Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Πώς οι αισθήσεις είναι «υπεύθυνες» για τα πάθη μας ?

Αυτά τα 7 θανάσιμα πάθη που όλοι μας γνωρίζουμε και κάνουμε προσπάθειες για να τα σταματήσουμε, για να τα αποβάλουμε και να λυτρωθούμε, είναι άραγε «δεμένα» με τις αισθήσεις μας ? Κι αν ναι μέχρι ποιο σημείο ?


Μέσα από ποιον τρόπο οι αισθήσεις μας έχουν καταφέρει να «μαγκώσουν» τα 6 κέντρα του εγκεφάλου ? Κι αν είναι έτσι τελικά μήπως είμαστε έρμαια τους ? Με αποτέλεσμα να μοιάζει «άπιαστο» όνειρο να απαλλαγούμε από τα πάθη μας, γιατί έχουν μετατραπεί σε «φυσιολογική» μας κατάσταση. Αφού τα κέντρα του εγκεφάλου μας λειτουργούν ή υπολειτουργούν μέσα από τις αισθήσεις μας. Οι οποίες είναι τελικά υπεύθυνες για τα πάθη μας.
Μεγάλο και λυτρωτικό κεφάλαιο με δρόμους και διαπιστώσεις για να φτάσουμε στην λύτρωση από τα πάθη μας που μας κρατούν εγκλωβισμένους σε ένα αδυσώπητο εγώ το οποίο αναγκάζει το σώμα μας να νοσεί θανάσιμα. Ένας δρόμος για να περπατήσουμε στην λύτρωση χωρίς να περάσουμε από την σταύρωση και ένας τρόπος για να αρχίσουμε να ζούμε χωρίς πόνο, χωρίς φθορά αλλά με οδηγό την αλήθεια και την αγάπη. 

Γιατί Εκείνος μας είπε να απαλλαγούμε από τα πάθη, αλλά όταν το πάθος έχει γίνει σαν ένα φυσικό μας κομμάτι και αυτό δημιουργείται από το κέντρο του εγκεφάλου μας, άρα κάθε μας προσπάθεια προς απαλλαγή από κάποιο πάθος θα μοιάζει ατέρμονο. Κάθε μας προσπαθεια θα είναι σαν να πηγαίνουμε κόντρα σε μία λειτουργεία μας η οποία έγινε «σώμα» με μας. Δηλαδή μία διαδικασία αυτοματισμού και τελικά ανάγκη. Αφού το κέντρο του εγκεφάλου δίνει την όποια εντολή τότε πως μπορεί το σώμα να πάει κόντρα σε αυτή την εντολή. Είναι σαν να πηγαίνουμε κόντρα σε μία μας ανάγκη. Με αποτέλεσμα όλο αυτό να μην μπορούμε να το κάνουμε και η ανάγκη μας φτάνει πάντα να υπερκαλύψει την διάθεσή μας για λύτρωση από το πάθος.
Οπότε μέσα από το μεγάλο βήμα- κεφάλαιο θα οδηγηθούμε στην απόλυτη απελευθέρωση μας από τα πάθη μας, αφού θα μάθουμε όλα τα πως και τα γιατί. Πώς και με ποιο τρόπο συνδέονται και συνεργάζονται με τις αισθήσεις μας και τα κέντρα του εγκεφάλου μας.

Αυτός ο δρόμος δεν δίνεται τυχαία τώρα αυτή την χρονική στιγμή που οδηγούμαστε προς την Ανάσταση πάλι και το Πάσχα. 

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα