Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Γιατί ο γονιός επιτρέπει στον δάσκαλο ?

Κάθε γονιός θέλει για το παιδί του το καλύτερο. Έτσι όταν το παιδί πηγαίνει στην εκπαιδευτική του διαδρομή και σε κάθε μάθημα που του δίνεται, όπως μαθηματικά, ο γονιός συνεργάζεται με το παιδί του για να λάβει αυτή τη γνώση.


Το ίδιο συμβαίνει και τώρα ως προς την γνώση- μάθημα της κρίσης. Ο Πατέρας μας Θεός, έχει αφήσει αυτό το μάθημα- κρίση για να μας βοηθήσει να κάνουμε μία υποδομή επανένταξης και κάθαρσης σε πολλά τετριμμένα.
Αυτή η διαδρομή «πόνου» και ανασύνταξης που συμβαίνει σχεδόν σε όλους μας, στόχο είχε και έχει να επιστρέψουμε εμείς πιο πολύ στον ανθρώπινο παράγοντα, να φύγουμε από το εγώ και να περάσουμε στο εμείς. Να φύγουμε από το απομονώνομαι και να περάσουμε στο ενώνομαι.
Να δούμε ότι όλα μας τα χρόνια την ευτυχία την στηρίζαμε σε λάθος πράγματα, αφού για οδηγό είχαμε την ύλη.
Η ύλη έγινε ο αρχηγός μας και το χρήμα αντί για βοηθός μας, έγινε βραχνάς μας. 

Φύγαμε σε μεγάλη απόσταση από την ουσία και τον δρόμο της αληθινής πίστης. Αφού θέσαμε στόχους μας να γίνουμε πλούσιοι. Το βασιλιάς που είπε Εκείνος, το νομίζαμε χρυσάφι και αυτό βάλαμε οδηγό.
Οι σχέσεις μας μαράθηκαν, ξεράθηκαν και πάγωσαν. Μέσα από τα αποκτήματά μας ορίζουμε και ξεχωρίζουμε τους άλλους είτε άξιους, είτε ανάξιους. Σε αυτόν τον δρόμο «στήθηκε» και η αγάπη. Αφού την ύλη βάζαμε μπροστά για να αγαπήσουμε ή όχι και σε δεύτερη μοίρα βάζαμε την εσωτερική υπόσταση του κάθε συνανθρώπου μας.
Τι έχουμε να κερδίσουμε, ήταν ο οδηγός- δόγμα μας. Μέσα από αυτόν τον δογματισμό περάσαμε στον στιγματισμό και έτσι στιγματίσαμε τους άξιους και τους ανάξιους. Μέσα σε αυτό το «παιχνίδι» χάσαμε εντελώς την επαφή μας.
Τώρα λοιπόν η κρίση ήρθε να μας γυρίσει τα πάνω κάτω με σκοπό όχι να πεινάσουμε, αλλά να δράσουμε μέσα από την συλλογική αγκαλιά. Να βάλουμε στο «τραπέζι» την κατανόηση και να σταματήσουμε να «χτυπάμε» ο ένας τον άλλον.
Αυτό το μάθημα της κρίσης, «άγγιξε» την ευαισθησία λίγων ανθρώπων. Δυστυχώς στους περισσότερους βγήκε στην επιφάνεια το προσωπείο της έχθρας και της εκδίκησης. 

Όμως καλό είναι να μάθουμε από αυτό το μάθημα και να περάσουμε στην αγκαλιά. Τότε το μάθημα αυτό θα σταματήσει αυτόματα να υπάρχει. Ο Πατέρας μας Θεός αφού καταλάβει ότι ο δάσκαλος κρίση, μας έδωσε όλα όσα χρειαζόμασταν, θα το σταματήσει το μάθημα αυτό. Εκείνος είπε ότι όταν εμείς είμαστε στον δρόμο της αγάπης και της ενότητας τίποτε δεν θα μας λείπει.

Ο δρόμος της αγάπης και της Βασιλείας του Θεού είναι έτοιμος για να τον περπατήσουμε όλοι. Μακάρι να επιστρέψουμε όλοι μας στον Οίκο και την ουσιαστική Οικογένεια για να αποφύγουμε τον Οίκτο και την λαίλαπα ενός νέου μαθήματος. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα