Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Αναζητάς αποδοχή ? ( μέρος δεύτερο )

Σου αξίζει το καλύτερο και αυτό να αναζητήσεις. Το καλύτερο όμως μέσα από την αλήθεια και όχι από το ψέμα- εγώ στο παραμύθι- δες το θετικά. Αλλά ήρθε η ώρα να το δεις ουσιαστικά, ολοκληρωτικά μέσα από τα Θεϊκά σου μάτια, και την δική σου μοναδικά Θεϊκή Υπόσταση.

Σε αυτή την αναζήτηση ένας οδηγός είναι να γράψεις όλα όσα σε ζορίζουν σε ένα τετράδιο. Επίσης μπορείς να γράψεις και όλες σου τις συνήθειες και όλες σου τις υποχρεώσεις. Αναζήτησε σε όλα αυτά λοιπόν πoια είναι επίκτητα και ποια σου βγαίνουν αυθόρμητα και αβίαστα ?
Όλα όσα σου βγαίνουν αβίαστα είναι στοιχεία δικά σου, αυθεντικά σου. Είναι αυτά για τα οποία δεν θα πάρεις ποτέ την γνώμη κανενός γιατί πολύ απλά ξέρεις ότι είναι αυτά. Γιατί σε κάνουν να νιώθεις ήρεμος και γεμάτος. Πάρε αυτά σαν οδηγό και ψάξε πως μπορείς να κάνεις και στην υπόλοιπη μέρα σου παρόμοιες διαδρομές χωρίς πίεση και καταπίεση. Η καταπίεση ήρθε από μέσα από το μυαλό σου, από τα στάνταρς και τα πρέπει. Αναζήτησε λοιπόν όλα αυτά με σχολαστικότητα και ηρεμία και όσο περπατάς θα αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια σου. Η αλήθεια σου είναι ένα δικό σου κομμάτι που ήδη είναι εκεί και σε περιμένει. 

Όλα τα άλλα προσπάθησες πολύ για να τα δομήσεις και να φτιάξεις έναν χαρακτήρα για να αρέσει σε όλους τους άλλους και τελικά ανακαλύπτεις ότι όλοι έχουν και από κάποιο παράπονο. Όταν όμως αναστηλώσεις την αλήθεια σου τότε ακόμη και παράπονο να ακούς από τους γύρω σου, δεν θα απαντάς με άμυνα ή ενοχικά όπως έκανες μέχρι τώρα γιατί είχες ένα άλλο προσωπείο αλλά θα απαντάς με αγάπη και κατανόηση. Δεν θα σε νοιάζει ποιος άλλαξε ή όχι από το περιβάλλον σου γιατί εσύ πια τη μέρα σου θα τη συνθέτεις σύμφωνα με το είμαι σου. 
Η ζωή σε περιμένει να τη ζήσεις και να την κατακτήσεις με την δική σου μοναδική προσωπικότητα χωρίς το πλασματικό εγώ ή το ουτοπικό σκέψου θετικά. Αλλά σκέψου πραγματικά. Όταν σκέφτεσαι και είσαι πραγματικός τότε είσαι στον δρόμο του επιτρέπω να είμαι αυτό που είμαι και μέσα από την αυθεντικότητά σου θα είναι αρμονία και πληρότητα. Κάθε επιλογή, βήμα, απόφαση θα ξέρεις ότι είναι δική σου και θα την στηρίζεις μέχρι όσο θέλεις. Και θα είσαι γεμάτος με κάθε εξέλιξη. Γιατί καμία εξέλιξη πια δεν θα ορίζει εσένα αλλά εσύ θα δίνεις το χρώμα σου στην κάθε σου εξέλιξη.
Ο Θεός μας έστειλε εδώ για να βιώσουμε την ολότητά μας και όχι κάποια αποσπάσματα από ψεύτικα προσωπεία. Γιατί τα ψεύτικα προσωπεία έχουν και τις ανάλογες επιπτώσεις. 

Άνθρωποι που πέρασαν από το στάτους του εγώ στον δρόμο του δες το θετικά, όταν αυτό το θετικά γίνεται μία θηλιά που τους πνίγει τότε αρχίζουν οι νευρώσεις να εμφανίζονται. Νευρώσεις γιατί το εγώ συμπιέστηκε μέσα από μία καθοδήγηση «δες το θετικά», «οραματίσου ότι όλα θα πάνε καλά» και όταν όλα τελικά γκρεμίζονται ο άνθρωπος αυτός αρχίζει να γκρεμίζεται περισσότερο από πριν. Θεωρεί ότι ή κάπου εκείνος είναι καταραμένος ή ότι όλο αυτό δεν δουλεύει ή ότι δουλεύει αποσπασματικά. Ναι σαφώς και είναι έτσι γιατί τελικά μας «δουλεύουμε». Το ζητούμενο στην αναζήτηση του είμαι μας δεν είναι να μας «δουλεύουμε» αλλά να βγούμε από το ψέμα. Να βγούμε από το ψέμα χωρίς να μπούμε σε ένα άλλο ψέμα.
Γιατί «θετικά» χάνουμε τη δουλειά μας, θετικά μας χωρίζει ο σύντροφος, «θετικά» πεθαίνουν οι δικοί μας κλπ. Όσες ανάσες και να πάρουμε, όσο θετικά και να το δούμε όλα αυτά είναι πραγματικές θέσεις και από μας θέλουν την πραγματική μας υπόσταση για να μπορέσουμε να τα βιώσουμε όχι με θάρρος αλλά με οδηγό την αλήθεια της κατάστασης.  Εμείς βάζουμε οδηγό το «δες το θετικά» και περιμένουμε ότι τίποτε αρνητικό δεν θα μας ξανά συμβεί, γιατί κάνουμε αγώνα για αυτό. Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι βιώνουν την νευρασθένεια. 


Αναζητάμε τον αληθινό μας εαυτό λοιπόν, μέσα από τη φυσικότητά μας και μόνο. Κάθε τι που σου βγαίνει αβίαστα είναι ένα κομμάτι εσύ. Τοποθέτησε όλα τα κομμάτια του δικού σου εσύ και τότε ναι η εικόνα αλλάζει για πάντα. Για πάντα χωρίς εσύ να πιέζεσαι ή να ζορίζεσαι. Είσαι σαν το ποτάμι, καθαρός και γάργαρος. Μονίμως φρέσκος και νέος. Χωρίς κανένα εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και σένα. Παράλληλα με τα βήματα που δόθηκαν παραπάνω μπορείς να αναζητήσεις επιπλέον βοήθεια στα 7 μυστικά περάσματα και σε όλες τις αυτογνωστικές ετικέτες στην σελίδα της Χιονάτης, όπως ευημερία, ελευθερία, αναγέννηση, τέχνη ζωής.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα