Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Ταπείνωση= ΤΟΠΟΣ ΕΙΝ’ ΕΝΩΣΗ = ΘΕΟΙ ΕΣΤΕ

Ο δρόμος αυτός της ταπείνωσης, όχι δεν είναι πέφτω, όχι δεν είναι προσβάλλομαι, όχι δεν είναι μειώνομαι, αλλά απογειώνομαι.


Είναι η στιγμή της συνάντησης του εγώ η στιγμή της αναγνώρισής του και της διαπίστωσης του ότι αυτό το κομμάτι είναι ένας επίπονος εχθρός μας που βρίσκεται μέσα στο κεφάλι μας. Τότε ανακαλύπτουμε τον Ιερό Τόπο που βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο, εκεί μέσα στην καρδιά μας, που είναι η Πνοή του Θεού και ένα κομμάτι του Ιησού.
Όλοι μας συναντήσαμε και ζήσαμε μέσα από έναν ζυγό που λέγεται εγωισμός. Μικρός ή μεγάλος δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι στηρίξαμε είτε άθελά μας, είτε ηθελημένα κάποιες φορές και ψεύτικες καταστάσεις και αναγκαστήκαμε να υποκριθούμε και γενικά πήραμε τον δρόμο του εγώ – χαρακτήρα, γιατί έτσι πιστεύαμε ότι θα επιβιώσουμε.
Όμως του να πάρεις την απόφαση να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να ανακαλύψεις αυτό το ψεύτικο προσωπείο που σου κρύβει την αλήθεια σου και το μέγεθος της ψυχική σου υπόστασης είναι η μεγαλύτερη στιγμή στη ζωή του ανθρώπου. Είναι η στιγμή της αναγέννησης. Μιας αναγέννησης που είναι σαν να σου μηδενίζει ξαφνικά όλα όσα έχεις περάσει. Γιατί μέσα από αυτή την μαγική διαπίστωση «γκρεμίζεις» τα τείχη που σου κρύβουν τον αληθινό ήλιο σου. Τότε εκεί μέσα σε αυτό το γκρέμισμα γίνεται το μεγαλείο της Ταπείνωσης. Δηλαδή Τόπος Ειν’ Ένωση. Ο τόπος αυτός που θα σε ενώσει με την Ουράνια Πατρίδα σου και θα σου δώσει την Άνωση που χρειάζεσαι για να φτάσεις στην είσοδο της αίθουσας του Θρόνου. 

Εκείνη τη στιγμή που θα ακούσεις τις καμπάνες να ηχούν μέσα στο κεφάλι σου και από εκεί που θα αρχίσεις να ακούς τον ίδιο τον Πατέρα να σου μιλά γλυκά και στοργικά μέσα σου. Μέσα εκεί στην καρδιά σου, γιατί η καρδιά σου θα έχει καταφέρει να μαλακώσει τον ισχυρότερο αντίπαλό σου μέσα από την αγάπη, το εγώ σου. Αυτό που τόσα χρόνια σε κρατούσε μακριά από την ουσία σου και που αυτό ήταν η αιτία για όλα σου τα δεινά και για κάθε σου αρρώστια.
Αυτή η στιγμή είναι η απόλυτη ελευθερία, η μεγαλύτερη λύτρωση. Να φτάσεις να ταπεινώσεις όλο αυτό το κομμάτι σου που σε έκανε να υποφέρεις τόσα χρόνια, μέσα από τη μαγική αυτή διαπίστωση. Τότε πια το εγώ – μυαλό- χαρακτήρας θα γίνει ένας βοηθός της ψυχής σου και θα το ορίζεις εσύ και όχι εκείνο.
Για να το πετύχεις αυτό, δύσκολο δεν είναι απλώς θέλει να το δεις, να το δεχτείς και να ζητήσεις από την εσωτερική σου φωνή από τον Ιερό σου Τόπο να σε βοηθήσει να περπατήσεις από την άλλη μεριά της όχθης. Τη μεριά του Φωτός και της αγάπης.
Ταπείνωση λοιπόν είναι ο Τόπος ο Ιερός που θα σε Ενώσει για πάντα με την Αίθουσα του Θρόνου και θα φύγεις μια για πάντα από κάθε μορφή θρήνου. Είναι η Δύνη που θα σε Ωθήσει απευθείας στον Ουρανό. Είναι μία διαδρομή είμαι Επάνω, είμαι Άνωση, είμαι ένα και το αυτό με την περιουσία μας Θεοί Εστέ. 

Δυστυχώς ο άνθρωπος πάνω στον πλανήτη στις μέρες μας έχει αρχίσει να χάνει απόλυτα τον ρόλο του και η ανθρωπιά τείνει να γίνει είδος προς εξαφάνιση. Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε την αληθινή μας ταυτότητα και να επιστρέψουμε όλοι μας στην ουσία της ζωής.
Νομίζω ότι το προσωπείο του εγώ αρκετά «φορέθηκε», αρκετά μας πόνεσε και αρκετά έγινε η αιτία να χάσουμε και να χάνουμε τόσους ανθρώπους άδοξα μέσα από έχθρες και διχόνοιες.

Ήρθε η ώρα να νικήσει η αγάπη και η Θεϊκή Παρουσία να κατοικήσει μόνιμα στον πλανήτη, ας αρχίσει μέσα από τον καθένα μας. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα