Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γόνος ή πόνος ?

Και γεννήθηκες με μια μεγάλη περιουσία, με την δική Του την Πνοή μέσα σου. Μεγάλωσες, μεγάλωσα και συνεχίζουμε να πέφτουμε στις λάσπες και στις παγίδες. Την περιουσία μας την μάθαμε, την ακούσαμε, αλλά για κάποιο λόγο δεν την έχουμε αναζητήσει. 


Έτσι αντί να αναλάβουμε αυτή την Γονεϊκή διαδρομή του πλούτου ξεκινήσαμε το ταξίδι μας κι εμείς όπως όλοι οι άλλοι. Με  στόχους τον αγώνα και το πένθος. Ναι τον αγώνα και το πένθος, αυτά έχουμε ενεργοποιήσει και τα συντηρούμε με τόσο πάθος.
Ναι αφού ένας γόνος ενός Βασιλιά, αφού μάθει την περιουσία του που τον περιμένει, εκείνος πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί από την περιουσία και έτσι να αρχίσει τον αγώνα.
Έτσι μετατρέπει τον εαυτό του σε αγωνιστή. Έναν αγωνιστή που δίνει πάντα μάχες πολλές για να βιώσει στο τέλος σε όλους τους τομείς της ζωής του το πένθος. 

Το πένθος που έχει μέσα του μονίμως πόνους, πίκρες, δάκρυα. Χάνει τελικά ο Γόνος κάθε τι που τον κάνει ευτυχισμένο. Μάλλον πιο σωστά, κάθε φορά που νιώθει ή νομίζει ότι βρήκε την ευτυχία, εκείνη μετατρέπεται αυτόματα σε σκιά ή σε μια μορφή δηλητήριου. Αφού κάθε φορά η ευτυχία κρατάει για πολύ λίγο. Η χαρά, η ευημερία, η ευτυχία, η ισορροπία έχουν γίνει για τον αγωνιστή έννοιες τις οποίες πάντα δίνει μάχες για να τις αποκτήσει. Όμως δεν κρατούν παρά για λίγο χρονικό διάστημα. Έτσι ο αγωνιστής αναζητά πάντα τι λάθος έκανε και τι άλλο πρέπει να κάνει για να αποκτήσει μία σταθερότητα στη ζωή του. Μια ζωή που του φεύγει κάθε λεπτό από τα χέρια του.
Με αποτέλεσμα ο αγωνιστής να κυνηγάει πάντα τη σκιά του, τη σκιά της ευτυχίας, της χαράς κλπ. Γιατί ποτέ δεν έχει συναντήσει την αληθινή χαρά και την αληθινή ευτυχία, αλλά μικρά και φτηνά υποκατάστατά τους.
Μεγαλώνεις κι εσύ και εγώ. Οι αγώνες και οι μάχες που έχουμε δώσει αμέτρητες. Οι μάχες είναι μεταξύ του εαυτού μας, των ανθρώπων μας και φυσικά της υλικής κατάστασης που μας περιβάλλει. 

Γιατί, γιατί αναρωτιέσαι ξανά και ξανά, τι κάνεις λάθος. Ποια είναι τα βήματα για να μην κυνηγάς τις σκιές και τα φαντάσματα για να φτάσεις μια μέρα στη πραγματική ευτυχία. Να την κοιτάξεις και να δεις ότι αυτή δεν είναι μία σκιά, αλλά η αληθινή πλευρά της ευτυχίας. Κουράστηκες και πόνεσες με τόσες απώλειες στη ζωή σου, αλλά χάνεις και τη ζωή σου, αφού όσο αγωνίζεσαι, τόσο απομακρύνεσαι από την απόλυτη πληρότητα. Είναι σαν να είσαι μέσα σε μία βάρκα, να βλέπεις τη στεριά να κάνεις αγώνα με το κουπί σου για να τη φτάσεις και να ξαποστάσεις και η στεριά να απομακρύνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Ώσπου κατάκοπος πια φεύγεις από τη ζωή που τελικά δεν έζησες. Δεν έζησες γιατί μονίμως αγωνιζόσουν και μέσα στον αγώνα είχες τόσες απώλειες για να πενθήσεις κάθε φορά. Έτσι ακόμη και μία χαρά να ερχόταν την σκέπαζαν οι τόσες λύπες από κάθε απώλεια. Η ζωή άρχισε να σου φαίνεται φορτίο και όχι μόνο νομίζεις ότι ο Θεός δεν είναι μαζί σου. Γιατί σου έδωσε όλο αυτό το βάρος να κουβαλάς. Γιατί είναι ο σταυρός σου, έτσι έμαθες να λες και συνεχίζεις να τον κουβαλάς, αλλά με τα δάκρυά σου και τον ιδρώτα σου ο σταυρός σου έχει γίνει δεκαπλάσιος από το αρχικό του βάρος. Το αρχικό του αυτό βάρος που ήταν όντως τόσο ελαφρύς ο σταυρός σου και φτιαγμένος αποκλειστικά για σένα. Αλλά ο σταυρός σου έγραφε επάνω του «άμα θες θα με πάρεις». Ναι τον σταυρό τον πήραμε και τον κουβαλάμε γιατί απαρνηθήκαμε αυτή την τόσο σπουδαία περιουσία του Γόνου, από την Πνοή του Βασιλιά.
 
Ποιος είναι ο Βασιλιάς ? Μα φυσικά ο Θεός και Πατέρας μας. Ο Οποίος μας είπε ότι όποιος ακολουθήσει τον δρόμο Του θα τον ξεκουράσει και θα του δώσει όχι αγώνα, αλλά γνώση. Η γνώση σε τοποθετεί αυτόματα στην ζωή χαρισάμενη αφού είναι η ζωή που έχει πράξη τον Λόγο Του. Έτσι ενεργοποιείται απόλυτα ο Γόνος μέσα μας όταν αρχίσουμε και τον κάνουμε πράξει. Δηλαδή Λόγος= Γόνος= Αγνός.
Όποιος λοιπόν δεν έχει δεχτεί την Υπέρτατη Ευλογία = ΕΥ-ΛΟΓΟΣ τότε ρίχνεται στον αγώνα. Κάθε αγώνας έχει απώλειες και πένθος – πόνο- θλίψη- δάκρυα και φυσικά κάστρα στην άμμο που γκρεμίζονται κάθε λεπτό. Όταν γνωρίσεις την Περιουσία σου τότε αυτόματα στη ζωή σου και η ζωή σου μετατρέπεται σε ευλογία- ευκολία από τον Πατέρα μας σε κάθε τομέα. 

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα