Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Μην αμαρτήσεις πια !!!

Μια φράση που την έλεγε ο Κύριος μετά από κάθε του θαύμα και σε κάθε έναν πιστό που έφτανε κοντά Του για να τον λυτρώσει και να 


τον βοηθήσει. Ο Ιησούς δεν ασχολείτο με όλον τον πρότερο βίο του κάθε ανθρώπου, αλλά των ρωτούσε αν πιστεύει στον Θεό. Ύστερα του έλεγε ότι η Πίστη σου σε θεράπευσε και μην αμαρτήσεις πια.
Αφού ο ίδιος ο Κύριος λοιπόν μας δέχτηκε, τότε, όπως είμαστε και μέσα σε ένα λεπτό μόνο η πρόθεσή μας για λύτρωση Του έφτανε πόσο μάλλον τώρα. Τώρα που τόσο Εκείνος αλλά και ο ίδιος ο Θεός μας θέλει όλους κοντά Του. Αν εμείς επιλέξουμε τώρα, αυτό το λεπτό να του παραδώσουμε την ζωή μας στα χέρια του και να παραιτηθούμε από το αξίωμα της Ελεύθερης Βούλησης που Εκείνος μας έδωσε. Δεδομένου, ότι δεν τα έχουμε καταφέρει σε τίποτε, απλώς γεμίσαμε τις ζωές μας με σκουπίδια και πόνους.  

Έτσι να αφεθούμε απόλυτα στα χέρια Του και να Του πούμε ας γίνει το Θέλημά Σου, τότε Εκείνος μέσα σε ένα δευτερόλεπτο θα μας λυτρώσει και θα μας συγχωρήσει από κάθε μας δυσαρμονία- λειτουργία- αμαρτία.
Πώς μπορούμε όμως ύστερα από την δική Του συγχώρεση την οποία επιδιώκουμε να μην φτάσουμε στο σημείο της αμαρτίας, της κακής λειτουργίας δηλαδή του μυαλού μας και του εγώ μας ?
Το πρώτο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ξέρουμε και να αναγνωρίσουμε τον δρόμο του εγώ και όλες τις επιλογές – πράξεις μας που είχαν οδηγό τον εγωισμό μας.
Ύστερα μπορούμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα με βοηθό ένα τετράδιο και ένα στυλό. Έτσι θα αποκτήσουμε ένα πλάνο καθοδήγησης μέσα από την γνώση μας. Στο τετράδιό μας θα δώσουμε τον παρακάτω τίτλο. Ύστερα θα ακολουθήσουμε τα βήματα των ερωτήσεων αλλά με πολύ υπομονή για να φτάσουμε στην εικόνα της αλήθειας. 

Συναισθηματικό ημερολόγιο.
Ποιο συναίσθημα εμφανίστηκε σήμερα ?
Κάτω από ποιες προϋποθέσεις.
Που είναι κρυμμένο το εγώ μου σε αυτό ?
Ποιες σκέψεις το γέννησαν ?
Ποιες σκέψεις θέλουν διόρθωμα για να μην επαναληφθεί η διαδρομή και να μην έχω το συναίσθημα αυτό ξανά ? 
Όσο εργαζόμαστε σε αυτές τις ερωτήσεις θα ανακαλύπτουμε πότε και που κάνει εμφάνιση το εγώ μας. Όσο αφήνομαι στον Θεό και στα  χέρια του τα συναισθήματά μου θα αντικατασταθούν με την μία και μοναδική ενέργεια της αγάπης. Η αγάπη είναι φάρμακο, βάλσαμο, θεραπεία σε κάθε πόνο. Γιατί όπως έχουμε ξανά πει η αγάπη είναι ενέργεια και όχι συναίσθημα.

Όταν συναντήσετε τον Θεό, που δεν είναι δύσκολο, θα αναγνωρίσετε το ωραιότερο Καλωσόρισμα που σας έχει γίνει ποτέ. Εκείνος είναι από πάνω από τον καθένα μας και τον περιμένει με την αγκαλιά Του ανοιχτή. Να θυμάστε δε, πως όταν εσείς κάνετε ένα βήμα ουσίας προς Εκείνον εκείνος θα κάνει 100 για να σας πλησιάσει. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα