Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Ανεκπλήρωτα ή αγεφύρωτα όνειρα ?

Όνειρα που έχουν χαθεί. Όνειρα που ούτε καν τολμήσαμε να τα βγάλουμε στην επιφάνεια. Όνειρα που χάθηκαν πριν ακόμη αρχίσουν.


Τι γίνεται όμως με τα όνειρα ? Γιατί ο Γουλτ Ντίσνευ λέει ότι άμα το ονειρευτείς μπορείς και να το ζήσεις ?
Τι να εννοεί ? Πώς κάποια όνειρα πετυχαίνουν και κάποια όχι ? Υπάρχει σωστή ή λάθος συνταγή για ένα όνειρο?
Κι όμως ναι υπάρχει συνταγή.
Που γίνεται το λάθος ?
Το λάθος για κάποιο όνειρο που δεν έγινε ή που απέτυχε είναι μέσα εκεί στον δρόμο προς την τοποθέτησή του.
Αν παρατηρήσετε καλά θα δείτε πως τώρα είμαστε σε ένα γενικό γκρέμισμα ονείρων. Όνειρα δικά μας βούλιαξαν, γκρεμίστηκαν και επίσης των παιδιών μας, μετά από τόσα πτυχία και τόσες σπουδές πριν καν ξεκινήσουν τη ζωή τους τα όνειρα αυτά έπιασαν πάτο.
Έχουμε φτάσει όλοι σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να ονειρευτούμε πέρα από το μία ώρα μετά ή μέχρι το αύριο. Όχι το αύριο όπως το έλεγε η μαμά μου και εννοούσε 10 ή και παραπάνω χρόνια μετά. Αλλά οριακά και μόνο το αύριο. 

Η γέφυρα για να πετύχει ένα όνειρο που οφείλουμε να δημιουργήσουμε είναι μία. Αυτή που συνδέει το όνειρο μας με την ψυχή μας. Η ψυχή μας επειδή είναι δεμένη με την Θεϊκή μας υπόσταση θα μας δώσει δρόμους για το όνειρο μας. Όπως επίσης θα λάβουμε και την βοήθεια του Θεού.
Το όνειρο όταν είναι έτοιμος δρόμος ψυχής δεν υπάρχει τίποτε για να το σταματήσει. Είναι ακριβώς ένα και το αυτό με τη φυσικότητα. Κάθε τι το φυσικό θα δημιουργηθεί όπως και να έχει. Κάτι που είναι να φυτρώσει και να μεγαλώσει θα το κάνει, όπως και να έχουν οι καταστάσεις.
Τι πήγε όμως στραβά στα δικά μας όνειρα και όλα γκρεμίστηκαν το ένα μετά το άλλο ? Τι είχαν μέσα τους αυτά τα όνειρα ? Μήπως μόνο κέρδος ? Μήπως γρήγορη καταξίωση ? Μήπως βολικές διαδρομές όπως το «κάθομαι και πληρώνομαι». Μήπως το όνειρο δεν ήταν όνειρο αλλά επιβολή μέσα από το κοινωνικό στάτους ?
Αν γυρίσετε λίγο τον χρόνο πίσω θα δείτε πως λαμπρά αστέρια της τέχνης που δημιουργήθηκαν το έκαναν έτσι απλά μέσα από αυτό που τους ξεχείλιζε, μέσα από την ψυχή τους και δεν είχαν οδηγό ούτε το κέρδος, ούτε την καταξίωση. Αυτή τους η φυσικότητα ήταν που τους έδινε «τροφή».  Αυτή η αυθεντική φυσικότητα της ψυχής είναι που δίνει ώθηση σε ένα όνειρο να υπάρξει. Τέτοια όνειρα θα υπάρχουν όσες διαδρομές κρίσης και να έρθουν. Γιατί τέτοια όνειρα της ψυχικής διαδρομής δεν αναζητούν κύρος και καταξίωση, δεν ψάχνουν το εύκολο και το γρήγορο. 

Γιατί αυτά τα όνειρα τρέφονται κάθε λεπτό, γιατί γι αυτά κάθε λεπτό είναι δρόμος αναδημιουργίας και ανάπτυξης. Αν κάποια σου όνειρα δεν έγιναν ή σταμάτησαν κάνε την έρευνά σου να δεις ήταν φυσικότητά σου ? Αυτό σου το όνειρο θα το έκανες χωρίς καμία αμοιβή ? Είναι ένα και το αυτό, το όνειρό σου αυτό με τη φυσικότητά σου ? Πόση προσπάθεια ήθελε ή θέλει από σένα ? Νιώθεις ότι χάνεις μέσα σε αυτό το όνειρο ώρες από τη ζωή σου ή είναι η ζωή σου. Γιατί αν είναι το πρώτο σκέλος της ερώτησης τότε το όνειρο δεν είναι όνειρο και τότε δεν έχει γέφυρα για να περπατήσει και έτσι είναι καταδικασμένο να τελειώσει.
Τώρα που όλα ρέουν γρήγορα, τώρα που περπατάμε στο μονοπάτι της πνευματικής κατάρτισης στον πλανήτη, αυτό που θα γίνει πρώτο … είναι οι έσχατοι να έρθουν πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι. Αυτοί δηλαδή που μέχρι τώρα τροφοδοτούσαν σιωπηλά τα όνειρά τους, βήμα βήμα, με οδηγό την ψυχή τους και αρωγό τον Θεό χωρίς να αναζητούν καταξίωση και χρήμα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν και θα λάβουν από τον Θεό όλη την περιουσία που υποσχέθηκε. Όλο το ψεύτικο τείνει να τελειώσει και να γκρεμιστεί για πάντα.
Τα όνειρα λοιπόν δεν θέλουν ζυγαριά για να δούμε πόσα θα βγάζουμε από τη δουλειά μας, αλλά αν η δουλειά μας είναι ο έρωτάς μας. Δεν θέλουν ζυγαριά για να ψάχνουμε τι χαρακτηριστικά να έχει το παιδί μας αλλά να είναι ένα κομμάτι της ψυχής μας και όχι εμπόδιο για την καριέρα μας ή τη ζωή μας, γιατί το παιδί μόνο εμπόδιο δεν είναι. 


Γενικά λοιπόν τα όνειρα για να αποκτήσουν τη σωστή γέφυρα αλλά και γερά θεμέλια που κανένας σεισμός – κρίση δεν μπορεί να τα γκρεμίσει είναι η πηγαία ψυχική διαδρομή. Τώρα αν είσαι ένας από αυτούς που ήταν και είναι ερωτευμένος με την δουλειά του και την έχασε, έγινε δηλαδή μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Κάνε λίγο ακόμη υπομονή, η ανάσταση σου είναι κοντά. Αν έκανες προσευχή μία φορά τώρα να κάνεις 10, 100. Οι αλλαγές ευημερίας είναι κοντά. Η πίστη είναι ο καλύτερος σύμμαχος τώρα. Και να θυμάσαι ότι ο Θεός δεν μας εγκατέλειψε ούτε ένα λεπτό. Και τώρα είναι η ώρα που ετοιμάζεται να μιλήσει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Μείνε ενωμένος μαζί Του και όλα θα πάνε καλά άμεσα. 

ετικέτα ( ευημερία ) 

Δωροθέα