Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Μήπως έχεις ξεχάσει τον εαυτό σου ?

Πάρε ένα χαρτί και γράψε μία τελεία.
Τι βλέπεις ? Ένα τέλος ή μία αρχή ?


Κάθε τελεία είναι το τέλος μίας πρότασης, αλλά και η αρχή μιάς νέας. Η επόμενη πρόταση μπορεί να έχει στοιχεία της προηγούμενης μπορεί και όχι.
Στη δική σου περίπτωση, στη δική σου ζωή ο συγγραφέας είσαι εσύ. Σελίδες του βιβλίου σου είναι κενές ακόμη άρα οι προτάσεις είναι δική σου δημιουργία. Αν το μέχρι τώρα της ζωή σου δεν σου έχει αρέσει κάνε κάτι τολμηρό. Άλλαξε κεφάλαιο και δώσ’ του εσύ τον τίτλο που θέλεις.  Αναζήτησε ποιές γνώσεις από το χθες χρειάζεσαι για το νέο σου κεφάλαιο και δημιούργησε ως δημιουργός που είσαι, τη ζωή που ονειρεύεσαι. 

Μόνο να θυμάσαι ότι η ζωή που ονειρεύεσαι εσύ να είναι σύμφωνα με τους δρόμους της καλοσύνης και της αγάπης. Τότε θα δεις ότι κάποια στιγμή ο Φύλακας Άγγελός σου και ο Θεός θα πάρουν την πένα σου και θα σου γράψουν Εκείνοι μία συνέχεια γεμάτη ευλογίες που δεν τις είχες φανταστεί.
Αν όμως η ζωή που ονειρεύεσαι έχει μέσα της εγωισμό και εκμετάλλευση τότε να ξέρεις ότι το βιβλίο θα το γράφεις μόνος σου. Αλλά το κεφάλαιο αυτό το καινούργιο θα μοιάζει ατέρμονο, βίαιο. Οπότε οι τελείες δεν θα υπάρχουν, μονάχα κόμματα που θα σου παρατείνουν διαδρομές πόνου που σχεδίασες. Γιατί όταν δημιουργούμε διαδρομές εκμετάλλευσης και ασέβειας στη ζωή μας τότε αυτό το δημιούργημα θα το βιώσουμε εμείς.
Κάθε δημιούργημα έχει αποδέκτη εμάς. Τη διαφορά θα την κάνει η πρόθεση.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα