Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Ο Πνευματικός Ιππότης της Ιεράς Τράπεζας.

Όπως είδαμε στο κείμενο τα Πνευματικά χέρια του Ηλιακού Άγγελου χωρίζονται σε 4 μέρη.


α. Είναι το σύμβολο της κτητικότητας.
β. Είναι τα κέντρα δυνάμεως.
γ. Είναι οι χειριστές του ξίφους.
δ. Όταν χρησιμοποιούνται χωρίς εγωισμό.

Σήμερα θα δούμε το β μέρος και το γ.

Τα χέρια λοιπόν του Ηλιακού Άγγελου αποκτούν μία εντελώς διαφορετική ενέργεια.
Γενικά τα χέρια μας έχουν ενέργεια από μόνα τους. Γι αυτό και τα δίνουμε ως χειραψία. Είναι ένας τρόπος να ενώσουμε τις ενέργειές μας εκείνη τη στιγμή, της γνωριμία μας με κάποιον . Στη πραγματικότητα, ενώνουμε τις ενέργειές μας και επιτρέπουμε στον άλλον να δει κομμάτια δικά μας αλλά κι εμείς να δούμε δικά του. Μία χειραψία έχει μεγάλη σημασία σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή μπορούμε μέσα από μία χειραψία να καταλάβουμε όλο το συναισθηματικό κόσμο ενός ανθρώπου και στοιχεία του χαρακτήρα του, τουλάχιστον τα βασικά. Αλλά για όλους αυτούς που ασχολούνται με την ενέργεια ξέρουν πως τα χέρια, όπως και τα μάτια είναι πομπός δόνησης που μεταφέρεται από τον έναν στον άλλο. Ο Πνευματικός Ηλιακός Άγγελος έχει απόλυτη γνώση πώς να διαφυλάξει τη δική του ενέργεια και πώς να μεταδώσει στον άλλον στοιχεία αγάπης, μέσα από μία χειραψία. 

Τα χέρια μας λοιπόν όπως και τα μάτια μας είναι πομπός όπως προανέφερα. Τι πομπός ?
Για τον Πνευματικό Ιππότη, αυτόν δηλαδή που έχει εισχωρήσει στα Ιερά Μυστήρια, μέσα από την καθοδήγηση του ίδιου του Ιησού, ο πομπός αυτός είναι μία αγνή- καθαρή και γεμάτη λάμψη ενέργεια.
Ο Πνευματικός Ιππότης από τη στιγμή που λαμβάνει αυτήν την καθαρή ενέργεια από τον Ιησού, γνωρίζει πως και πότε θα την χρησιμοποιήσει, αφού ο ίδιος έχει φτάσει στο απόλυτο σημείο του Σεβασμού. Για να λάβεις όλο αυτό το μεγαλείο, πρώτα απ’ όλα οφείλεις να γνωρίζεις τους Νόμους του Σύμπαντος. Αλλά το κυριότερο να τους εφαρμόζεις κατά γράμμα.
Οι Νόμοι του Σύμπαντος έχουν διαφορά με τους Νόμους του Θεού ? Ναι σαφώς και έχουν. Θα δείτε ότι άλλοι μιλούν για το Σύμπαν και άλλοι για τον Θεό. Το Σύμπαν μιλά για το Θετικό και το Αρνητικό, ενώ ο Θεός μιλά για το ΌΛΟΝ και είναι το ΟΛΟΝ.
Το Σύμπαν περιβάλλεται από τον Θεό και όχι το ανάποδο. Τι είναι όμως το Σύμπαν ως προς τους ανθρώπους ? Ανάλογα το πεδίο που βρίσκονται, υπάρχει και το ανάλογο σημείο του Σύμπαντος. Σε αυτούς που κυριαρχεί το Αιθερικό τους πεδίο, αυτό είναι το Σύμπαν για εκείνους, δηλαδή τα όρια τα έχουν θέσει οι ίδιοι, με την ανάλογη δομή που έχουν δώσει στο Αιθερικό τους περιβάλλον. Γι’ αυτούς που έχουν καταφέρει να διασπάσουν το Αιθερικό τους πεδίο, να αδειάσουν δηλαδή όλη την αποθήκη του υποσυνείδητου, το Σύμπαν είναι ο Αστρικός τους φορέας με Αρχηγό την Ψυχή τους και τον Ανώτερο Εαυτό, ενώ για Εκείνους που κατάφεραν να διασπάσουν και τον Αστρικό τους Φορέα και να βγουν εκεί στην 5η Διάσταση δεν υπάρχει πια το Σύμπαν αλλά μόνο ο Θεός. 

Εκεί στον Αστρικό μας φορέα, η επικοινωνία μας γίνεται από διάφορες ουράνιες Οντότητες για την εκπαίδευσή μας και αυτές παρουσιάζονται σε μας, ανάλογα με το Πνευματικό μας σημείο, δεν θα το πω επίπεδο, γιατί πολύ απλά επίπεδο δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο το Πάνω και το κάτω. Ποιο Πάνω και ποιο κάτω, το γνωρίζει μόνο ο Πνευματικός ενδιαφερόμενος. Μόνο εκείνος γνωρίζει το σημείο που βρίσκεται.
Όταν λοιπόν ο Πνευματικός Ηλιακός Άγγελος διασπάσει τον Αστρικό του Φορέα τότε γίνεται Φορέας του Λευκού Μανδύα, που του τον φορά ο ίδιος ο Ιησούς.
Τότε ο Ιησούς τον οδηγεί στην Ιερά Τράπεζα. Εκεί αρχίζει η Μύηση του Πνευματικού. Ο Ιησούς του ανοίγει το χρυσό βιβλίο της γνώσης και του δίνει την αποστολή του.
Τα χέρια του Πνευματικού μετατρέπονται σε κέντρα Δύναμης. Μία δύναμη πρωτόγνωρη, όχι φυσικά για το υλικό του στάτους, γιατί ο Πνευματικός έχει καταλάβει απόλυτα ότι όλο το υλικό στάτους είναι γεμάτο από παγίδες του εγώ. Οπότε γνωρίζει απόλυτα ότι ο Ιησούς και ο Πατέρας, πάντα θα του δίνει όλα όσα χρειάζεται για την αποστολή του. Ποια είναι η αποστολή του ? Να φέρει την Αγάπη στον πλανήτη. Να αγγίζει με θαλπωρή και τρυφερότητα κάθε του συνάνθρωπο. Να γίνει πια ο Πνευματικός ένας ενδιάμεσος επικοινωνός ανάμεσα στη βούληση των ανθρώπων και τη Βούληση Του Θεού. Ο Πνευματικός μέσα από τους δύο του πόλους, την όραση και την αφή γίνεται η σάλα που θα ξαποστάσουν όλοι όσοι πονούν και υποφέρουν. 

Τα χέρια του έχουν την δυνατότητα της ίασης, αλλά ακόμη περισσότερο το βλέμμα του. Μέσα από το βλέμμα του αλλά και την αγνή του πρόθεση έχει την δυνατότητα να ανακουφίσει τους συνανθρώπους του.
Έτσι επιστρέφει όποτε χρειάζεται εκεί στην Ιερά Τράπεζα και μεταφέρει εκεί μέσα από την προσευχή του τους πόνους και τα βάσανα των αδερφών του.
Μετά από τα στάδια εκπαίδευσής του ως προς αυτόν τον τομέα, ο Ιησούς και ο Πατέρας θα του δώσουν το Ξίφος.
ΞίΦως. Δηλαδή η ενέργεια η Χριστική κατεβαίνει πάλι στη γη για ισορροπία, θαλπωρή και ίαση.
Με την λέξη ίαση ο Πνευματικός Ιππότης της Ιεράς Τράπεζας καταλαβαίνει, ότι για να υπάρξει απόλυτη και ολοκληρωτική θεραπεία σε έναν του συνάνθρωπο θα πρέπει να υπάρξουν βασικές αλλαγές. Πρώτον στο εγώ του, δεύτερον στα συναισθήματά του αλλά το βασικότερο στην απόλυτη μετά-νόηση. Δηλαδή να καταλάβει ο συνάνθρωπός μας, που και με ποιο τρόπο έσφαλε, έτσι ώστε να μπει στην διαδρομή της μετά νόησης. Αφού γνωρίσω, τότε έρχεται η νέα νόηση και με την νέα νόηση δεν χρειάζεται να «πέσω» ξανά στις παγίδες του εγώ.
Αυτός είναι και ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο Πνευματικός Ιππότης πια την θεραπευτική δομή- διαδρομή. 

Το Ξίφος = δηλαδή η Χριστική ενέργεια έρχεται μετά από την δική του ολοκληρωτική μάχη που έδωσε με τον γήινο εαυτό του και πέρασε στον δρόμο της 5η Διάστασης. Τη διάσταση που κατοικούν το Αρχαγγελικό Τάγμα, ο Ιησούς, η Παναγία, οι Άγιοι και πόσοι Πνευματικοί που πέρασαν από τον Πλανήτη μας και φυσικά ο Θεός.
Όταν ο Πνευματικός λάβει στα χέρια του το Ξίφος θα το καταλάβει ο ίδιος, αφού την Μύηση και την παραλαβή την κάνει ο ίδιος ο Ιησούς.

Το τελευταίο μέρος που μιλά για τον εγωισμό καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι εννοεί. Για να φτάσουμε σε αυτό το μοναδικό σημείο δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Δύο δρόμοι οδηγούν σε αυτό η Πίστη και η Θέληση. Όσα βήματα με καθαρή καρδιά κάνουμε προς τον δρόμο αυτόν και όταν αυτός ο δρόμος γίνει ο μόνος μας στόχος, τότε το ΌΛΟΝ τάσσεται Υπέρ μας και μας ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος αλλά κυρίως ο τρόπος. 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα