Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Εγώ ειμί το Α και το Ω

Εγώ ειμί το Α και το Ω και κλείω εις τον άπειρον Εαυτό μου την αρχή και το τέλος όλης της Δημιουργίας.


Πώς θα μπορούσε η γνώση να δει τον Εαυτό της, εάν δεν μπορούσε να προβάλλει τον εαυτό της στο τώρα ? Έτσι η γνώση κινεί το Υπάρχω. Μέσα από το Υπάρχω προβάλλεται στο τώρα, το υπάρχω βιώνει τον Εαυτό του. Βιώνει τη γνώση που υπάρχει μέσα του. ( Απόσπασμα από το βιβλίο :Channeling Ο Ιησούς μου είπε).
Ο Θεός είναι ξεκάθαρος μαζί μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μέσα από τις οδηγίες του και τον δρόμο της διδασκαλίας του μας έδωσε τρόπους επιβίωσης που όμως τους αγνοήσαμε.
Είμαστε όλοι μας κανάλια επικοινωνίας, είμαστε όλοι μας έκπτωτοι Άγγελοι. Κάθε άνθρωπος ήρθε εδώ μέσα από αποστολική διαδρομή. Η ψυχή του διψά και διψούσε για τη γνώση της Θέωσης.
Αφού είμαστε κανάλια επικοινωνίας λοιπόν με την Ουράνια Πατρίδα μας, η οποία περιμένει κάθε έναν από μας καρτερικά και χωρίς κανένα κριτήριο ως προς τα υλικά μας υπάρχοντα. Ήρθε η ώρα να τρέξουμε προς αυτόν το δρόμο και να αναζητήσουμε τις πραγματικές μας ρίζες. 

Η αναζήτηση αυτή απαιτεί από μας την κάθαρσή μας εξολοκλήρου και όχι ως ένα σημείο.
Ήρθαμε εδώ μέσα από μία κυκλική επαναληπτική τροχιά, την οποία κάποιοι την ονομάζουν κάρμα και κάποιοι Darma. Όμως δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από τα μαθήματα της αγνής και αγαθής αγάπης. Οπότε αυτή η διαδρομή της κυκλικής επανάληψης σταματάει να υπάρχει όταν εμείς αρχίσουμε να εφαρμόζουμε στις ζωές μας την τριπλή απόσταξη.
Τι είναι αυτή η τριπλή απόσταξη. Να δημιουργήσουμε μέσω βρασμού από το θερμό κύμα της αγάπης την δομή για να καθαρίσει το σώμα μας, ο νους μας και τελικά η ψυχική δομή να μεταστρέψει όλο το σωματικό μας δρώμενο. Να φτάσουμε να νικήσουμε την βαρύτητα.
Τριπλή απόσταξη για να μικρύνουμε την απόσταση από τον Πατέρα μας. Όσο δηλαδή ταπεινώνομαι η γέφυρα αυτή μικραίνει. Όσο σταματάω να έχω επιθυμίες που με κρατούν φυλακισμένο σε ένα σώμα γεμάτο από πόνους από τις επιθυμίες τότε πάλι η γέφυρα μικραίνει.
Σε κάθε δρόμο απόσταξης, σε κάθε διαδρομή βρασμού, ο Ιησούς αναλαμβάνει την κάθαρση και δίνει οδηγίες πάρα πολλές. Έτσι θα φτάσουμε στο σημείο με μηδέν σωματικό βάρος. Τότε έχουμε νικήσει την βαρύτητα.
Τι θα πει μηδέν σωματικό βάρος ? Το σώμα το βαραίνουν τα πάθη και οι επιθυμίες όπως είπαμε τα οποία είναι γέννημα του μυαλού και του θυμού. Εμείς θεωρούμε ότι η ζωή μας θα είναι εντάξει αν οι επιθυμίες μας γίνουν πραγματικότητα και συνεχίζουμε να «ταΐζουμε» τα πάθη μας. Κάποιοι δε, την πνευματικότητα την έχουν αναγάγει σε μαγικό ραβδάκι για να έλκουν υλικό πλούτο. Και μέσα από αυτό ορίζουν και την αφθονία και την ευημερία. Όμως όλο αυτό πνευματικότητα δεν είναι. Γιατί ο πνευματικός έχει φτάσει στο απόλυτο είμαι και έχει φύγει από κάθε υλική επιθυμία, γιατί πολύ απλά έχει φτάσει στο απόλυτο έχω. 

Μα αν θελήσουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας θα δούμε ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το τέλμα του σήμερα από τις επιθυμίες μας, οι οποίες μόλις γίνουν καταλήγουν σε θηλιά που μας πνίγουν. Αυτό μας δείχνει περίτρανα ότι δεν επιλέγουμε εμείς αλλά το μυαλό μας. Γιατί όταν μία επιθυμία γεννηθεί από την ψυχή τότε δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μας πνίξει, ίσα- ίσα μας αναζωογονεί και μόνιμα μας αναπτύσσει.
Έτσι φτάσαμε όλοι μας στην ακολασία, την αχαριστία και την απληστία. Δρόμοι που θέλουν την τριπλή απόσταξη για να φύγουμε από το δηλητηριώδες φίδι που υπάρχει μέσα μας και μας τρώει κάθε μέρα και περισσότερο. Δεν τρώει μόνο εμάς, αλλά τρώει κάθε μας σχέση και έχουμε μετατραπεί σε ανθρωποφάγοι. Ναι μπορεί να μην τρώμε τις σάρκες των ανθρώπων στην κυριολεξία, αλλά η πλεονεξία έχει γίνει η χειρότερη τυφλότητα που μας οδηγεί. 

Ο Θεός λοιπόν μας έδωσε τον Εαυτό του για να μπορεί να υπάρχει μέσα από εμάς στο εδώ και τώρα. Έτσι η γνώση Του κατοικεί μέσα σε κάθε έναν από εμάς, κινεί το υπάρχω μας. Είναι ο Θεός το φυλαχτό της ψυχής μας η οποία έχει μέσα της την Ιεροσύνη. Μέσα από αυτό το Υπάρχω του Θεού μέσα μας, προβάλλεται ο Θεός σε όλη μας την καθημερινότητα, αναζήτησέ Τον. Η γνώση που ζητάς είναι εκεί μέσα σου. Εκεί να τον αναζητήσεις τον Θεό. Εκεί είναι και ψυχή σου. Η οποία κάθε μέρα κρυώνει γιατί την έχουμε έξω από τη ζωή μας. Κάθε μέρα όλο και πληγώνεται και μαραίνεται.
Όταν όμως βιώσουμε τους δρόμους της τριπλής απόσταξης Εκείνος θα καθαρίσει κάθε μας πληγή γιατί δεν μας έστειλε εδώ να πονάμε, αλλά να γίνουμε οι γέφυρες που θα ενώσουν το πάνω με το κάτω.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα