Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Άγιος Άγγελος αναλαμβάνει το υποσυνείδητο ονείρεμα

Κάθε άνθρωπος έχει όπως ξέρουμε μία αποθήκη που λέγεται υποσυνείδητο. Ξέρουμε πολύ καλά πως το υποσυνείδητο μας οδηγεί 

να βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις και γεγονότα τόσο με το δικό μας χθες αλλά και των υπολοίπων, κυρίως των ανθρώπων μας. Η αποθήκη αυτή άρχισε να γεμίζει από τότε που γεννηθήκαμε και μοιάζει βουνό ως προς το άδειασμα της αλλά και την αναζήτηση όλων όσων μας έχουν δημιουργήσει τις ανασφάλειες μας. Οι δομές λοιπόν όλου μας του σημερινού χαρακτήρα βρίσκονται καλά κρυμμένες εκεί μέσα σε αυτή την αποθήκη. Είναι σαν να λέμε τα θεμέλια του ουρανοξύστη μας. Ουρανοξύστης είναι κάθε μας πάτωμα- ηλικία που είναι δομημένο ανάλογα και με ανάλογες εμπειρίες. Όμως οι πρώτες βάσεις είναι εκεί πίσω, στις πρώτες μας κολώνες στήριξής μας. 

Κάποιοι από εμάς που έχουμε αρχίσει την έρευνα ως προς τους εαυτούς μας ως προς την αυτογνωσία έχουμε καταφέρει να δούμε αυτά τα θεμέλια και μέσα από την αποδοχή και αναγνώριση φτάσαμε να νιώσουμε την ελευθερία του σήμερα. Κάποιοι επίσης έχουν περάσει στον δρόμο της Πνευματικής έρευνας αλλά και εφαρμογής πολλών τεχνικών που κυκλοφορούν στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.
Έτσι υπάρχουν αρκετοί που κατά τη διάρκεια της ημέρας τους καταφέρνουν να έχουν την αυτοκυριαρχία τους, τουλάχιστον σε ένα καλό επίπεδο.
Τι γίνεται όμως με το ονείρεμα ? Τι γίνεται εκείνες τις ώρες που σταματάει να υπάρχει η εγρήγορση του συνειδητού και περνάμε στο απόλυτο υποσυνείδητου μέσω ύπνου ? Εκείνες τις ώρες λοιπόν τον απόλυτο έλεγχο τον έχει το υποσυνείδητο. Το οποίο περνάει τις πληροφορίες της ημέρας όπου εκείνο θέλει και επί πλέον μας βγάζει στην επιφάνεια σύμφωνα με τα δρώμενα της μέρας μας κομμάτια από το υποσυνείδητο έτσι ώστε την επόμενη μέρα να αντιμετωπίσουμε ως συνειδητό. Ποια κομμάτια και πώς ? Μα με ένα συνάχι, έναν πόνο στη μέση, ένα ατύχημα και γενικά κομμάτια που δεν τα περιμέναμε και φυσικά δεν έχουμε ιδέα πως ήρθαν στην επιφάνεια και ποια μηνύματα κρύβουν μέσα τους. Αφού εμείς εργαζόμαστε με τους εαυτούς μας, ένα ξαφνικό συνάχι ή ένας ξαφνικός πυρετός πώς γίνεται να κάνει την εμφάνισή του στα καλά καθούμενα. 

Στα καλά καθούμενα δεν είναι, απλώς επειδή εκείνη την ώρα του απόλυτου αφήνομαι, στον άρχοντα της νύχτας- ύπνο, εκείνος βγάζει στην επιφάνεια, ότι εμείς προσπαθούμε να θάψουμε την μέρα. Πώς το θάβουμε ? Είτε μέσα από διαλογιστική διαδρομή, είτε με προσευχή, είτε με αυτογνωστική αναζήτηση. Υπάρχει δε, περίπτωση να μην παραμείνει το υποσυνείδητο σε ένα απλό συνάχι, αλλά να περάσει σε κάτι πιο σοβαρό, όπως είναι ένα εγκεφαλικό ή ένα έμφραγμα. Και τότε είναι που μας ταράζει εντελώς τα νερά της λίμνης μας, του συνειδητού μας κόσμου δηλαδή. Εκεί κάποιοι από μας μπορεί να χάσουμε την πίστη μας, να θυμώσουμε που ενώ κάνουμε τόση προσπάθεια «ξαφνικά» και απροειδοποίητα ήρθε αυτό να μας ταράξει.
Πώς μπορούμε εμείς να γίνουμε άρχοντες σε αυτό το κομμάτι μας, στο ονείρεμά μας ? Ποιος είναι ο τρόπος που μπορούμε να προστατευτούμε ?
Ο τρόπος αυτός λοιπόν είναι η παρακάτω προσευχή. Την οποία μπορείτε να τη διαβάζεται κάθε βράδυ πριν ακριβώς ξαπλώσετε. Εκεί καθισμένοι στο κρεβάτι σας, να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε πριν κλείσετε τα μάτια σας. Να διαβάζεται την προσευχή με διαλογιστική διάθεση. Δηλαδή αναπνοή από τη μύτη και με την εκπνοή
Άγιε Άγγελε, ο εφεστώς της αθλίας μου ψυχής, αναπνοή – εκπνοή και ταλαιπώρου μου ζωής, αναπνοή- εκπνοή μη με εγκαταλείπεις τον αμαρτωλό… κλπ. 

Κάποιος μπορεί να έχει ένσταση όσον αφορά τις λέξεις που χρησιμοποιούμε ως προς το πώς περιγράφεται ο εαυτός μας μέσα από αυτή την προσευχή.
Να θυμάστε δεν είναι ύβρης όλο αυτό προς εμάς, αλλά μία μορφή αποδοχής για το ότι είμαστε άνθρωποι και έχουμε κάνει λάθη. Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα της λύτρωσης. Αφού την διαβάσουμε όλη την προσευχή με τον τρόπο  που ανέφερα πιο πάνω με τις ανάσες. Τότε ζητάμε από τον Άγγελο μας να μην επιτρέψει καμία πληροφορία να διαρρεύσει από το υποσυνείδητο στο συνειδητό χωρίς την άδειά μας και να μας προστατέψει σε αυτόν τον τομέα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι ώστε και να μην έχουμε την επόμενη μέρα να αντιμετωπίσουμε υποσυνείδητα φαντάσματα, αλλά και να μας έχει υπό την προστασία του κατά τη διάρκεια του ονειρέματος.
Τώρα κάποιοι από σας μπορεί να αναρωτηθείτε, αφού έχουμε έναν φύλακα Άγγελο να μας προστατεύει, αυτό γιατί δεν το κάνει από μόνος του ? Μα γιατί ο Άγγελος είναι σταλμένος από τον Κύριο και τον Θεό μας και γνωρίζει ότι οφείλει να σέβεται την ελεύθερη Βούλησή μας. Οπότε για να παρέμβει σε οτιδήποτε χρειάζεται την άδειά μας.
Μπορείτε επίσης να ζητήσετε στον Άγγελό σας να θυμάστε την όποια πληροφορία από το ονείρεμά σας, σας χρειάζεται στην αυριανή σας μέρα.
Κρατήστε ένα ημερολόγιο ύπνου, για να δείτε πόσο διαφορετικοί είστε στην επόμενη μέρα σας. 

Κάθε πότε και μέχρι πότε να το κάνετε αυτό ? Για μένα κάθε νύχτα. Μπορεί ανάλογα με τη μέρα σας πόσο φορτωμένη ήταν να χρειαστεί την προσευχή αυτή να την κάνετε παραπάνω από μία φορά. Αφήστε το νιώθω σας να γίνει οδηγός σας. Όταν τώρα περάσετε απόλυτα στην Πνευματική διαδρομή και έχετε καθαρίσει απόλυτα, τότε την διαδρομή αυτή την αναλαμβάνει για σας ο ίδιος ο Κύριος, όπου θα προσεύχεται για σας μέχρι εκεί στα βαθιά σημεία του ύπνου, εκεί σε εκείνο το σημείο που είμαστε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Όπως επίσης με τον ίδιο τρόπο θα σας ξυπνάει Εκείνος. Αρχίζοντας την επαναφορά σας από το βαθύ ξημέρωμα μέχρι να σας φέρει σε απόλυτη εγρήγορση με την προσευχή Του.
Αυτό για να το κάνει ο Κύριος, δεν θα το κάνει ποτέ από μόνος Του. Γιατί κι Εκείνος σέβεται την Ελεύθερη Βούληση που έχετε. Για να το αναλάβει λοιπόν Εκείνος θα πει ότι έχετε αφεθεί απόλυτα στα Χέρια Του και είστε στο Θέλημά Του. Τότε μέσα από το δικό σας αφήνομαι στα χέρια Σου Κύριε, Εκείνος θα σας έχει στην Αγκαλιά Του όλη τη νύχτα, αλλά και όλη τη μέρα. Είστε πια μόνιμα αδέρφια εκ Αγίου Πνεύματος, αίματος και σώματος.

 Η προσευχή Εις τον Άγγελο Φύλακα.


γιε γγελε, φεστς τς θλίας μου ψυχς κα ταλαιπώρου μου ζως, μ γκαταλίπς με τν μαρτωλόν, μηδ ποστς π᾿ μο δι τν κρασίαν μου· μ δώς χώραν τ πονηρ δαίμονι κατακυριεσαί μου τ καταδυναστεί το θνητο τούτου σώματος· κράτησον τς θλίας κα παρειμένης χειρός μου, κα δήγησόν με ες δν σωτηρίας. Ναί, γιε γγελε το Θεο, φύλαξ κα σκεπαστς τς θλίας μου ψυχς κα το σώματος, πάντα μοι συγχώρησον, σα σοι θλιψα πάσας τς μέρας τς ζως μου, κα ε τι μαρτον τν σήμερον μέραν· σκέπασόν με ν τ παρούσ νυκτ κα διαφύλαξόν με π πάσης πηρείας το ντικειμένου, να μ ν τινι μαρτήματι παροργίσω τν Θεόν· κα πρέσβευε πρ μο πρς τν Κύριον το πιστηρίξαι με ν τ φόβ ατο κα ξιον ναδεξαί με δολον τς ατο γαθότητος. μήν.

ετικέτα ( Πνευματικότητα & Φοίνικας ) 

Δωροθέα