Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Όσο μπαίνεις στο Ιερό μονοπάτι του είμαι σου..

Όσο ένας άνθρωπος μπαίνει σε αυτό το Ιερό μονοπάτι μέσα από ουσιαστική έρευνα και αναζήτηση, βγαίνει από το στενό και επίπονο στενό δρομάκι του εγώ και μπαίνει σε έναν τεράστιο δρόμο γεμάτο από ευωδίες αγάπης.


Αυτός ο μοναδικά υπέροχος Νέος δρόμος μεταστρέφει τον άνθρωπο απόλυτα. Έτσι μέσα από αυτή την υπέροχη γεύση που αντιμετωπίζει από τον ίδιο τον Θεό πια, τότε νιώθει την απέραντη αγάπη για όλους τους ανθρώπους γύρω του.
Ανοίγει η καρδιά του διάπλατα και φράζει τις πύλες του κακού, που μέχρι πριν ήταν το μυαλό του και όλες οι άχρηστες σκέψεις που έφερναν τον άνθρωπο αυτό μόνιμα σε μπελάδες, αρρώστιες, πόνους, δυσκολίες. 

Έτσι μέσα σε αυτό το άνοιγμα της καρδιά του η οποία έχει ανοίξει διάπλατα προς την Θεϊκή του περιουσία, γεμίζει με απόλυτη πληρότητα. Γιατί από την στιγμή που θα ανοίξει η καρδιά και θα κατοικήσει εκεί η Ψυχή τότε όλα αλλάζουν χρώμα και διάσταση.
Η Ψυχή αρχίζει τις δονήσεις για να δεχτεί τον Νυμφίο, τον Ιησού και οι δυο τους ρυθμίζουν τις διαδικασίες για να αρχίσει να δημιουργείται το Θείο Βρέφος εκεί μέσα στην ταπεινή μέχρι εχθές καρδιά. Η οποία καρδιά όσο ήταν δεμένη με το μυαλό- εγώ είχε μονίμως πόνους και ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Νόμιζε η καρδιά πως για όλα όσα της συμβαίνουν πάντα φταίνε οι άλλοι. Μέχρι που η καρδιά ανακάλυψε ότι δεν έφταιγε κανένας άλλος παρά το ίδιο της το μυαλό, η κακιά μάγισσα του παραμυθιού.
Όμως από τη στιγμή της επίγνωσης της η καρδιά έφτασε να απομυθοποιήσει όλους τους υποτιθέμενους φταίχτες. Άρχισε να καθαρίζει από άκρη σε άκρη το μυαλό της που ήταν γεμάτο από αραχνιασμένες ιδέες και έφυγε καθαρή και ανανεωμένη πια για να συναντήσει την περιουσία της. Να δεχτεί τον Νυμφίο. Ο Νυμφίος – Ιησούς αγκάλιασε την καρδιά, της είπε πόσο γενναία είναι και αμέσως άρχισε η μεταστροφή. 

Μια μεταστροφή που σε γεμίζει μόνο γλύκα, είναι σαν έχεις μόνιμα την γεύση της σοκολάτας και του πιο όμορφου μελιού στον κόσμο.
Η ψυχή άρχισε να κατοικεί μόνιμα στο σώμα ώσπου το θεράπευσε από κάθε τι σκοτεινό και επίπονο.

Έτσι η ψυχή αυτή με λαχτάρα περιμένει την ανάπτυξη της Χριστικής ενέργειας για να λάβει από τον Πατέρα πια ολόκληρη την περιουσία της. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα