Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί ξηλώνεσαι ?

Κάθε ένας από εμάς ήρθε στον πλανήτη με το δικό του «μεταξωτό πουλόβερ», δηλαδή την ψυχή του. Εμείς αντί να επιτρέψουμε σε  αυτό το μοναδικό μετάξι που δημιουργήθηκε από τον Θεό και τους Αγγέλους μόνο για μας, να κάνει την εμφάνισή του, έχουμε αρχίσει και το ξηλώνουμε.


Κάποιοι το ξηλώνουν αργά και σταθερά, κάποιοι πιο γρήγορα. Το σίγουρο πάντως είναι πως μπήκαμε στη διαδικασία και το ξηλώνουμε για να κυριαρχήσει το εγώ μας- χαρακτήρας μας. Δηλαδή ότι υπάρχει κάτω από αυτό το πουλόβερ. Μα κάτω από αυτό το πουλόβερ δυστυχώς υπάρχουν μόνο τα υλικά κομμάτια του σώματός μας που στοιχειοθετούν το μυαλό μας. Την υλική μας υπόσταση.
Έτσι το ψυχικό μας πουλόβερ έχουμε αρχίσει και το μετατρέπουμε σε ένα μπερδεμένο κουβάρι. Τόσο μπερδεμένο που όταν χρειαστεί να κάνουμε αναζήτηση την ψυχή μας δεν μπορούμε να βρούμε την άκρη της για να δούμε σε ποιο σημείο γνώσης έπρεπε να είμαστε.
Όσο το σώμα μας μένει χωρίς αυτό το μεταξωτό πουλόβερ του Θεού, αρχίζει να έχει προβλήματα υγείας. 

Η μία ιδέα είναι να συνεχίσεις το ξήλωμα και η άλλη ιδέα είναι να ζητήσεις από τον Θεό συγνώμη που το ξήλωσες μέχρι το σημείο που το ξήλωσες και να του ζητήσεις να σε βοηθήσει να το ξανά φτιάξεις.
Εκείνος σε αυτή σου τη διαπίστωση θα σπεύσει να σε βοηθήσει και όχι μόνο, αυτή τη φορά θα σου δείξει πως το ξανά πλέκει εκείνος, έτσι ώστε να μπορέσεις να δείξεις την πλέξη αυτή και σε όλα σου τα αδέρφια που κυκλοφορούν έξω με ξηλωμένα πουλόβερ και κρέμονται οι κλωστές της ψυχής τους.
Όσο πιο πολύ ξανά δημιουργείται αυτό το πουλόβερ η ψυχή γίνεται κυρίαρχος, αγκαλιάζει και φροντίζει το μέχρι πριν πονεμένο σώμα και το βοηθάει στην απόλυτη επανένταξη. 

Προσπάθησε να μην ξηλώσεις άλλο το πουλόβερ σου και αναζήτησε την αγκαλιά του Πατέρα μας Θεού. Πήγαινε να εξομολογηθείς στην Αγκαλιά Του και άφησέ Τον να αρχίσει την αναδημιουργία του τόσο μοναδικά όμορφου πουλόβερ που είναι μόνο δικό σου, αυθεντικό και με τα καλύτερα Υλικά, την Πνοή Του Πατέρα μας.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα