Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Από το αγκάθινο στεφάνι στο Δάφνινο.

Ο άνθρωπος έβαλε στη ζωή του οδηγό το μυαλό του και μόνο μέσα από τα γήινα ένστικτα και έτσι έχασε τον δρόμο προς τον παράδεισο.


 Μέσα από τις διαδρομές του μυαλού του φόρεσε το αγκάθινο στεφάνι και έτσι μέσα από τις σκέψεις του ματώνει καθημερινά και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά γιατί οι σκέψεις του τον οδηγούν να σκοτώσει και να διψάει τόσο για αίμα. Μεταφορικά γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος μέσα από τις σκέψεις που του τρυπούν το μυαλό έχει μετατρέψει το μυαλό σου σε έναν ανελέητο βρικόλακα – βρι- κόλακα. Κόλακα ναι γιατί έχει την ιδιότητα αυτός ο βρικόλακας να είναι και κόλακας και να μας ωραιοποιεί την διαδρομή της ύλης και των σωματικών απολαύσεων.  

Ναι οι απολαύσεις της ζωής και του σώματος σαφώς και δεν είναι κατακριτέες  αρκεί να μη μας έχουν υποχείριά τους και να μη φτάνουν το σώμα μας στη μορφή δούλου. Γιατί αυτό είναι ο δούλος της ιστορίας μας ως προς το δρόμο της εκπαίδευσής μας. Το σώμα μας έχει μετατραπεί σε δούλο από αυτό το αγκάθινο στεφάνι με αποτέλεσμα να βιώνουμε σε κάθε γωνιά της ζωής μας φρικτούς πόνους και βάσανα. Οπότε αντί για Ωσαννά που θα έπρεπε να ψάλουμε έχουμε φτάσει να νιώθουμε έρμαια αυτής της ύλης και του στέφανου του αγκάθινου και μετατρέψαμε το Ωσαννά σε Βάσανα.
Για να μετατραπεί αυτό το στεφάνι σε δάφνινο γεμάτο μόνο από Δάφνες = άνες άφες τα οφειλήματα ημών. Για να γίνει αυτό οφείλουμε να περάσουμε από την αγνωσία στην γνώση. Να μάθουμε πως στο σώμα μας οφείλει να κατοικήσει η μόνη Άγια Οδός που έχουμε η Ψυχή μας και να την ορίσουμε οδηγό μας για να μας οδηγήσει στο Όρος του Ιησού. 

Τότε το μυαλό μας όταν αναγνωρίσει και δει την Ιεροσύνη της Ψυχής μας σταματάει να είναι γεμάτο αγκάθια και το πλαισιώνουν οι Ψαλμοί από τους Ουρανούς.
Η Ψυχή είναι δεμένη με τον Κύριο Ιησού Χριστό και αδερφό ημών.

Τότε η ψυχή καθαρίζει απόλυτα το μυαλό μας και αντί για γήινο φτηνό υποκατάστατο και δούλο των περιστάσεων γίνεται ο Ναός που μέσα εκεί θα κατοικεί για πάντα η ειρήνη. Γιατί η κάθε ψυχή έχει μέσα της το Θείο και πάντα την κυριαρχεί η Ειρήνη. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα