Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Ο «στυλοβάτης» μας.

Όποιος δεν δέχεται το παρελθόν του ολοκληρωτικά, ζει το παρόν του αποσπασματικά. Με αποτέλεσμα να βιώσει στο μέλλον του αυτά που δεν θέλει να αποδεχτεί από το παρελθόν του ως γνώσεις, εμπειρίες.
Το παρελθόν μας ακολουθεί σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας σκέψη, σε κάθε μας πράξη.


Πάντα βρίσκεται εκεί και μας οδηγεί να πάρουμε αποφάσεις μέσα από μία προκατάληψη από τις εικόνες και τα βιώματα από το παρελθόν.
Το παρελθόν δεν θα περάσει, απλώς επειδή το ξεχάσαμε, επειδή πέρασαν χρόνια. Θα είναι εκεί πάντα, είναι ο «στυλοβάτης» μας. Είναι τα θεμέλιά μας, τα οποία είναι εκεί. Οι πρώτες «κολώνες» από το οίκημά μας, το σώμα μας. Αυτό το σώμα με τον χαρακτήρα δομήθηκε από τα πρώτα μας χρόνια και τις πρώτες μας εμπειρίες. Έτσι ότι περάσαμε τότε για να ελευθερωθεί «πρέπει» να το θεραπεύσουμε. 

Όσο το θεραπεύουμε τόσο το σήμερά μας θα γίνεται γεμάτο ευλογίες και ευημερία, αλλά το κυριότερο, υγεία σε όλους τους τομείς.
Θα περάσει κι αυτό λέμε, θα το θεραπεύσει ο χρόνος, κι όμως εμείς μπορεί να ξεχάσαμε αλλά τα κύτταρά μας θυμούνται. Το υγρό σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει μνήμη, άρα όλο μας το υγρό στοιχείο έχει μνήμη. Δηλαδή κάθε τι που μας έχει συμβεί είναι μέσα στο σώμα μας. Οπότε καλό είναι να καθαρίσουμε αυτά τα ύδατα στο σώμα μας για να έρθει η ελευθερία. Ναι ένας τρόπος είναι η διατροφή, αλλά η διατροφή από μόνη της δεν γίνεται να φτάσει στην απόλυτη ίαση. Εμείς όμως μπορούμε με οδηγό την συγχώρεση και τη συγνώμη.

Προσεχώς τα βήματα της κάθαρσης.  

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα