Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Το Μεγάλο Αρχέτυπο Ένας Μεγάλος Δάσκαλος. Μέρος πρώτο.

Τα αρχέτυπα της ψυχής τα είδαμε σε αυτά τα κείμενα. πρώτο, δεύτερο, τρίτο
Ναι κάθε ψυχή έχει κάποιο «αποτύπωμα» το οποίο την ορίζει και συνήθως την ζορίζει σε πολλούς τομείς στη ζωή της.
Κάθε ψυχή περνά από δρόμους πόνου, στεναχώριες, απώλειες υλικές – συναισθηματικές κλπ.


Όμως σε κάθε ψυχή είναι τοποθετημένο το Μεγάλο Αρχέτυπο. Αυτό το Αρχέτυπο που ήρθε πριν από χιλιάδες χρόνια εδώ για να μας δώσει τον τρόπο και την απόλυτη έννοια της Αγάπης.
Αυτό το Μεγάλο και λαμπρό αρχέτυπο που στο όνομά Του έγιναν και γίνονται εγκλήματα ακούει στο όνομα Ιησούς.
Εκείνος ήρθε πιο απλός, γεννήθηκε μέσα στην απλότητα. Δεν σπούδασε τίποτε και μέσα από αυτή την τόσο υπέροχη στάση του της ηρεμίας και της γαλήνης μετέδωσε τον δρόμο της αγάπης. Μια αγάπης ατελεύτητης και μιας αγάπης που διαρκεί στον χρόνο και στον χώρο. 

Αφού παρ’ όλο που σταυρώθηκε ακόμη έχει παραμείνει στην υπηρεσία μας. Είναι θεωρώ από τους καλύτερους δασκάλους ο οποίος όταν μας είπε να οδηγηθούμε μέσα από την ταπείνωση, πρώτα το έκανε ο ίδιος στον Εαυτό του. Είναι από τους δασκάλους- οδηγούς που έριξε τον εαυτό του στα πιο χαμηλά επίπεδα και έκανε το σώμα Του την ψυχή Του και το αίμα Του σκαλιά εισόδου για την Βασιλική Αίθουσα του Θρόνου. Μας είπε ότι εκεί μας περιμένει όλους μία περιουσία τεράστια. Μας είπε «Θεοί Εστέ». Δεν μας κορόιδεψε ούτε μας εκμεταλλεύτηκε στον βωμό της γνώσης. Μας άνοιξε την Αγκαλιά Του και τις γνώσεις Του και μας τα έδωσε πλουσιοπάροχα και αρχοντικά. Ο Δάσκαλος αυτός πρώτος έσκυψε να πλύνει τα πόδια των μαθητών Του, για να μας δείξει πόσο σεβόταν τους μαθητές Του. Πόσο τους εκτιμούσε και πόσο ήταν έτοιμος Εκείνος να γονατίσει για κάθε έναν από αυτούς. Το ίδιο κάνει ακόμη και τώρα. Γονατίζει κάθε φορά που θα του ζητήσουμε το χέρι Του και τη βοήθειά Του.
Ένας δάσκαλος πρότυπο, ένας δάσκαλος μεγαλείο. Ένας οδηγός που έμπρακτα έδειξε και δείχνει τον δρόμο του Φωτός.
Εμείς λοιπόν που θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας Πνευματικούς Οδηγούς, αλήθεια πόσο ταπείνωση επιτρέπουμε μπροστά στους μαθητές μας ? Μήπως αντί για ταπείνωση λειτουργεί η έπαρση και η αλαζονεία ?
Αυτό το τεράστιο και μοναδικό Αρχέτυπο Ιησούς υπάρχει μέσα σε όλους μας. Είναι εκεί πάλι ταπεινωμένο και αναμένει την δική μας εντολή. Πάλι από μας περιμένει και μας σέβεται απόλυτα, μας συμπονά για κάθε μας χτύπημα πέσιμο και ποτέ δεν θα πει «καλά να πάθεις». Όχι όταν θα Του απευθύνουμε έκκληση θα έρθει ακόμη πιο ταπεινός, ακόμη πιο τρυφερός, ακόμη πιο απλός, για να μη φοβηθούμε. Ότι λόγο και να μας πει θα έχει δρόμο αγάπης, αγκαλιάς και φροντίδας. Ότι καθοδήγηση και να μας δώσει στόχο θα έχει την δική μας αναβάθμιση. Ποτέ και σε τίποτε δεν μας εκμεταλλεύτηκε. Και τώρα θλίβεται που κάποιοι Πνευματικοί οδηγοί εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που διψούν για την αλήθεια. 

Έκκληση στέλνει λοιπόν προς όλους τους Πνευματικούς δασκάλους οδηγούς και ζητά από όλους μας να επιστρέψουμε στο μονοπάτι της αγάπης και της αλήθειας. Να μην εκμεταλλευόμαστε τον δρόμο του φωτός με ψεύτικες ελπίδες.
Έτσι θα ενεργοποιήσουμε αυτό το Τεράστιο Αρχέτυπο που έχουμε μέσα μας.
Η ενεργοποίηση του είναι Λόγος = Πράττω. Του Θεού ο Λόγος να γίνεται πράξη, όχι μέσα από το μυαλό, αλλά μέσα από την ψυχή. Να επιτρέψουμε στην ψυχή μας να λάβει τα σκήπτρα, έτσι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην Ουράνια Πηγή μας.
Αν για παράδειγμα εχθρεύομαι, θυμώνω, εκδικούμαι, έχω συναισθήματα κακίας, τιμωρίας, ενοχές, αλαζονεία, έπαρση και κάνω επίκληση ως προς την Ουράνια Πατρίδα για να έρθει το Φως, αυτό οριακά θα σταθεί χιλιόμετρα πάνω από το κεφάλι μου, γιατί πολύ απλά, το σκοτεινό μου περίβλημα αιθερικό σώμα, δεν επιτρέπει στο Φως της ενότητας να μπει μέσα μου.

Όλη η γνώση και όλος ο Λόγος μέσα από την ψυχή μας να βιωθεί στην πράξη εδώ κάτω στην γη. Όλη η τροφή να κατοικήσει στα σώματά μας και να γίνουμε φωτεινές παρουσίες. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου