Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Η προφητεία μπορεί να αποτραπεί ?

Εν Αρχή είν ο Λόγος = ο Θεός
Λόγος = Γόνος = Γέννα = Δημιουργία
Ο Ιησούς είπε = Εγώ Ειμί η Οδός.
Οδός = Ωδή = Αχή = Ηχος = δόνηση.
Η Αρχή δημιούργησε την ωδή του ήχου. Για να δείξει ότι ο Λόγος είναι πράξη.

Ύστερα ο Θεός μας έδωσε μέσα από τον δρόμο τον τρόπο πώς να αποφεύγουμε τον τρόμο. Πρώτον με την διδαχτική εφαρμογή Του Λόγου από τον Ιησού και δεύτερον από την αυτογνωστική Πνευματικότητα που είναι η Αποκάλυψη του Ιωάννη που αφορά πώς να αποφύγουμε τον τρόμο. Ποιον τρόμο όμως ? Αυτό θα υπάρξει μέσα μας αν εμείς αντί για τον δρόμο- τρόπο επιλέξουμε τον τρόμο- θυμό. Ο Θεός και Πατέρας μας δεν έλεγε απλώς για να πει, αλλά αυτομάτως έπραττε και πράττει. Άρα η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι ένας δρόμος εσωτερικής αναζήτησης σε βάθος που όταν γίνει μέσα από την καθοδήγηση του αδειάζω τον εγωισμό μου, γίνονται πράξη τα βήματά της αυτόματα. Η εξέλιξη ως Πνευματικότητα δεν έχει άλλον δρόμο- οδό= Ωδή παρά να γίνει η τελική μάχη και να γεννηθεί μέσα σε κάθε άνθρωπο η Χριστική μορφή- ορφή- κορφή του Ορφέα. Ο Ορφέας ήταν ο πρώτος που δημιούργησε την μονοθεϊστική Θρησκεία και μίλησε για την Αγία Τριάδα. 

Η Αποκάλυψη λοιπόν είναι μία βιωματική διαδρομή που χρόνια περιμένει να την βιώσουν οι άνθρωποι, για να περάσουν από το Αποκάλυψη = Εαυτός Χριστικός, σε Ανάληψη = Η συνάντηση με τον Ιησού μέσα στο σώμα – Ναό του κάθε ανθρώπου.
Ο δρόμος τρόπος μέσα στην αποκάλυψη μας μιλά για τον θυμό και μας δείχνει τις μάχες που θα γίνουν εξ’ αιτίας του. Μάχες που ο καθένας τις βιώνει σε προσωπικό επίπεδο, αφού έχει γίνει υποχείριο του θυμού του. Ο θυμός όπως είπαμε και στο κείμενο η οργή οργώνει τα όργανά μας, γεννά και όλα τα υπόλοιπα αρνητικά συναισθήματα.
Ο θυμός είναι μία διαδρομή προφητείας που μας δείχνει ακριβώς τι έρχεται μπροστά μας να βιώσουμε ανάλογα με το μέγεθος του θυμού.
Ο θυμός καταφέρνει να κλείσει τα 7 τσάκρα μας και να δεσμεύσει τους αδένες μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το σώμα μας να υπολειτουργεί.
Ο θυμός μας μετατρέπει σε θύματα και ο θήτης πάλι εμείς είμαστε. Είναι ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού» της ζωής μας και μας αναγκάζει να βιώνουμε καταστάσεις που δεν μας ανήκουν.  

Ο Θυμός λοιπόν όπως είπαμε μας αναγκάζει να ζούμε αποσπάσματα από τις ζωές των άλλων. Αναζητήστε τη ζωή ενός από τους ανθρώπους που είστε θυμωμένοι μαζί του και δείτε ποια από τα κομμάτια της ζωής του είναι ίδια με τη δική σας ? Σίγουρα βιώνετε αποσπάσματα της ζωή του ίσως να μην είναι τόσο εύκολα στην αρχή να τα αναγνωρίσετε και το «μπα αποκλείεται» θα σας βγαίνει πιο εύκολα να το λέτε. Όμως αν επιμείνετε θα τα δείτε όλα τα κομμάτια ένα- ένα.
Αθροίστε τους θυμούς σας και τα άτομα που είστε θυμωμένοι, θα δείτε ότι με όλους έχετε κοινά βιώματα. Όσο δε, ποιο κοντινό μας είναι το άτομο αυτό, όπως μαμά ή μπαμπάς, τόσο μεγαλύτερη είναι η κορδέλα που μας κρατά δεμένους μαζί τους. Έτσι αυτή η κορδέλα με την πάροδο του χρόνου μετατρέπεται σε αλυσίδα, μεγαλύτερη από αυτή που δένουν τα καράβια. Έτσι ενεργοποιείται σε εμάς όλο το παρελθόν τους αλλά με νέα στοιχεία πόνου, από το υπόλοιπο περιβάλλον θυμού, που έχουμε δημιουργήσει εμείς. Είτε με ένα αφεντικό μας, είτε με έναν συνεργάτη, είτε με έναν σύντροφο, είτε φίλο. Έτσι ο δρόμος πόνου που βιώνουν οι γονείς μας σε εμάς μετατρέπεται σε τεράστιο φορτίο πόνου. 

Δεν έχετε άραγε αναρωτηθεί γιατί αυτοί που μας κυβερνούν δεν παθαίνουν τίποτε ? Μα γιατί να πάθουν, αφού όλοι μας είμαστε θυμωμένοι μαζί τους και έτσι ότι είναι να νιώσουν αυτοί το βιώνουμε όλοι εμείς. Έτσι εκείνοι ζουν στην «πούδρα» κι εμείς παλεύουμε με τεράστια κύματα θυμού και οργής. Τα οποία κύματα αυτά ολοένα και μεγαλώνουν.
Η γνώση είναι θεραπεία. Τώρα που ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει με τον θυμό απαλλαγείτε. Όμως επειδή κάποιες συνήθειες δεν φεύγουν από τη μία μέρα στην άλλη, μπορείτε να μπείτε στο πρώτο μυστικό πέρασμα που εκεί υπάρχουν τρόποι εξισορρόπησης του θυμού και όχι μόνο. Γιατί ο θυμός γεννά όπως είπαμε και όλα τα υπόλοιπα αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές εχθρικές κυρίως προς εμάς. Όσο ο θυμός συνεχίζει να υπάρχει ως κυρίαρχος στις ζωές μας, αυτό το φορτίο το μεταφέρουμε και στα παιδιά μας. Οπότε μέσα από την κυκλική διαδρομή που ζούμε αυτά τα παιδιά θα βιώσουν κυκλικά – σε επανάληψη κομμάτια του χθες, αφού όλοι εμείς αυτά τα κομμάτια του χθες τα φέρνουμε μέσω θυμού στο καθαρό και αυθεντικό σήμερα. Τι βίωσε ο πλανήτης στο χθες ? Με μαθηματική ακρίβεια πάμε να το βιώσουμε κι εμείς, αλλά με μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερες απώλειες. Γιατί ? Μα γιατί μέσα στον θυμό των προγόνων μας έχουμε βάλει επιπλέον θυμούς. 

Απαλλαγή από τον θυμό = αποφυγή της αποκάλυψης ως συλλογικό δρώμενο. Γιατί αν ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο δεν αδειάσει από τους θυμούς του, θα έρθει η ιστορία να μας φέρει μπροστά στο βίωμα της αποκάλυψης συλλογικά.

Ας ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας, είναι ευκαιρία τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα να βιώσουμε την γέννα του Μέσα= Μεσσίας  μας και μαζί την Ανάστασή μας !!!


ετικέτα ( Αναγέννηση & Έσσεται Ήμαρ ) 

Δωροθέα