Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Οι Δονητικές ψυχικές απώλειες μέρος 7ο

Συνεχίζοντας τα βήματα για τις απώλειες της ψυχής μας από την διαδρομή της συκοφαντίας ύστερα από την 2η σφραγίδα έρχεται η ώρα του 2ου Άγγελου.


Όλα αυτά όπως έχουμε πει είναι μέσα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.
Ο Άγγελος αυτός εσάλπισε και ερρίφθη με ορμήν εις την θάλασσαν κάτι σαν μεγάλο βουνό, που εκαίετο. Και έγινε το εν τρίτον της θάλασσας αίμα.
Όλο αυτό λοιπόν συμβαίνει μέσα στο σώμα, το σώμα που είναι γεμάτο από το δηλητήριο της συκοφαντίας.
Φλέγεται το σώμα σχεδόν ολόκληρο από τον δρόμο αυτόν. Ο άνθρωπος που είναι δεμένος μέσα από αυτή τη διαδρομή, έλκει και μαγνητίζει μόνο πόνο και δυσκολίες στη ζωή του. Οι οποίες ξεκινούν περιφερειακά και ύστερα έρχονται μέσα στην οικογένειά του που γκρεμίζονται όλα όσα έχτισε και γεμίζει η ζωή του με πόνο.
Όλο αυτό το τοπίο το βιώνουμε συνολικά αλλά και ατομικά ο καθένας μας. Όλες οι αξίες γκρεμίζονται, άνθρωποι που ευημερούσαν έχασαν πολλά κομμάτια της ευημερίας τους αλλά και της υγείας τους.
Ήρθε η ώρα λοιπόν αυτόν το συκοφάντη να τον βγάλουμε έξω από τη ζωή μας πριν αρχίσει ο δεύτερος Άγγελος να σαλπίζει.
Όλοι οι Άγιοι που θέλουν την σωτηρία της ψυχής μας προσεύχονται κάθε μέρα για μας. Οπότε αν το εγώ μας μάχεται όλο το μεγαλείο της ψυχής μας μέσα από την συκοφαντία τότε οι Άγγελοι, ο Ιησούς και ο Θεός, προκειμένου να σώσουν το ψυχικό μας κάλλος θα μας στέλνουν μηνύματα για να αλλάξουμε ρότα. 

Κάθε φορά που κρίνουμε κάθε φορά ανοίγουμε λάκκους μπροστά μας και μπροστά στις οικογένειές μας και στα σπίτια μας.
Αναζήτησε όλα τα «δέντρα της συκοφαντίας» που έχεις φυτέψει όλα σου τα χρόνια και άρχισε να τα ραντίζεις με την θεραπεία της συγνώμης και της συχώρεσης.

Νιώσε τον εαυτό σου ανάξιο να κρίνει και να αξιολογεί και ταπεινώσου στα μάτια του Θεού για να θεραπεύσεις αυτόν τον κήπο σου και από κόλαση που ετοιμάζεται να γίνει να μετατραπεί σε παράδεισο. Ο Θεός θα σου γεμίσει αυτόν τον κήπο με μελωδίες από υπέροχες φωνές αηδονιών που για σένα θα είναι οι προσευχές σου. Πριν λοιπόν κρίνεις ή αξιολογήσεις καλύτερα να λες «Ο Θεός μαζί του» … και φυσικά όχι ατάκες όπως «από τον Θεό να το βρει» .. γιατί είναι σαν να λες στον Θεό πώς να κάνει την «δουλειά Του». Μείνε ταπεινός και αφοσιωμένος στον δρόμο σου, στον δρόμο του ερευνητή και της Πνευματικής τροφής. Προσπάθησε αυτή τη Θεϊκή τροφή να μην την μετατρέπεις σε διαστροφή. Γιατί κάθε φορά που χρησιμοποιείς τον Θεό για να κάνεις την κριτική σου το μόνο που κάνεις είναι να στρέφεσαι εναντίον Του και να έχεις πάρει το αντίθετο μονοπάτι. Ο Θεός μας έστειλε εδώ για να αγαπάμε έτσι αγνά και ταπεινά. Εκείνος ξέρει τα πάντα άρα ο καθένας στο ρόλο του. Εμείς στον δικό μας κι Εκείνος στον δικό του. 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα