Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

«Αν δεν μπορείς να το πεις, ζωγράφισέ το». Διαλογισμός έκφρασης και ισορροπίας.

Όταν νιώθεις μοναξιά, όταν νιώθεις ότι κανείς δε σε καταλαβαίνει, όταν πνίγεσαι εκεί μέσα στην σιωπή που πάντα συνοδεύεται από τον θόρυβο του μυαλού σου με τόσες σκέψεις πόνου, κάνε ένα άλμα απόδρασης.


Πάρε ένα λευκό χαρτόνι και μπογιές και αφέσου με οδηγό το νιώθω σου.
Τα χρώματα αλλά και η αίσθηση της ελευθερίας θα σε οδηγήσουν σε ένα μαγικό διαλογιστικό ταξίδι χρωμάτων. Επέτρεψε στον εαυτό σου να αφεθεί και να εκτονωθεί. Χωρίς καμία καθοδήγηση από εσένα.
Κάθε σκέψη και ένα χρώμα κάθε χρώμα και μία θεραπεία. Η αίσθηση της πληρότητας και της ισορροπίας δεν θα αργήσει να έρθει και εσύ θα έχεις δημιουργήσει το πρώτο σκαλί επικοινωνίας με την εσωτερική σου φωνή. 

Γίνε παιδί για όσο χρόνο χρειάζεσαι. Ένα παιδί μέσα σε ένα χαρτί ζωγραφίζει όλα του τα συναισθήματα, όλα αυτά που δεν μπορεί να σου πει με λέξεις. Γιατί είναι μερικά πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν με λέξεις. Εμείς το έχουμε κάνει και ατάκα «αν δεν μπορείς να το πεις ζωγράφισέ το».
Ζωγράφισέ το λοιπόν και αφέσου εκεί μέσα στην παλέτα των χρωμάτων.
Μπορείς σε αυτή τη διαδρομή αν κι εφόσον το επιθυμείς να βάλεις και μουσική να σε οδηγεί και να σε ταξιδεύει. Το αγαπημένο σου τραγούδι θα σου δώσει έναν δρόμο πιο εύκολου αδειάσματος.
Να θυμάσαι όσο αδειάζεις από τον πόνο, θα γεμίζεις με υγεία. Ταξίδεψε λοιπόν στα χρώματα και τις μελωδίες για να επιτρέψεις στον εαυτό σου να γίνει ο θεραπευτής σου. Μόνο εσύ ξέρεις πόσο πονάς. Μόνο εσύ ξέρεις πόσο και ποιες σκέψεις σε βασανίζουν. Μόνο εσύ !!!
Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να αδειάσει και να γεμίσει από την δημιουργική σου ύπαρξη. Γιατί εσύ είσαι ο δημιουργός σου μαζί με τον Πλάστη μας.
Νιώσε, αφέσου, νίκησε τις σκέψεις που σε βασανίζουν.

ετικέτα ( διαλογισμός ) 

Δωροθέα