Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Το «κτήριο» της Πνευματικής δομής.

Κάθε κτήριο όπως το βλέπουμε και αναγνωρίζουμε με ευκολία το ύψος του απαρτίζεται από πολλά- πολλά μικρά κομμάτια.
Μπορεί εμείς να βλέπουμε μπροστά μας μία οικοδομή με αρκετούς ορόφους, όμως χτίστηκε τούβλο, τούβλο. Τα οικοδομικά υλικά που απαρτίζουν ένα τέτοιο κτήριο είναι αναρίθμητα.


Το ίδιο οφείλει να κάνει και αυτός που έχει διάθεση να φτάσει σε μία Ανώτερη κλίμακα Πνευματικής ανάπτυξης. Να ασχοληθεί με όλα τα μικρά υλικά του που απαρτίζουν το είμαι του= κτήριο. Κάθε όροφος έχει και μία ανάλογη υποδομή ανάπτυξης, για να έχει τη δυνατότητα αυτή η οικοδομή να αντέξει όσους ορόφους θα χρειαστεί.
Πόσους ορόφους θα χρειαστεί ο κάθε Πνευματικός, εξαρτάται μόνο από τον ίδιο και από την λαχτάρα της μόνιμης έρευνας. Όπου σε αυτή τη μόνιμη λαχτάρα, ο Πνευματικός ερευνητής δεν θεωρεί ποτέ τον εαυτό του ότι έφτασε και συνεχώς, όσο ζει, αναζητά συνέχεια τον τρόπο να ανέβει πιο ψηλά. Όχι αυτό δεν είναι έπαρση, αυτό είναι το ζητούμενο που μας ζητά ο ίδιος ο Θεός σε κάθε του Λόγο, να διψάμε για Εκείνον και τη γνώση Του. 

Η σωστή δομή- θεμέλια που χρειάζεται να έχει το «κτήριο» του Πνευματικού λέγεται αυτογνωσία. Όσο πιο πολύ γνωρίζει τον εαυτό του ο Πνευματικός τόσο πιο γερά θεμέλια έχει.
Αφού δομηθούν τα θεμέλια ο Πνευματικός αρχίζει να δημιουργεί τους ορόφους έναν- έναν. Το πιο πολυχρησιμοποιημένο υλικό είναι το τούβλο. Πόσες χιλιάδες μικρά τούβλα, δομούν μία τέτοια οικοδομή ? Πολλά, πάρα πολλά. Τι είναι τα τούβλα στην διαδρομή του πνευματικού ? Μα φυσικά η προσευχή η καθημερινή και η μελέτη του Λόγου- Ευαγγέλιο. Αυτό ο Πνευματικός που έχει αρχίσει την διαδρομή της έρευνας ξέρει ότι δεν θα το σταματήσει ποτέ. Γιατί ύστερα από μερικά χρόνια εξερεύνησης και μελέτης έχει δει και αναγνωρίσει, ότι μέσα στις προσευχές αλλά και στα Ευαγγέλια, πάντα του ανοίγονται μπροστά του συνέχεια νέες επιγνώσεις. Αυτές οι επιγνώσεις όλο και μεγαλώνουν και ανεβαίνει έτσι το κτήριο ορόφους.
Ο Πνευματικός ερευνητής δεν βιάζεται ποτέ να τελειώσει έναν όροφο για να πάει στον επόμενο. Μέσα από την καρτερικότητα και το μεγαλείο της μελέτης περιμένει πως όταν ο όροφος είναι έτοιμος θα του το δείξουν οι Αρχάγγελοι που έχει στο πλευρό του, οι Άγιοι και ο ίδιος ο Ιησούς. Μέχρι που κάποια στιγμή σε κάποιον από τους ορόφους θα εμφανιστεί στον Πνευματικό και ο ίδιος ο Θεός. Ο τρόπος που εμφανίζεται ο Θεός είναι μία μορφή Δέους και όλοι όσοι έχουν μιλήσει μαζί Του μπορούν να καταλάβουν απόλυτα τι εννοώ. Είναι ένας δρόμος που δεν μπορεί να περιγραφεί αλλά μόνο να βιωθεί.
Οπότε οι ώρες προσευχής και οι ώρες μελέτης της Γραφής δημιουργούν τα «τούβλα» που απαρτίζουν τους ορόφους μας.
Αν έχετε ποτέ μιλήσει με κάποιο Πνευματικό θα σας έχει πει ή θα έχετε ακούσει να λέει ότι 5 λεπτά τη μέρα φτάνουν για να γίνει η προσευχή καθημερινή εξάσκηση και τροφή. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε έτσι και να είναι μία καθημερινή μας διαδρομή, παρά να το κάνουμε κάθε όποτε, αποσπασματικά. 

Με αυτόν τον καθημερινό δρόμο και των δύο όμως και προσευχή και μελέτη στον Λόγο των Ευαγγελίων, αρχίζει ο Λόγος Του να ρέει στο αίμα μας.
Τι θα πει μελέτη όμως ? Μελέτη θα πει διαβάζω ένα μικρό απόσπασμα κάθε φορά από το Ευαγγέλιο και ύστερα ψάχνω να βρω την εφαρμογή Του.
Μέσα από την συχνότητα αυτή η δόνηση του σώματός μας αλλάζει και εμβολιάζεται και το μυαλό μας με νέες δονήσεις από το Πνεύμα. Είναι η καθημερινή σωστή διατροφή που χρειάζεται κάθε σώμα για να παραμένει πάντα φρέσκο και νέο.
Ίσως τώρα όλο αυτό να σας μοιάζει με προσηλυτισμό και να σας βγαίνει μία μορφή αντίδρασης και ένστασης. Όπου θεωρώ πως ως ένα σημείο έχετε δίκιο. Όμως δεν είναι προσηλυτισμός, απλώς είναι μία διαδρομή για να λάβουμε επιτέλους στα χέρια μας την απόλυτη περιουσία μας, το Θεοί Εστέ.
Δεν γίνεται να είμαστε όλοι Θεοί, κατά τα λεγόμενα του Ιησού, ο οποίος είπε ότι Είμαι είστε και να βιώνουμε όλα όσα βιώνουμε. Ενώ παράλληλα και ο ίδιος ο Θεός λέει πως όποιος ακολουθήσει τον δρόμο Μου θα λάβει το μεγαλείο από τα Δώρα μου.
Ξέρω ότι κάποιοι από μας έχουν αντιρρήσεις με κάποιους από τους Ιερωμένους και με τον τρόπο που λειτουργεί η εκκλησία, αλλά να σας θυμίσω πως όλο αυτό δεν αλλοιώνει σε τίποτε τον ίδιο τον Θεό.  

Ο οποίος είπε είμαι και κατοικώ μέσα σας. Οπότε οι όποιες σας αντιρρήσεις δεν έχουν να κάνουν με Εκείνον αλλά με κάποιο απόσπασμα του κλήρου Του.

Δεν είναι άδικο να χάσουμε για άλλη μία φορά την περιουσία μας, λοιπόν, επειδή κάποιοι έχουν στρεβλώσει τον δρόμο ? Άλλωστε για την δική μας ζωή μιλάμε. Ο  καθένας μας είναι υπεύθυνος και μόνο για την δική του τη ζωή και μόνο. Οπότε όλο το κομμάτι αυτό ας το αξιολογήσει ο καθένας και ας επιλέξει πια πως θέλει να είναι η δική του ζωή. Θέλει να είναι βάση του Θεοί Εστέ ? Τώρα γνωρίζει τον τρόπο να το καταφέρει. 

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα