Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Προπαγάνδα επιτυχημένη = παπαγαλίζω

Παπαγαλίζω την όποια πληροφορία χωρίς να την ερευνήσω σε βάθος. Την πληροφορία επειδή την άκουσα στην τηλεόραση θεωρώ ότι είναι σωστή και την παπαγαλίζω με επιτυχία. Έτσι μεταδίδω σαν ντόμινο όλες τις μπανανόφλουδες που μου πετάν στον δρόμο- τρόπο οι «ισχυροί» του πλανήτη.


Μέσα από αυτή τη μορφή προπαγάνδας έχει δημιουργηθεί διαστρέβλωση σε πάρα πολλούς τομείς. Εμείς αντί να ερευνήσουμε κάθε πληροφορία την ακολουθούμε σχεδόν στα τυφλά.
Είναι σαν από επιλογή, να έχουμε βάλει άλλους να σκέφτονται, να προβληματίζονται για μας κι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να ακολουθούμε την πληροφορία. Χωρίς να ερευνήσουμε την πηγή της πληροφορίας. Γιατί πίσω από την κάθε πηγή υπάρχει και η ανάλογη μορφή σκοπιμότητας.
Αυτό που θέλουν αυτοί που ορίζουν τις προπαγάνδες είναι άβουλα όντα, δηλαδή κατά μία έννοια παπαγάλους, για να τους ορίζουν σε κάθε βήμα- επιλογή της ζωής τους.
Σε ποιους τομείς υπάρχει άραγε η προπαγάνδα ? Μα σε όλους. Πώς μπορούμε εμείς να αποκτήσουμε τον απόλυτο έλεγχο, αφού μιλάμε για τη δική μας ζωή ? 

Μα φυσικά με το ένστικτο μας. Το ένστικτο είναι ο πιο σοφός μας οδηγός. Γιατί αυτός ο οδηγός είναι δεμένος από τη μία μεριά με την αλήθεια, δηλαδή από την ίδια την Ουσία της ζωής, τον Θεό και από την άλλη μεριά είναι δεμένος με την καρδιά μας.
Συνήθως το ένστικτο «χτυπάει» εκεί στο στομάχι μας και η πληροφορία μας έρχεται μέσα από ένα φτερούγισμα, το οποίο μας βάζει μία μορφή «φρένου» σε αυτό που ακούσαμε ως πληροφορία. Από εκεί και μετά όλο το δρώμενο περνάει στην δική μας μεριά. Η μία περίπτωση είναι να εμπιστευτούμε αυτό το μήνυμα και να επεξεργαστούμε την πληροφορία που μας δίνει το ένστικτο. Η άλλη περίπτωση είναι να γυρίσουμε τον διακόπτη στο τι ορίζει η κοινή λογική και να απορρίψουμε το ένστικτο.
Το ένστικτο είναι ένα «όπλο» που μας το έχει δώσει ο Θεός σε όλους μας το οποίο όταν μάθουμε να το ακούμε και να το εμπιστευόμαστε αυτό μεγαλώνει. Όπως μεγαλώνει η γνώση μας μετά από χρόνια μελέτης, έτσι μεγαλώνει και το ένστικτό μας μέσα από την χρήση του. Όσο περισσότερο το εμπιστευόμαστε τόσο πιο μεγάλη οικειότητα έχουμε μαζί του και έτσι αυτό αναπτύσσεται πάντα υπέρ μας. Αυτό που θα γίνει η αιτία το ένστικτο αυτό να σταματήσει να μας μιλάει, είναι το μυαλό μας και μόνο το οποίο θα μας θέσει μπροστά μας την αμφισβήτηση και ένα «μπα αποκλείεται».
Οπότε το να ενισχύσουμε αυτό το σημείο, που μας ανήκει σε όλους για να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε απόλυτο τον όποιο κίνδυνο ή όποια λάθος πληροφορία από την όποια σκοπιμότητα, είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. 

Οι προπαγάνδες στήθηκαν πάνω στην δική μας ανοχή και στην δική μας μη διάθεση για έρευνα. Αν θυμάστε ο Ιησούς είπε, είτε πιστεύεις είτε όχι να ερευνάς. Αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το αν υπάρχει Θεός ή όχι. Αλλά για το κάθε τι στη ζωή σου οφείλεις να βάλεις οδηγό την έρευνα. Σου αξίζει το καλύτερο και το έχεις. Είναι μία λειτουργία που σου την έβαλε ο Θεός μέσα σου. Παράλληλα σου είπε ο Ιησούς, να ακούς αλλά να μεταφέρεις τον λόγο στην καρδιά. Μα γιατί στην καρδιά ? Γιατί η καρδιά δεν αξιολογεί αλλά νιώθει.
Όσο λοιπόν εκπαιδευόμαστε σε αυτό το νιώθω και αρχίζουμε να παίρνουμε απόσταση από την κοινή λογική, η ανάπτυξη που θα έχουμε στην εσωτερική μας φωνή αλλά και πηγή θα είναι ραγδαία αλλά και σπουδαία. Αφού ο Θεός θα συμβάλει σε αυτή την μεταστροφή μας και έτσι στην κάθε μας έρευνα, θα μας ανοίγει την αλήθεια και μόνο.
Όταν συναντάμε μέσα εκεί στην εσωτερική μας φωνή την αλήθεια φεύγουμε από το παπαγαλίζω και μεταφερόμαστε στο πασπαλίζω με γνώση και αγάπη όλη μου την ύπαρξη. Αυτό το πασπαλίζω λίγο αργότερα μετατρέπεται σε ασφαλίζω την ροή της ζωής μου με οδηγό την αλήθεια. 


Που και σε ποιους τομείς είναι κρυμμένα τα ψέματα και η προπαγάνδα ? Σε όλους τους τομείς. Να σας πω ότι οι λέξεις απαγορεύεται και αποκλείεται δεν ισχύουν για τον Θεό. Ο Θεός είπε ότι Θεοί Εστέ και μας είπε ότι όταν εναρμονιστούμε στην αγάπη, την πίστη και τον σεβασμό, έχουμε απόλυτη ελευθερία. Όταν αυτά τα βάλουμε οδηγό στην ζωή μας για να συναντήσουμε την ουσία των πραγμάτων τότε η ζωή μας μετατρέπεται σε ένα υπέροχο επιτρέπω να είμαι αυτό που είμαι. Φεύγω από κάθε σκλαβιά προπαγάνδας που με θέλει άβουλο παπαγάλο και βάζω στην ζωή μου την μία και μοναδική Δύναμη, τον Θεό. Όταν κάποιος ενωθεί με αυτή την Δύναμη τότε η ζωή του αλλάζει απόλυτα και για πάντα. 

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα