Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Ειρήνη = Ιερή Νοητική Ηρεμία.

Πνευματικότητα δεν είναι η ανάπτυξη του Πνεύματος μέσα από γνώσεις κοσμικής φύσεως, αλλά η ανάπτυξη του Νου μέσα από την μητέρα της 


γνώσης ,την Ψυχή μας. Η μητέρα της γνώσης αυτής δημιουργεί την ανάλογη μήτρα αναγέννησης και όταν εκεί συναντήσουμε τον Πατέρα μας Θεό, τότε αρχίζουμε να κυοφορούμε τον ίδιο το Ιησού και η γέννα του δεν είναι μακριά. Ο τρόπος που θα επιστρέψει Εκείνος στη γη ήδη έχει αρχίσει να δομείτε. Ήδη έχει αρχίσει να επιστρέφει, στις καρδιές των ανθρώπων. Για να έρθει ξανά ο ίδιος στον πλανήτη θα το κάνει όταν εμείς Τον έχουμε γεννήσει μέσα μας, όταν αποκτήσουμε την κενότητα. Ποια κενότητα ? Την κενότητα από όλα τα κενόδοξα πράγματα που μας καταδιώκουν, αυτά που μας έχουν καταντήσει υποχείρια της ύλης και του εγώ. Η κενοδοξία αυτή μας έχει αναγκάσει να φερόμαστε σε όλους τους γύρω μας με τρόπο που δεν έχει μέσα του αγάπη, θαλπωρή και ανακούφιση, αλλά μάχες και μάχες. Εκείνος έγινε κενός για να μας δοξάσει στα μάτια του Θεού. 

Το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε εμείς τώρα προς τους εαυτούς μας να τους κενώσουμε από το εγώ και τότε το σώμα μας να πάρει την μορφή που του αξίζει. Να γίνει ο Ναός που θα υποδεχτεί τον Ιερό Νυμφίο. Δηλαδή την δική μας Νύμφη, την ίδια μας την Πηγή- Ψυχή- Ουσία.
Η Ειρήνη όταν φωλιάσει σε κάθε καρδιά και γίνει στάση ζωής τότε είμαστε στον Παράδεισο. Όμως η καρδιά και το μυαλό των ανθρώπων δεν έχουν Ειρήνη αλλά μάχη, πόλεμο, σκέψεις γεμάτες έχθρα και μίσος. Αυτό μεταφέρεται παντού. Η μάχη φέρνει μάχη και όσο μεγαλύτερη δόνηση έχει αυτή η μάχη τόσο πιο ολέθρια αποτελέσματα είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Γέμισε την καρδιά σου από τα άνθη της Ειρήνης και τότε έχεις αποτρέψει τόσες μάχες να μην εκδηλωθούν. Ειρήνη = Ιερή Νοητική Ηρεμία. Ένας ήρεμος Νους δεν μπορεί να δώσει μάχη, γιατί πολύ απλά δεν μάχεται τίποτε. 

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα