Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Ηρώδης – Εγώδης χαρακτήρας

Ο Ηρώδης όπως τον έχουμε γνωρίσει, μέσα από τις γραφές ήταν εκείνος που θανάτωσε πόσα μωρά εκείνη την Άγια Νύχτα που ήξερε ότι θα ερχόταν στη γη ο Μεσσίας.


Ποιος όμως είναι ο Ηρώδης μέσα από ένα μεταφορικό βλέμμα ? Ο Ηρώδης είναι ο εγωικός χαρακτήρας των ανθρώπων όπου τα μωρά τους τα γεννούν και τα μεγαλώνουν μέσα σε ένα εγωικό και γεμάτο θυμό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο αναγκάζουν τα μωρά να αργοπεθαίνουν αφού μέσα τους δημιουργούνται όλες οι υποδομές για ασθένειες.
Ενώ λοιπόν κατά τις γραφές είχε υπάρξει το μήνυμα ότι θα γεννηθεί ο Υιός του Θεού, δηλαδή ο Ιησούς Χριστός, αντί οι άνθρωποι να αναζητήσουν τον τρόπο να ενταχθούν στον δρόμο της αγάπης και της λύτρωσης, έβγαλαν περισσότερο θυμό και εντάχθηκαν μέσα στην λαίλαπα του πόνου και του εγώ. Με αυτόν τον τρόπο τότε τα μωρά αυτά μέσα από τον Εγώδη χαρακτήρα και περιβάλλον, δεν αναζήτησαν την διαδρομή της θέωσης αλλά παρέμειναν στον δρόμο που είχαν συνηθίσει. 

Οπότε το μόνο μωρό που τελικά θα έφτανε στην Ανάσταση ήταν ο Ιησούς.
Έχουμε δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι ένα ελάττωμα να μην ακολουθούμε τις Φωτεινές ψυχές, αλλά να ακολουθούμε όλες τις συνήθειες που μας οδηγούν στην λαίλαπα.
Ακόμη και σήμερα μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια και ύστερα από όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη μας, δεν έχουμε μπει στον δρόμο του Θεού. Για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει, αντιγράφουμε μέσα από την μιμητική μας ικανότητα, όλο το περιβάλλον μας το τοξικό. Αναγνωρίζουμε σε αρκετούς τομείς την τοξικότητα, αλλά δεν κάνουμε τίποτε άλλο για να την αλλάξουμε παρά μόνο γκρινιάζουμε για όλα τα δυσάρεστα που μας συμβαίνουν. Αλλά ούτε λόγος για να αλλάξουμε επί της ουσίας και να βρούμε επιτέλους αυτόν τον Ηρώδη που συνεχίζει και «κατασπαράζει» τις ψυχές μας, αυτός ο Ηρώδης ακούει στο όνομα ΕΓΩ !!!
Έτσι ενώ ξέρουμε ότι Εκείνος θα ξανά έρθει στη γη, αλλά και όλα όσα βιώνουμε δεν μας αρέσουν δεν κάνουμε κανένα βήμα για να αντιγράψουμε αυτό το Θείο Πλάσμα που ήρθε στη γη για να μας διδάξει την ελευθερία μέσα από την αγάπη. Αντιγράφουμε με μεγάλη επιτυχία όλα τα στραβά και συνεχίζουμε να συντηρούμε μία αποστηματική κατάσταση η οποία δεν έχει οδηγήσει καμία ψυχή, μέχρι τώρα στην ισορροπία και στην ευτυχία. Γιατί όσα και να έχει ένας άνθρωπος ποτέ του δεν νιώθει πληρότητα και πάντα θα βρίσκει λόγους, λογικούς για τον ίδιο, για να γκρινιάζει. 

Μήπως αυτά τα Χριστούγεννα είναι η ευκαιρία να σκοτώσουμε τον Ηρώδη που τόσα χρόνια τρώει τις ψυχές μας και να ενωθούμε με τους 3 μάγους οι οποίοι θα μας οδηγήσουν στο Θείο Βρέφος !!! Για να βρούμε επιτέλους εκεί μέσα στη Φάντη μας ( 3ο μυστικό πέρασμα ) τον Ιησού να μας περιμένει να τον φροντίσουμε. Όταν Εκείνος αναπτυχθεί εκεί μέσα στο δικό μας σπήλαιο τότε ο Ηρώδης- Εγώδης εαυτός θα έχει μετατραπεί σε Ηρωική μορφή. Γιατί φυσικά η διαδρομή να αποτάξουμε τον Ηρώδη είναι Ηρωική. Τότε έρχεται η Ωδή θριάμβου εις τους Ουρανούς ( αποκάλυψη Ιωάννη ΙΘ’ ).

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου