Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Ο Στρατός του Κυρίου κατοικεί στο σώμα ( μέρος δεύτερο )

Όπως είπαμε στο πρώτο μέρος το σώμα μας οφείλει να γίνει ένας Μεγαλόπρεπος Ναός για να κατοικήσει εκεί μέσα το Άγιο Πνεύμα.
Κάθε σώμα έχει από μόνο του μία σοφία, μία σοφία η οποία του επιτρέπει να επανέρχεται μόνο του στην αρχική του κατάσταση. Όμως εμείς αυτό δεν το βιώνουμε, γιατί έχουμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και όλες τις καταστάσεις – προβλήματα τα οποία χρίζουν ανασταλτικού παράγοντα ως προς αυτό το κομμάτι της βιολογίας μας.


Όταν όμως επιλέξουμε τον δρόμο της Πνευματικής κατάρτισης και αναστύλωσης του Ναού μας για να δεχτεί μέσα εκεί την Χριστική μας ενέργεια, τότε αυτόματα ο δρόμος αυτός επιστρέφει το σώμα μας στην αρχική του μορφή ως βιολογία. Αλλά και ένα επιπλέον, λαμβάνουμε όλα τα Θεία Δώρα αυτής της Μεγαλόπρεπης αγάπης Του Θεού οπότε τότε μιλάμε για θαύματα.
Τα θαύματα όλοι μας τα έχουμε ακούσει ή τα έχουμε βιώσει είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε κάποιο κοντινό μας πρόσωπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν σημαίνει ότι ο Θεός έκανε εξαίρεση και βοήθησε τον δίπλα και δεν βοηθάει εμάς. Απλώς ο δίπλα ενεργοποίησε το «κουμπάκι» πίστη με μορφές συνεργασίας τέτοιες που έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα μου πείτε δηλαδή οι άλλοι άνθρωποι δε θέλουν να γίνουν καλά ? Σαφώς και θέλουν, αλλά η διαφορά μεταξύ του με «μάγκωσε ο φόβος» και του «αφήνομαι με πίστη»  είναι η μαγική διαδρομή- συνταγή της επιτυχίας. Ο τρόπος που λέμε αφήνομαι στον Θεό, αν τον παρατηρήσετε καλά θα αντιληφθείτε μέσα στην χροιά της φωνής, τον φόβο, την ανασφάλεια. Και αυτά είναι αναστολές γιατί συνοδεύονται με σκέψεις και με συναισθήματα, ενώ παράλληλα έχουμε την ιδιότητα να εικονοποιούμε την διαδρομή της ασθένειας και να την βάζουμε ντε και καλά να τη βιώσουμε. 

Σαν να κλειδώνουμε δηλαδή τον δρόμο προς τον όλεθρο. Εκεί λοιπόν η πίστη μας δεν είναι ολοκληρωτική αλλά τη δηλητηριάζει ο φόβος και φυσικά οι εικόνες. Γιατί άραγε είναι σημαντικές οι εικόνες ? Μα γιατί δίνουμε ακριβώς τον δρόμο που φοβόμαστε. Όταν ακούσουμε τη λέξη καρκίνο, σαν να μπαίνει το μυαλό στο αυτόματο και αμέσως αρχίζουν να ρέουν στο μυαλό μας εικόνες όλων των γνωστών μας που πέρασαν από αυτόν τον δρόμο. Ψάχνουμε για τα ποσοστά θεραπείας και αν δούμε ότι είναι λίγα, τότε αμέσως χάνουμε το θάρρος μας. Πέφτει έτσι περισσότερο το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είναι πιο ευάλωτο. Έτσι αρχίζει για αυτόν που άκουσε τη λέξη καρκίνος ένας μόνιμος εφιάλτης που δυστυχώς χτυπάει τον ασθενή ανελέητα σαν το χταπόδι κάτω. Και ο περίγυρος έχει μία ανάλογη δονητική φόβου και πανικού. Η θλίψη γίνεται ο μόνιμος οδηγός και χάνεται ο δρόμος της πίστης και της χαράς. Οι εικόνες που κυριαρχούν είναι μόνο του «κακού».
Και γι’ αυτό έχουμε τόσες λίγες περιπτώσεις θαυμάτων. Γιατί κυριαρχεί ο φόβος και ο πανικός.
Όλα αυτά είναι ένα παράδειγμα για να δούμε πως αντιμετωπίζουμε ένα δυσάρεστο συμβάν που έχει να κάνει με την υγεία μας, αλλά και με το σώμα μας. Στο οποίο σώμα θα δώσουμε την αμέριστη προσοχή μας, ως προς την εξωτερική του εμφάνιση και ως προς την έσω θα ασχοληθούμε αν παραστεί ανάγκη και αυτό αποσπασματικά και μόνο για το διάστημα της αποθεραπείας. Ύστερα θα επιστρέψουμε περιχαρείς στις προηγούμενες λειτουργίες μας. 

Όταν όμως πάρουμε απόφαση να ασχοληθούμε επί της ουσίας με αυτόν τον Ναό για να αποκτήσει την φρεσκάδα και την υγεία που του αρμόζει, τότε όλα αλλάζουν. Όταν μέσα σε αυτό το σώμα κατοικήσει μόνιμα η ψυχή αλλά ενεργοποιηθεί η Χριστική ενέργεια και το Άγιο Πνεύμα τότε ο χρόνος γι’ αυτό το σώμα παγώνει και αρχίζει η απόλυτη αναστύλωση του. Υπάρχει η ωραιότερη συνεργασία με εμάς, με τον Ιησού αλλά και με τον Πατέρα μας.
Όπως είπαμε και στο πρώτο μέρος, το Ιερό μας βρίσκεται εκεί κάτω στην σπονδυλική μας στήλη που εκεί είναι το Ιερόν οστό. Εκεί βρίσκεται το πετράδι της απόλυτης γνώσης που μέσα του είναι το Άγιο Μύρο.
Πώς ενεργοποιείται αυτό το Άγιο Μύρο και τι είναι ? Το Άγιο αυτό Μύρο ενεργοποιείται μόλις εμείς φέρουμε σε ισορροπία αυτά τα 2 μας κέντρα – μυστικά περάσματα 1ο και 2ο. Καθαρίσουμε το ορμονικό μας σύστημα με βοήθεια τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, τα πάθη μας, τα πρέπει και τα στάνταρς μας.
Τότε το Μύρο μετατρέπεται σε Μήτρα Υιού που Ρέει μέσα στο σώμα μας. Τα Ύδατα του σώματός μας μπαίνουν στην Ιερή Κολυμπήθρα ξανά και τότε ρέει το Χρίσμα σε όλο μας το σώμα.  
Το Άγιο αυτό Μύρο θερμαίνει το πετράδι το Ιερό και το προετοιμάζει όταν έρθει η ώρα να αρχίσει να ρέει το Άγιο Πνεύμα σε όλη τη σπονδυλική στήλη για απόλυτη αρμονία σε όλο το σώμα.
Ενώ παράλληλα με την όλη διαδικασία, εμείς οφείλουμε ως προς τον Ναό μας/ σώμα μας να ενεργοποιήσουμε και τον Άγιο που έχουμε το όνομά Του ή αν το όνομά μας δεν αναλογεί σε Άγιο τότε ενεργοποιούμε είτε τον Ιησού είτε την Παναγία. 

Πώς ενεργοποιούμε τον Άγιο ή τον Ιησού ή την Παναγία ? Μελετάμε τον βίο τους καλά- καλά. Ψάχνουμε να βρούμε όλα όσα πέρασε, βίωσε, πώς εκπαιδεύτηκε. Έτσι ψάχνουμε να βρούμε κοινούς δρόμους – τρόπους εκπαίδευσης μας. Ύστερα αναζητάμε προσευχές που έχει ο Άγιός μας και τις θέτουμε σε καθημερινή εφαρμογή. Έτσι αρχίζουμε να λαμβάνουμε στοιχεία από την αγνότητά Του και παίρνουμε κι εμείς τα Δώρα από την Περιουσία. Όλο αυτό φυσικά δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αν μπείτε στην διαδικασία μελέτης θα δείτε ότι ο κάθε Άγιος είχε δρόμο που βίωσε ως εκπαίδευση, κάτι στερήθηκε για να φτάσει στο επίπεδο ανέλιξης. Το σίγουρο είναι ότι αποποιήθηκε τον βίο και την ύλη. Και απλώς τα είχε στη ζωή του τόσο όσο.


Συνεχίζεται…. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου