Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Η «μαγκιά» του τζίτζικα.

Ο Τζίτζικας και ο μέρμηγκας ένας μύθος του Αισώπου που από μικρά που ήμασταν, οι γονείς μας πάντα μας έλεγαν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του μέρμηγκα.

Ο μέρμηγκας λοιπόν όλη του τη ζωή την περνάει συλλέγοντας τροφή για να γεμίζει τις αποθήκες του. Ενώ ο τζίτζικας αράζει πάνω σε ένα κλαδί ήρεμος και απολαμβάνει κάθε λεπτό της ζωής του.
Ποιος από τους δύο λέτε ότι ζει πραγματικά ? Ποιος από τους δύο αυτούς ρόλους δείχνει πίστη στον Θεό ? Αν υποθέσουμε ότι το δούμε ως χαρακτήρες ανθρώπων ?
Αυτός λοιπόν που συλλέγει όλη του τη ζωή πλούτο, τροφή, ρούχα, αυτοκίνητα, χρήματα κλπ δεν γίνεται να πιστεύει ότι ακολουθεί τα βήματα του Θεού, αλλά κυρίως δεν εμπιστεύεται το  Θεό. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν δεν ζει, αλλά είναι όλη του τη ζωή μέσα στην ανασφάλεια και τον φόβο. 

Αυτός που είναι όμως ολιγαρκής και ζει αρμονικά μέσα από το τραγούδι του σήμερα είναι απόλυτα δοσμένος στο θέλημα του Θεού. Είναι αυτός που έχει καταλάβει απόλυτα τον Λόγο του Θεού και πορεύεται μέσα από την πίστη. Ζει το σήμερά του και το απολαμβάνει απόλυτα.

Σοφός λοιπόν και κάτω από το Θείο Θέλημα δεν είναι ο μέρμηγκας αλλά ο τζίτζικας. Γιατί και όσοι ήταν δίπλα μας οι μέρμηγκες της ιστορίας τώρα έχουν αρχίσει να χάνουν κομμάτια που αποθήκευαν τόσα χρόνια σε αυτές τις αποθήκες- φόβου. Ενώ ο τζίτζικας που δεν είχε τίποτε δεν φοβήθηκε για τίποτε και δεν φοβάται για τίποτε, είναι κάτω από τη σκέπη του Θεού και πράττει με πίστη. 

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα