Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Οι έσχατοι έσονται πρώτοι

Αυτό το είπε ο Ιησούς μέσα στην διδασκαλία Του. Όπως μας είπε να μην νοιαζόμαστε στο αν μας δέχονται οι άνθρωποι, αλλά να αναζητάμε να είμαστε αποδεχτοί από τον Θεό. Να είμαστε πάντα και μέσα στο θέλημά Του.


Οπότε τώρα είναι η ώρα που ο Θεός θα αρχίσει να στέλνει τις αμοιβές του με τέτοιο μεγαλείο ευλογίας και ευημερίας, σε όλα Του τα παιδιά που είτε έχασαν, είτε πόνεσαν, είτε πείνασαν, είτε στερήθηκαν στο όνομά Του.
Υποσχέθηκε ο Θεός και ότι έχει υποσχεθεί ο Θεός στον άνθρωπο θα το κάνει πράξη όπως συνήθως. Γιατί ο Θεός ότι λέει το κάνει. Μπορεί να μοιάζει ότι καθυστερεί, αλλά δεν καθυστερεί, έχει απεριόριστη καρτερικότητα,  τεράστια πίστη και απέραντη αγάπη για όλους μας.
Όμως Εκείνος γνωρίζει πολύ καλά ποια από τα παιδιά Του «έχασαν» χρόνο από τη ζωή τους, προσφέροντας την ζωή τους σε Εκείνον και στον δρόμο- Λόγο Του. 

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της απολαβής και της ανταμοιβής.
Τώρα είναι η ώρα που όσοι έπεσαν, γονάτισαν, πόνεσαν στο όνομά Του και στάθηκαν αρωγοί για τα υπόλοιπα παιδιά Του Θεού και αδέρφια, αυτοί όλοι θα αρχίσουν να λαβαίνουν τα Δώρα Του Πατέρα μας Θεού.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πέρασαν μέσα από κάθε μορφή λαίλαπας και ήταν και είναι υποστηρικτές του Λόγου Του, χωρίς να αγκομαχούν ούτε λεπτό για όλα όσα τους σύμβαιναν, αλλά πάντα δόξαζαν το όνομά Του και παράλληλα έλεγαν «Ας γίνει το Θέλημά Σου» αυτοί θα ανακουφιστούν και θα ξεκουραστούν απόλυτα.
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, δεν αποθήκευαν πλούτο και δεν ήταν δεμένοι με το να δημιουργούν ύλη, αλλά δημιουργούσαν τον πιο σίγουρο κουμπαρά όλων. Το κουμπαρά της Αγάπης. Όλη τους η περιουσία αυτών των ανθρώπων είναι η μοναχική τους ζωή, η ασκητική ζωή που έκαναν μέσα στον δρόμο τον κοσμικό και τον ουτοπικό, με έναν και μόνο στόχο. Να φτάσουν όσο γίνεται πιο κοντά Του.
Σε όλα αυτά τα παιδιά λοιπόν ο Πατέρας θα δώσει απόλυτα την λύτρωση από κάθε τι που τους βαραίνει και θα τους ανακουφίσει απόλυτα.
Ο δρόμος του Πατέρα λέει συμπόνια, αγάπη, σεβασμό, ελευθερία. Ο δρόμος του Πατέρα δεν λέει κριτική, αξιολόγηση, πάθη, συναισθήματα, σκέψεις αρνητικές και εχθρικές.
Ο δρόμος του Πατέρα έχει μόνο φως και κανένα σκοτάδι δεν μπορεί να σταθεί κάτω από το φως αυτό. 

Η ώρα λοιπόν της αγκαλιάς είναι γεγονός, για όλους αυτούς που έχουν αφήσει πίσω το προσωπικό τους κομμάτι, για όλους αυτούς που δεν στηρίχτηκαν στην ύλη και στον υλικό πλούτο, αλλά βασίστηκαν ολοκληρωτικά στον ίδιο τον Πατέρα.

Όλα όσα μας υποσχέθηκε Εκείνος ας ετοιμαστούμε να τα υποδεχτούμε στον υπερθετικό βαθμό. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου