Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Ο Στρατός του Κυρίου κατοικεί στο σώμα ( μέρος πρώτο)

Σε κάθε ανθρώπινο σώμα κατοικεί μέσα του το Πνεύμα του Θεού. Πώς όμως θα φτάσουμε αυτό το σώμα να γίνει ένας Μεγαλόπρεπος Ναός ?


Κάθε Ναός απαρτίζεται από το Ιερό, το κυρίως μέρος του Ναού και την είσοδό του. Μέσα σε κάθε Ναό υπάρχουν τοιχογραφίες με όλους τους Αγίους, Αγγέλους, Αρχαγγέλους, τον Ιησού, την Παναγία, τα Χερουβίμ και τα Σεραφίμ και τον ίδιο τον Θεό στον τρούλο.
Όλα αυτά απεικονίζονται στο σώμα μας. Το Ιερό σημείο στο σώμα μας είναι εκεί κάτω στο ιερό οστούν τη βάση της σπονδυλικής μας στήλης το γνωστό πρώτο τσάκρα μας – πρώτο μυστικό πέρασμα. Εκεί είναι ο Ιερός μας χώρος που από εκεί θα δημιουργηθεί η σωστή υποδομή για την υπόλοιπη ζωή μας. Για αυτό το Ιερό μας κέντρο έχει μεριμνήσει ο Θεός και μας έδωσε τον δρόμο της βάφτισης. Έτσι μέσα από τη βάφτισή μας ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι και μέσα από την όλη Θεία αυτή λειτουργία εμείς μηδενίζουμε εντελώς καρμικά από κάθε μας αμαρτία. Με αποτέλεσμα όταν αποφασίσουμε να θέσουμε σε λειτουργία αυτή μας την περιουσία η ζωή μας αυτόματα μετατρέπεται σε ευκολία και γεμάτη γαλήνη. Σε αυτόν τον Ιερό χώρο από όσο γνωρίζουμε υπάρχει σε εμάς ένα κόκκινο πετράδι που παραμένει για αιώνες ανέπαφο και σε κατάσταση πάγου. Για όσους γνωρίζουν το όνομά της είναι κουνταλίνη και για άλλους ΙΧΩΡ και για μας Το Ιερό Άγιο Πνεύμα το οποίο βρίσκεται εκεί μέσα στο Άγιο Δισκοπότηρο. 

Το πρώτο μας κέντρο λοιπόν το σημείο που μας δένει με τη ζωή και με το πώς θα αντιμετωπίζουμε γενικά και ειδικά την γήινή μας κατάσταση είναι το Ιερό που αντικατοπτρίζει την εκκλησία. Εκεί σε αυτόν τον χώρο ο Ιερέας θα κάνει τις προσευχές του και θα κατεβάσει το Άγιο Πνεύμα για να φτιάξει την Αγία Κοινωνία. Εμείς λοιπόν όταν εκεί μέσα στη βάση της σπονδυλικής μας στήλης ενεργοποιήσουμε μέσα από τον Θείο Λόγο την Αγία Κοινωνία μέσα από την ενεργοποίηση του Αγίου Πνεύματος τότε αρχίζει η μεταστροφή του σώματός μας σε Ναό. Ποια είναι όμως η Αγία Κοινωνία ως προς εμάς ? Η Αγία κοινωνία προς εμάς είναι να φτάσουμε στο απόλυτο σημείο του σεβασμού αυτού του Ναού- σώμα.
Όταν αυτό το σημείο της Ιεροσύνης μας ενεργοποιηθεί τότε ο Ναός μας , υπόλοιπο σώμα, μετατρέπεται σε έναν Μεγαλόπρεπο Ναό που χωράει μέσα εκεί όλους τους συνανθρώπους μας χωρίς κατάταξη αλλά με Θεία Κατάνυξη, ευλάβεια και αγάπη. Η Θεία Χάρη είναι ενεργοποιημένη μετά σε κάθε τέτοιο άνθρωπο και ο άνθρωπος αυτός σταματάει αν είναι δόκιμος Χριστιανός και ενεργοποιείται μέσα του το Χρίσμα, δηλαδή η ενέργεια του Ιησού μας.
Στις Θύρες που είναι έξω από το Ιερό απεικονίζονται ο Άγιος που στο όνομά του είναι χτισμένος ο Ναός, ο Ιησούς και η Παναγία. 

Έτσι και στο δικό μας σώμα ο Άγιος που φέρουμε το όνομά του στέκεται εκεί μπροστά στους αδένες μας που αφορούν το πρώτο και το δεύτερο κέντρο – μυστικό πέρασμα. Μαζί φυσικά με τον Ιησού και την Παναγία. Αν το όνομά μας δεν αντιστοιχεί σε Άγιο τότε ο Ναός μας ανήκει στην Αγία Τριάδα ή σε Ναό της Παναγίας μας.
Σε ολόκληρο τον Ναό που είναι γεμάτος από εικόνες είναι τα όργανά μας και ολόκληρο το σώμα μας το οποίο στολίζεται με τους Αγίους, Αγγέλους και Αρχαγγέλους και μοσχοβολάει μύρο και λιβάνι από την υγεία που εκπέμπει. Ο τρούλος είναι το 7ο κέντρο μας δηλαδή η κορυφή του κεφαλιού μας όπου εκεί πια κάθεται ο Ίδιος ο Θεός όπου μόνιμα μας μεταφέρει το Θέλημά Του που είναι πια και δικό μας. Μας καθοδηγεί καθημερινά πώς και με ποιο τρόπο να φροντίζουμε αυτόν τον Ιερό Ναό.
Μέσα στον Ναό αυτόν ακούγονται μόνο ψαλμωδίες και ο Λόγος Του.
Ο Ναός αυτός είναι γεμάτος από αγάπη για όλους και ανοιχτός για δώσει τις πιο ευλογημένες αγκαλιές.
Κάθε μας όργανο ύστερα το αναλαμβάνει και από ένας Άγιος, Άγγελος, Αρχάγγελος για την κάθαρσή του.
Οι Ναοί όπως ξέρουμε αριστερά καθίζουν τις γυναίκες και δεξιά τους άντρες. Έτσι ακριβώς όπως είναι και στα σώματά μας οι ενέργειές μας αριστερά είναι η θηλυκής μας και δεξιά η αρσενική μας. Όπου όταν ενώνονται για να λάβουν την Αγία κοινωνία γίνονται ένα και από ένα Άγιο Δισκοπότηρο λαμβάνουν. 

Έτσι λοιπόν και στο σώμα μας από τη στιγμή που αυτό το κέντρο μας το Ιερό μετατραπεί σε απόλυτο Ιερό μέσα από την Ιερή Βάφτιση εκεί σε αυτό το σημείο γίνεται η απόλυτη ένωση των δύο ενεργειών οι οποίες μετατρέπονται αυτόματα σε χρυσό εκτυφλωτικό Φως. Η ενέργεια στο σώμα αυτόματα μετατρέπεται σε Θεία Ροή ενέργειας.  Οι καμπάνες μας ηχούν χαρμόσυνα σε αυτό το γεγονός που δεν είναι άλλες οι καμπάνες μας από τις αισθήσεις μας οι οποίες αντικρίζουν τον Θεό και από εκείνη τη στιγμή και μετά η Χριστική ενέργεια είναι στα χέρια μας, αφού άλλωστε αυτό μας υποσχέθηκε ο Θεός. Είπε πως σε κάθε έναν μας που θα τον αναζητήσει σε βάθος θα του δώσει όλα όσα του υποσχέθηκε. Τον παράδεισο στην γη, ένα σώμα φωτεινό και χωρίς καμία ασθένεια. Μα δεν μπορεί να υπάρξει ασθένεια σε σώμα όπου ρέει το Άγιο Πνεύμα – Ιχώρ γιατί το σώμα αυτοθεραπεύεται άμεσα και καθολικά.
Ο δρόμος για να ανοίξουμε αυτή την Ιερή Πύλη που βρίσκεται στο σώμα μας δεν είναι δύσκολος ούτε ακατόρθωτος. Θέλει προσπάθεια για να φύγει κάθε πάθος, κάθε συναίσθημα, κάθε σκέψη και να ενωθούμε απόλυτα με τη Θεία Πράξη. Μέσα μας να ακούγονται μόνο ψαλμωδίες και κάθε μας Λόγος να είναι δομημένος μέσα από την Αγάπη Του Θεού.   

Ο κάθε ένας που θέλει να φτάσει σε αυτό το σημείο ανέλιξης οφείλει να δώσει χώρο στον εαυτό του για να δημιουργήσει αυτόν τον Ναό. Πώς να δώσει χώρο, μα με το να εξομολογήσει κάθε του σκοτεινή πλευρά, να φτάσει να την δει, να την αναγνωρίσει και στη συνέχεια να βιώσει το άλλο Ιερό Μυστήριο αυτό της εξομολόγησης. Τότε γίνεται αυτόματα Κανάλι Επικοινωνίας με τον Ιησού και τον Θεό. Ο Θεός στη συνέχεια θα αρχίσει να δίνει τον επόμενο δρόμο εκπαίδευσης έτσι ο Ναός αυτός κάθε μέρα να καθαρίζεται για να φτάσει στο απόλυτο.

Τότε η ψυχή παίρνει τη θέση που της αναλογεί και κάθεται μόνιμα στον θρόνο της με το Άγιο Φως να την συντροφεύει σε κάθε της βήμα. Για την ψυχή αυτή πια δύσκολος δρόμος δεν υπάρχει, γιατί ο Θεός αναλαμβάνει κάθε μονοπάτι της. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα