Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Οι Δονητικές Ψυχικές απώλειες μέρος 8β

Συνέχεια από το πρώτο μέρος
Η ψυχή αυτού του ανθρώπου αποδυναμώνεται τόσο πολύ, γιατί η ψυχή είναι η επιβεβαιωμένη χαρά, η διασκέδαση, η παιδικότητα, η αγνότητα. Ο μιζερομοιχός δεν μπορεί να αντιληφθεί τον δρόμο αυτόν γιατί τον φοβάται θανάσιμα.


Αυτά τα άτομα χρειάζονται πάρα πολύ αγάπη και πάρα πολύ πίστη. Να καταλάβουν ότι η ζωή δεν είναι γεμάτη παγίδες και ότι δεν γίνεται πίσω από κάτι καλό να κρύβεται πάντα κάτι κακό. Γιατί γι’ αυτά τα άτομα αυτό έχει γίνει ένας νόμος, ένας κανόνας και με αυτόν πορεύονται στην ζωή τους. Με τον φόβο του κακού που θα συναντήσουν και δεν τους έμαθε κανείς πώς να το αντιμετωπίσουν γιατί το ενδεχόμενο να μεγάλωσαν με εκφοβισμό είναι πολύ πιθανό. Οπότε όταν θα τους δώσεις κάτι καλό θα ψάχνουν να βρουν που είναι κρυμμένο το κακό και ενδεχομένως να περνούν και ώρες ψάχνοντας να βρουν τι κρύβεις πίσω από την καλοσύνη.
Γιατί την καλοσύνη την φοβήθηκαν αφού τη βιώσαν πάντα με ένα μάλωμα ή μία τιμωρία. Το σίγουρο είναι ότι έμαθαν ότι η καλοσύνη έχει συνέπειες ολέθρου. Οπότε όλο αυτό δεν μπορούν να το βιώσουν.
Αν έχουμε δίπλα μας ένα τέτοιο άτομο που έχει πάρει μία μορφή μιζέριας ο ίδιος από τη ζωή για να μπορέσει αν αποκτήσει εικόνα αγάπης για τη ζωή, θέλει από μας πολύ φροντίδα και να βρίσκουμε τρόπους να ανεβάζουμε το ηθικό του χωρίς πίσω από έναν καλό λόγο να κρύβουμε ένα μάλωμα. Μπορούμε επίσης να βλέπουμε μόνο τα θετικά στοιχεία σε αυτό το άτομο. 

Αν τώρα σε όλο αυτό που διαβάζεις εσύ ανακαλύπτεις κοινά στοιχεία με τον εαυτό σου και αναγνωρίζεις μία μορφή μιζέριας τότε δώσε στον εαυτό σου την αγάπη που του αξίζει. Ξεκίνα την μέρα σου βλέποντας μόνο τα καλά του εαυτού σου, σίγουρα είναι πάρα πολλά. Τα ξέρεις τα καλά σου στοιχεία. Ψάξε ύστερα να βρεις όλα τα όμορφα που έγιναν στη ζωή σου και δες αν κάποια από αυτά χάλασαν ψάξε να δεις τι σκέψεις μιζέριας- φόβο σε ακολουθούσαν σε αυτή τη διαδρομή.
Βάλε στη ζωή σου την διαδρομή της πίστης και της προσευχής. Να θυμάσαι ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος και όλοι μας κάνουμε λάθη.

Αν φοβάσαι να αγαπηθείς τότε η μιζέρια σε κρατά σε απόσταση από την απόλαυση. Δίδαξε στον εαυτό σου την απόλαυση. Όπως σε έμαθες κάποτε τα μαθηματικά, ξεκίνα να διδάξεις σε σένα την απόλαυση. Την απόλαυση να την βάλεις στη ζωή σου έτσι κι αλλιώς και όχι ύστερα από κάποιες προϋποθέσεις. Μη περιμένεις να πληρείς της προϋποθέσεις για να λάβεις. Μη θέτεις εσύ τα όρια του άριστα για να σε θεωρείς άξιο να λάβεις. Όσα πιο πολλά επί της ουσίας σου δίνεις τόσο πιο αρμονικά θα λειτουργείς. Η τροφή, η αγάπη, η αγκαλιά, η αποδοχή σου αξίζουν έτσι κι αλλιώς. Όταν επιτρέψεις στον εαυτό σου όλη αυτή την μορφή ελευθερίας πίστεψε με η ζωή σου θα αλλάξει εικόνα. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει την διαδρομή της μιζέριας ως συμπεριφορά, άρα αν μέχρι τώρα την έκανες εσύ προς εσένα και σου έκρυβες τον δρόμο της ευτυχίας, ήρθε η ώρα να σου στρώσεις το ωραιότερο «τραπέζι» και να δώσεις στον πολύτιμο εαυτό σου την πληρότητα. Να θυμάσαι πως δεν είναι δεδομένο ότι πίσω από μία καλοσύνη υπάρχει πόνος και στεναχώρια, αλλά ακριβώς το αντίθετο, πίσω από τον πόνο κρύβεται πάντα η καλοσύνη. Έχεις δει ποτέ το σύννεφο ( πόνο ) πίσω από τον ήλιο ( καλοσύνη) ? 

Όχι, το αντίθετο συμβαίνει πίσω από το σύννεφο ( πόνος ) είναι ο ήλιος ( καλοσύνη). Οπότε τόσα χρόνια άδικα φοβόσουν την χαρά γιατί η χαρά είναι ο ήλιος και όταν την αφήσεις να γεμίσει τη ζωή σου μέσα από το αυθεντικό κομμάτι της ψυχής σου όλη η ζωή σου θα είναι φωτεινή σαν μία ηλιόλουστη μέρα. Κι αν κάποια μέρα μπορεί να έχει συννεφιά θα ξέρεις ότι θα είναι παροδική και όχι μόνιμη. Ο ήλιος, η ψυχή και η χαρά είναι τα μόνιμα κομμάτια της ζωής σου και όταν τα αφήσεις να σε ζεστάνουν τότε θα έρθει η μέρα που δεν θα υπάρξει ποτέ κανένα συννεφάκι – πόνος στη αρμονική σου ζωή.  

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα