τα κέντρα δυνάμεως.
γ. Είναι οι χειριστές του ξίφους.
δ. Όταν χρησιμοποιούνται χωρίς εγωισμό.


Ο κάθε Ηλιακός Άγγελος όταν αρχίζει την απόλυτη σταθερότητά του, ύστερα από την εκπαίδευσή του στην διαδρομή, ενεργοποιεί την αφή του ως αίσθηση για να δίνει την ενέργειά Του.
Η ενέργεια του Πνευματικού είναι γεμάτη αγάπη και η αγάπη από μόνη της είναι μία θεραπευτική διαδρομή.

Στην αναζήτηση και έρευνα ως προς τα Πνευματικά χέρια μπήκε και ο Usui, ο δάσκαλος του Reiki. ( διαβάστε σχετικά στην ετικέτα Reiki)

Τα χέρια λοιπόν του Πνευματικού, δηλαδή η ενέργειά του μεταβάλλεται απόλυτα.
Όμως για να ενεργοποιηθεί αυτή η ενέργεια ο ίδιος οφείλει να περάσει και να αποποιηθεί την όποια αμοιβή ως προς την ενέργεια της Αγάπης. Η αγάπη δεν έχει τιμή είναι ανεκτίμητη. Πόση τιμή μπορείς να δώσεις σε μία αγκαλιά, σε ένα φιλί, σε ένα ποτήρι νερό που ένας διψασμένος άνθρωπος θα σου ζητήσει ?
Να δούμε τα βήματα ένα- ένα όμως για να καταλάβουμε.


Το πρώτο λέει : Είναι το σύμβολο της κτητικότητας, δηλαδή είναι μία γνώση την οποία ο Πνευματικός την βιώνει, την διδάσκεται μετά από τον προσωπικό του «αγώνα» προς το εγώ του στην αρχή με την αυτογνωσία και ύστερα προς την διαδρομή της Πνευματικής του αναζήτησης.
Έτσι έχει καταφέρει να φέρει σε ισορροπία το σώμα του και τις αισθήσεις του. Οι οποίες έχουν μετατραπεί σε Υπέρ- αισθήσεις. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την αίσθηση της αφής. Το άγγιγμα του Πνευματικού μεταβάλλεται από απλή ενέργεια, σε Υπέρ ενέργεια.
Αυτή η «περιουσία» του πια είναι κτήμα του, είναι ένα δικό του κομμάτι. Το οποίο ο Πνευματικός γνωρίζει απόλυτα πώς να το χειριστεί, αλλά κυρίως πώς να το σεβαστεί.
Ο Πνευματικός δεν γίνεται θεραπευτής, αλλά μετατρέπεται σε σκαλί βελτίωσης για τον κάθε θεραπευόμενο. Δηλαδή ο θεραπευόμενος θα οδηγηθεί με τον ανάλογο τρόπο από τον Πνευματικό για την βελτίωση του.
Αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο Πνευματικός μέσα από αυτή την ιδιότητα που αποκτά, είναι να νιώσει, ξαφνικά ανώτερος από τα αδέρφια του και να εκμεταλλευτεί αυτή του την νέα ιδιότητα. Ούτε να νιώσει ότι έχει κάτι σπουδαίο, γιατί πολύ απλά δεν έχει. Το «όπλο» που του δόθηκε ήρθε μετά από πολλές ώρες μελέτης, έρευνας και φυσικά πρακτικής εφαρμογής του Λόγου.
Οπότε δεν μπορεί να χειριστεί κανέναν άνθρωπο ως προς το κτητικό κομμάτι. Δηλαδή να δεσμεύει τους συνανθρώπους του στο βωμό, του ότι εκείνος έγινε θεραπευτής και να τους υπόσχεται θεραπεία. Γιατί ο Πνευματικός γνωρίζοντας απόλυτα τους Νόμους του Σύμπαντος αλλά κυρίως την ελεύθερη Βούληση ξέρει πως εκείνος δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Τα θαύματα θα τα δημιουργήσει ο θεραπευόμενος και ο θεραπευόμενος μόνο στον εαυτό του θα χρωστάει την όποια βελτίωσή του και στον Θεό. Σε κανέναν άλλο. Απόδειξη αυτού, είναι πως όσοι πιστεύουν στον Θεό, μετά από έρευνες που έχουν κάνει οι επιστήμονες, έχουν καλύτερη και πιο άμεση βελτίωση της υγείας τους. Τα φάρμακα και οι όποιες θεραπείες έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε εκείνους που πιστεύουν σε μία ανώτερη δύναμη.  
Αυτή η ανώτερη Δύναμη υπάρχει μέσα σε κάθε έναν από μας, είναι κομμάτι του εαυτού μας. Αυτό είναι το κομμάτι που αφορά τον Πνευματικό, να βρει τρόπο να στηρίξει και να ενισχύσει την πίστη στα αδέρφια του και τίποτε άλλο. 
Αν για κάποιο λόγο ο Πνευματικός νιώσει τη δυνατότητα αυτή που έχει στα χέρια του, ως δύναμη και την χρησιμοποιήσει κτητικά. Θα είναι για να δεσμεύσει τον θεραπευόμενο και να τον κάνει να νιώθει κτήμα του.
Σκοπός και στόχος σε κάθε Πνευματικό είναι να ελευθερώνει τους ανθρώπους γύρω του και όχι να τους δεσμεύει, κι αν τους δεσμεύσει να τους δεσμεύσει προς τον  Θεό. Να βρει δηλαδή τον τρόπο να ενισχύσει την πίστη του αδερφού του προς τον εαυτό του και προς τον Θεό.
Η ενέργεια αυτή της αγάπης που έχουμε στα χέρια μας, δεν είναι σαν το υλικό κομμάτι, που το θεωρούμε δικό μας και ενδεχομένως να το δανείσουμε ή να ζητήσουμε χρήματα γι’ αυτό. Αν ο Πνευματικός θελήσει να βάλει μία αμοιβή προς εκείνον μπορεί να αφήσει τον αδερφό του να δώσει εκείνος ότι θελήσει για την ευγνωμοσύνη του.

Όσο πιο ελεύθερος είναι ο Πνευματικός από το υλικό στάτους, τόσο πιο πολύ δυναμώνει η πίστη του και έτσι ανακουφίζει και ανακουφίζεται. Γιατί τι μεγαλύτερο από το να μπορείς να αγκαλιάζεις τα αδέρφια σου χωρίς κανένα όφελος προς εσένα ? 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα