Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Οι Δονητικές Ψυχικές απώλειες μέρος 1ο

Σύμφωνα με όλα όσα μας συμβαίνουν και σύμφωνα με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε γενικά οι άνθρωποι τη ζωή, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε μέρα χάνουμε ροή από την ενέργεια της ψυχής μας. Η οποία κάνει την εμφάνισή της από τον τρίτο μήνα της κύησης. Τότε και από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν να κατεβαίνουν όλες οι δονητικές πληροφορίες- γνώσεις για την ψυχή μας που θα μας ταξιδέψουν στο ταξίδι μας εδώ στον πλανήτη.


Κάθε ένας από εμάς επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στον πλανήτη, του διοχετεύονται γνώσεις από την προηγούμενη ενσάρκωση, αλλά και εκλεκτά στοιχεία που θα δείχνουν τις τάσσεις μας ως ταλέντο. Ένα μωρό δηλαδή σχεδόν από τους πρώτους μήνες δείχνει προτίμηση σε συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά είναι οι διαδρομές της ψυχής του. 

Τα πρώτα 7 χρόνια αρχίζει η ψυχή να δοκιμάζει τις γνώσεις της μέσα στα δρώμενα της κοινωνίας που ζει. Στα επόμενα 7 χρόνια το παιδί ανακαλύπτει τον ψυχικό του κόσμο και ανάλογα με τα βιώματά του είτε η ψυχή του θα αναπτυχθεί, είτε θα αρχίσουν οι πρώτες απώλειες της και έτσι στα επόμενα 7 μέχρι να συμπληρωθεί το 21ο έτος της ηλικίας ή η ψυχή θα έχει χάσει την υποδομή της και θα έχουν αρχίσει οι πρώτες απώλειες ή θα έχει τον απόλυτο έλεγχο και θα αρχίσει να λειτουργεί υπέρ μας.
Όμως αν δούμε καλά όλους τους ανθρώπους και τον τρόπο με τον οποίο ζουν, αναπτύσσονται και αρρωσταίνουν θα καταλάβουμε ότι άνθρωπος που να έχει τον απόλυτο έλεγχο η ψυχή του δεν έχει υπάρξει στον πλανήτη μας εκτός από τον Ιησού.
Άρα σχεδόν σε όλους μας υπάρχουν δονητικές απώλειες στις ψυχικές μας ιδιότητες δυνατότητες.
Αυτές οι απώλειες αρχίζουν να συμβαίνουν σχεδόν από τα πρώτα χρόνια της ζωή μας μέσα από την διαδρομή της απαξίωσης. Όχι δεν φταίνε οι γονείς μας απαραίτητα, γιατί κι εκείνοι κάπως έτσι μεγάλωσαν και δυστυχώς κανένας δεν τους είπε τόσο σε εκείνους, αλλά και σε εμάς που ίσως να έχουμε γίνει γονείς, πώς να βρούμε τον ψυχικό κόσμο ενός παιδιού και πώς να τον αναπτύξουμε. Εμείς συνήθως ψάχνουμε για βασικά χαρίσματα και με αυτά θα ασχοληθούμε. Όμως η κάθε ψυχή έχει έναν πλούσιο κόσμο που συνήθως κανένας μας δεν αντιλαμβάνεται, πολύ απλά γιατί κανένας δεν έχει τέτοιου είδους εμπειρία. Είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που λειτουργούν κυρίως θυμικά και εγωϊκά να μπορέσουν να αναγνωρίσουν την ψυχή κάποιου ανθρώπου. Άσε που συνήθως την ψυχή την έχουμε συνδυάσει με την καρδιά και θα ακούσουμε συχνά κάποιον να λέει αυτός έχει πολύ καλή ψυχή και εννοούμε καρδιά. 

Έτσι η ψυχή του κάθε ένα από μας ζει και βιώνει τις πρώτες της απώλειες μέσα από την απαξίωση. Η απαξίωση γεννά μέσα μας την χαμηλή αυτοεκτίμηση και από τη στιγμή αυτή και μετά η ψυχή αρχίζει να μην κατοικεί απόλυτα στο σώμα. Το σώμα βάλετε από την τοξικότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων απαξίωσης και τότε αρχίζουν για τα παιδιά προβλήματα υγείας είτε μικρά τύπου βήχα, πυρετό είτε πιο μεγάλα, αλλά επίσης και ατυχήματα.
Η ψυχή μας αρχίζει να χάνει έδαφος και μέσα από όλο της τον δρόμο επικοινωνεί μέσα από το υποσυνείδητο με τον φύλακα Άγγελο της κατά τη διάρκεια του ύπνου και ζητά βοήθεια. Όμως τελικά και η ψυχή επηρεάζεται και τελικά κερδίζει έδαφος το εγώ.
Έτσι η ψυχή μας αρχίζει να κάνει πίσω και ίσως κάποτε- κάποτε να προσπαθεί να μας μιλήσει.
Κάποιοι από μας ίσως να είναι τυχεροί και να ακολουθήσουν τουλάχιστον τον δρόμο της ψυχής τους ως προς τη γνώση τους ή το επάγγελμά τους ή τον άνθρωπο που είναι στη γραμμή ζωής τους για να κάνουν μαζί του οικογένεια. Όμως και σε αυτόν τον τομέα η ψυχή χάνει έδαφος αφού πάλι και εδώ σε αυτούς τους τομείς αρχίζει να κυριαρχεί το εγώ. 

Όλο αυτό το πακέτο απαξίωση, όπως το είπαμε στην αρχή αρχίζει να δημιουργεί το τετραπλό περιβάλλον μέσα από τον θυμό ο οποίος ενώνεται απόλυτα με τα τρία στοιχεία της αποκάλυψης του Ιωάννη. Δηλαδή την πρώτη σφραγίδα, την πρώτη φιάλη και το πρώτο σάλπισμα. Αυτά τα 4 στοιχεία μαζί όταν ενωθούν αποδυναμώνουν ένα σημαντικό κομμάτι της ψυχής μας. Από εκεί και μετά αρχίζει να έχει μπλοκαρίσματα το σώμα μας σε ένα από τα 2 βασικά του συστήματα είτε το ορμονικό είτε το νευρικό ή στη χειρότερη και στα δύο. Γιατί το σώμα του ανθρώπου είναι ο καθρέφτης της ψυχής του και το ανθρώπινο σώμα στηρίζεται σε αυτά τα δύο βασικά συστήματα για να έχει ισορροπία και αρμονία. Έτσι όταν αυτά τα δύο υποφέρουν από ορμονικές διαταραχές που αρχίζουν συνήθως εκεί πίσω στην εφηβεία, είναι γιατί η ψυχή μας είναι αποδυναμωμένη. 

Τώρα όμως που γνωρίζουμε όλο αυτό το κομμάτι θα αναπτύξουμε με υπομονή όλα τα πως και τα γιατί φτάσαμε σε όποιο σημείο, αλλά και τρόπους να επαναφέρουμε την ψυχή μας στο αρχικό της στάδιο. Έτσι ώστε να αναλάβει εκείνη τη σκυτάλη για να φέρει και το σώμα σε αρμονία αλλά και επιτέλους να γίνει το Θέλημά Του. Το Θέλημα του Θεού και Πατέρα μας που μας έστειλε εδώ για να ζήσει η ψυχή μας και όχι το εγώ με τους φόβους- πόνους – ασθένειες.  

Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, είμαστε ήρωες αν καταλάβουμε πως ακόμη και με τον τόσο λάθος τρόπο που όλοι μας περπατήσαμε το μονοπάτι της ζωής, ακόμη και έτσι αγωνιζόμαστε με όσα μέσα διαθέτουμε για να είμαστε κοντά στην αγάπη και στον Θεό. Όμως ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε για πάντα από όλα όσα δεν μας ανήκουν. Να καταφέρουμε να αγκαλιάσουμε με στοργή και αγάπη όλους όσους συμμετείχαν στο μεγάλωμά μας, αφού κι εκείνοι είχαν λάθος εικόνα και λάθος διδασκαλία. Να αγκαλιάσουμε κι εμάς και επιτέλους να βρούμε την σωστή είσοδο που θα επαναφέρει την ψυχή μας στον δρόμο που θα την οδηγήσει τελικά στην αποστολική της διαδρομή, την διαδρομή Θεοί Εστέ. 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα