Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πνευματικός προς τα βήματα του Μύστη.

Κάθε Πνευματικός καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής του μετά την αυτοβελτίωση μελετά και ερευνά κείμενα πνευματικά, βιολογικά και φυσική. Τι τα χρειάζεται αυτά ο Πνευματικός εκτός από τα πνευματικά ? Μα όλα στο Σύμπαν είναι μία αρμονική φυσική και ως 


προς το υλικό του κομμάτι- σώμα χρειάζεται να γνωρίζει στο μέτρο που τον ενδιαφέρει βιολογία σε κάποιες περιπτώσεις κλασική ιατρική και φυσικά εναλλακτική ιατρική.  Όλα αυτά λοιπόν είναι γνώσεις που τις χρειάζεται ο Πνευματικός για να μπορεί να αφουγκράζεται απόλυτα το σώμα του και να ρυθμίσει σε αυτό όλα του τα πάθη. Επιπλέον επειδή είχε έναν πρότερο βίο, οφείλει να γνωρίζει σε ποια σημεία του σώματος έχουν συσσωρευτεί και τι από τα συναισθήματα του. 

Αν ο Πνευματικός δεν έχει «καθαρό» σώμα εννοούμε από όλα τα γήινα κατάλοιπα δεν μπορεί να είναι ελεύθερος. Γιατί η θέληση του πάντα θα μάχεται με το σώμα του, το οποίο θα έρχονται στιγμές που θα τον καθηλώνει. Ο Πνευματικός λοιπόν οφείλει να φέρει το φώς της θεραπείας μέσα στο σώμα του, της αρμονίας και της καλής υγείας. Γιατί το σώμα μας είναι ο καθρέφτης μας και εκείνο θα έρχεται να μας δεσμεύει από την εξέλιξη του δρόμου μας.
Ωστόσο ο Πνευματικός σίγουρα έχει μελετήσει αμέτρητες φορές την Καινή Διαθήκη και έχει καταφέρει να δει μέσα σε αυτή τα κλειδιά. Ποια κλειδιά ? Αυτά που θα του δοθούν μέσα από τα 4 Ευαγγέλια.
Ποια είναι τα κλειδιά που έχουν τα ευαγγέλια ?
Στου Ματθαίου υπάρχουν όλα τα κλειδιά και όλες οι πληροφορίες για τον δρόμο του. 

Στου Μάρκου υπάρχουν όλες οι διδασκαλίες για το πώς να ακούει και να υπακούει στις ενδόμυχες παρορμήσεις της ψυχής, προσοχή όχι του μυαλού- εγώ και των παθών, αλλά της ψυχής.
Στου Λουκά να μη δίνει καμία προσοχή στην εγκόσμια σκέψη.
Στου Ιωάννη Να ζει μία ζωή που να είναι παράδειγμα για τους άλλους.

Αυτά τα βήματα που θα γίνουν ανάπτυξη στα επόμενα κείμενα. 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα