Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Πότε και πώς μπορώ να θυμηθώ προηγούμενη ζωή ?Ναι όλοι έχουμε προηγούμενες ζωές και μάλιστα πολλές. Ναι έχουμε αφήσει μαθήματα στη μέση, αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει αφήσει μαθήματα και να έχει έρθει τώρα να τα ολοκληρώσει. Αλλά μπορεί και κάποιος να έρθει μόνο και μόνο για να γίνει βοηθός των άλλων γύρω του ως οδηγός δάσκαλος. Ναι το κάρμα υπάρχει αλλά ενεργοποιείται κάτω από προϋποθέσεις. Ναι έχουμε γνώσεις και ταλέντα που βασίζονται σε προηγούμενη ζωή.
Όλα αυτά όμως για να ανοίξουν από μας εξαρτάται και μόνο. Εμείς σύμφωνα με τον τρόπο που ζούμε είτε θα ανοίξουμε τον δρόμο του κάρμα είτε όχι.
Πώς όμως ενεργοποιούμε καταστάσεις τέτοιες που τελικά γίνονται μία θηλιά που μας πνίγει και μας καταστρέφει ? Πώς αναπτύσσονται τα ταλέντα μας και όλες μας οι γνώσεις ? Που και πως θα ξέρουμε ποιες γνώσεις μας χρειάζονται ?
Τα συμβόλαια της κάθε ψυχής υπάρχουν. Η κάθε ψυχή έρχεται εδώ με ένα ευέλικτο συμβόλαιο. Ευέλικτο και απόλυτα ευπροσάρμοστο. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο Θεός είναι ευέλικτος και ευπροσάρμοστος και φυσικά απόλυτα φιλεύσπλαχνος. Πάντα κάθε λεπτό δίνει όλη του την πίστη στους ανθρώπους. Γιατί για τον Θεό η λέξη μεροληπτώ δεν υπάρχει. Γιατί αν υπήρχε δεν θα μας είχε δώσει την συγχώρεση ως δρόμο θεραπείας και λύτρωσης. Οπότε το να θεωρούμε εμείς τους εαυτούς μας ότι έχουν ντε και καλά είναι δρόμο – κάρμα ή πεπρωμένο είναι σαν να θεωρούμε ότι ο Θεός μεροληπτεί και ίσως να θεωρούμε ότι κάποιους τους κανακεύει και κάποιους τους ρίχνει σε δύσκολα μονοπάτια που έχουν πόνο. Όχι, όχι και πάλι όχι. Ο Θεός μόνο έτσι δεν είναι. 

Η ψυχή στην επιστροφή της στην Ουράνια Πατρίδα ετοιμάζεται για το νέο της σχέδιο και την νέα της οικογένεια. Και μέσα της έχει γνώσεις ανάλογες με την ζωή και το περιβάλλον που θα ζήσει, έτσι ώστε να τις κάνει χρήση όταν θα τις χρειαστεί. Παράλληλα η κάθε ψυχή έχει δίπλα της έναν φύλακα Άγγελο και έναν Πνευματικό οδηγό + τον Ανώτερό της Εαυτό. Δηλαδή έχει μαζί της μία ομάδα βοηθών για την δική της σταδιοδρομία εδώ κάτω στη γη. Σπάνια εμείς ενεργοποιούμε αυτή μας την ομάδα.
Γεννιόμαστε λοιπόν μέσα από το εγώ, μεγαλώνουμε μέσα σε εγώ και συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στο εγώ. Έτσι το εγώ έχει αναγκαστική διαδρομή που λέγεται συναισθηματικός κόσμος. Οπότε μέσα από τον συναισθηματικό κόσμο και το εγώ δημιουργούνται και οι ανάλογες δυνητικές σχέσεις με τους βασικούς μας ανθρώπους. Τότε εκεί σε αυτές τις στιγμές αρχίζει να ανοίγει το κάρμα. Τότε έρχεται ο δρόμος της επανάληψης να βιωθεί ξανά. Μέσα από κοινές διαδρομές και κοινές συμπεριφορές και τότε εμείς ενεργοποιούμε τον δρόμο που λέγεται προκατάληψη. Αυτή η προκατάληψη ανοίγει κάποια στοιχεία του εγώ συνήθως εχθρικά. Έτσι οι μάχες του αιθερικού μας σώματος αρχίζουν να δημιουργούνται. Πάλι δηλαδή βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο πόνου. Αυτό το σημείο αν το αναζητήσουμε μέσα από ύπνωση θα δούμε όλα τα κοινά μονοπάτια. Ο μόνος τρόπος για να αναγκάσουμε αυτή την κακιά «μάγισσα» κάρμα να χάσει για πάντα το μαγικό «φίλτρο» που μας έφερε πάλι στη στάση «βάτραχος» είναι να φιλήσουμε το εγώ και το δικό μας και του άλλου. Να αγαπήσουμε δηλαδή αυτόν τον βάτραχο για να τον μετατρέψουμε σε πρίγκιπα. Έτσι τα μάγια = κακία – εχθρικότητα του εγώ θα λυθούν μια για πάντα. 

Αυτή είναι η αιτία που ενεργοποιείται το κάρμα μας, ο δρόμος του εγώ- πόνου.
Το κάρμα ως δυσκολία επίσης ενεργοποιείται όταν εμείς ένα μας ταλέντο, μία εσωτερική μας ανάγκη για μία πορεία γνώσης, τα εξαναγκάσουμε να μην βγουν στην επιφάνεια. Όλο αυτό γίνεται όταν αντί της ψυχής μας – καρδιά μας επιλέξει για την ζωή μας το μυαλό μας. Τότε και πάλι ανοίγει η εχθρικότητα στον δρόμο μας και βιώνουμε εγωικές καταστάσεις και διαδρομές.
Σε κάθε έναν από εμάς ο Θεός όπως είπαμε έδωσε 3 βοηθούς για την ζωή του. Τρεις βοηθούς που όταν τους αναζητήσουμε μας ανοίγουν απόλυτα τον δρόμο της ευκολίας και της ευημερίας. Ενώ παράλληλα μας δείχνουν ότι ο Θεός δεν είναι ένας αυστηρός και ψυχρός κριτής, αλλά η απόλυτη έννοια της Αγάπης. Τότε όταν εμείς αρχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το μονοπάτι, είναι που έχουμε επιλέξει τον δρόμο της Πνευματικότητας και τότε αυτοί οι βοηθοί μας, μας ανοίγουν όσες γνώσεις και επιγνώσεις μας χρειάζονται από όλες μας τις προηγούμενες ζωές σε αυτή εδώ τη ζωή. 

Γεννηθήκαμε για να ζήσουμε μία ζωή γεμάτη αρμονία και ευκολία. Το ότι όλο αυτό δεν το ζούμε, δεν μας φταίει κανένας άλλος παρά μόνο εμείς και μόνο. Γιατί τόσα χρόνια δεν ακούμε την εσωτερική μας σοφία, αλλά την εξωτερική μας ανασφάλεια. Λάθος οδηγούς έχουμε ορίσει στη ζωή μας. Λάθος χειρισμούς έχουμε αφού μας ορίζει η ύλη και το χρήμα.

Ακόμη και να έχουμε ενεργοποιήσει το κάρμα μας, ακόμη και να πιστεύουμε ότι όλο αυτό που βιώνουμε το «χρωστάμε» κάπου, πάντα έχουμε την επιλογή να το σταματήσουμε, να μηδενίσουμε και να ζήσουμε μέσα από την αρμονία μας. Πώς ? Μα με την τέχνη της συγχώρεσης. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα