Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Τα κέντρα του εγκεφάλου και η λαγνεία.

Μέσα από αυτή την έρευνα απλώς θα δούμε με τρόπο τέτοιο, πώς κάποιες φορές για κάποιο πάθος που έχουμε και δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, δεν είναι μόνο μέσα από τη δική μας θέληση, αλλά κάποιο κέντρο του εγκεφάλου μας, έχει περάσει στην παθολογική εσωτερική κατάπτωση.


Τα κέντρα του εγκεφάλου μας είναι 6 και είναι τα εξής :
Της πείνας
Της δίψας
Του σεξ
Της εκδικητικότητας
Της θερμότητας
Της ικανοποίησης.
Αυτά τα κέντρα ονομάζονται νευρώνες και ως νευρώνες που είναι, σαν να λέμε χορδές, συνδέονται με τα αισθητήρια όργανά μας τα οποία και αυτά έχουν ανάλογους νευρώνες.
Έτσι για παράδειγμα ένας άνθρωπος που μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον θυμού, στρες, άγχος, φωνές κλπ. Οι αισθήσεις του επηρεάζονται χωρίς εκείνος να μπορεί να κάνει κάτι. Έτσι μέσα από τις ταλαντώσεις των νευρώνων αρχίζει να αποκτά άμυνες. Μια άμυνα εκδικητικότητας όταν θα παρουσιαστεί σε ένα άτομο χαμηλής αυτοεκτίμησης ή χαμηλών τόνων θα εκδηλωθεί με το να τρώει τα νύχια του το άτομο αυτό. Είναι ένας τρόπος άμυνας και προστασίας που του βγαίνει μέσα από τα νεύρα του εγκεφάλου. 

Το άτομο αυτό, αυτό που λέει μέσα από αυτή την κίνηση αυτή είναι έχω φόβο και ανασφάλεια. Εμείς όμως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε από πού και από τι μπορεί να του βγήκε όλο αυτό του ατόμου αυτού. Έτσι οι κινήσεις επίθεσης θα συνεχιστούν προς το άτομο αυτό και θα αρχίσουμε επίσης την κριτική και τις επιθέσεις εναντίον του, όπως «δε ντρέπεσαι» ? Το άτομο αυτό σαφώς και ντρέπεται, δεν έχει ανάγκη από τη δική μας αυτή επιθετική διαπίστωση, αλλά από την δική μας αναζήτηση τι έγινε σε αυτό το άτομο και απόκτησε εχθρική συμπεριφορά ως προς τον εαυτό του. Σε όλο αυτό το τοπίο λοιπόν ευθύνη έχουν οι αισθήσεις οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τους νευρώνες. Μέσα από την επιπλέον επίθεση αυτό που θα αναγκάσουμε το άτομο αυτό, να πάθει επιπλέον είναι να επηρεαστεί επίσης το κέντρο της θερμότητας, με αποτέλεσμα να γίνει ασθενικό και να αρχίσουν πυρετός, συνάχι, και προβλήματα στους πνεύμονες, γιατί καταλαβαίνει την έλλειψη αγάπης και στοργής. Σε αυτό το άτομο θα αρχίσει να υπερισχύει το κέντρο του σεξ και θα το οδηγήσει να αγκιστρωθεί από την ύλη και ότι περιλαμβάνει η υλική σταθερότητα. Γιατί αυτό που έχει βιώσει είναι η αστάθεια από τους ανθρώπους. Έτσι αρχίζει να στηρίζεται απόλυτα σε αυτό που βλέπει και αγγίζει. Κάθε τι υλικό. Γιατί θεωρεί ότι στους ανθρώπους δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη επειδή για κάθε τι που κάνει ή εισπράττει από το περιβάλλον του δεν μπορεί να το καταλάβει. Εκεί που πιστεύει στους ανθρώπους, εκεί πάλι η πίστη του κλονίζεται. Αντιλαμβάνεται το άτομο ότι οι άνθρωποι άλλα λένε, άλλα κάνουν και άλλα εννοούν και έτσι αποκτά μία ασπίδα ύλης.
Αυτό το υλικό στάτους βασίζεται σε όλες τις ελλείψεις από τα κέντρα που έχουν «χτυπηθεί» μέσα από το περιβάλλον και έτσι αναπτύσσεται το σεξουαλικό υπόβαθρο. Το σεξουαλικό αυτό υπόβαθρο εξαναγκάζει το άτομο να στηρίζεται στην εξωτερική του εμφάνιση και σε ότι εφήμερο για να μην εκδηλώνει ποτέ τα βασικά του συναισθήματα και για να απαγορεύει στις αισθήσεις του να λαβωθούν για μία ακόμη φορά. 

Ο εγκέφαλός μας έχει μέσα του τη μνήμη και τα κύτταρά μας επίσης. Οπότε όταν μέσα στη μνήμη του εγκεφάλου μας υπάρχει πόνος από ακούσματα, δημιουργείται μία μορφή προκατάληψης. Αυτό μας οδηγεί να γινόμαστε απόμακροι και επιλεκτικοί σε κάθε μας περεταίρω άκουσμα. Έτσι οι επιλογές του ατόμου που αναφέραμε παρά πάνω θα είναι ένας δρόμος ευκολίας και ένας δρόμος που θα αποτρέπει όσο γίνεται πόνο σε κάποιο άκουσμα.
Όταν λοιπόν βλέπουμε παιδιά ή έφηβους με τέτοια επιφανειακή διαδρομή καλό είναι να αναζητήσουμε πώς και με ποιο τρόπο μέσα από τις αισθήσεις τους αναγκάστηκαν να πάρουν τέτοια στάση για τη ζωή, αλλά κυρίως για τον εαυτό τους. Γιατί αυτή είναι μία ύπουλη και εχθρική συμπεριφορά προς το ίδιο μας το είναι. Αφού η αστάθεια είναι οδηγός.
Ένας τρόπος λοιπόν για να επαναφέρουμε όλο το φορτίο σε ισορροπία είναι να απευθυνθούμε σε κάποιον ομοιοπαθητικό γιατρό ο οποίος μπορεί και έχει τη δυνατότητα επαναφοράς των κέντρων αυτών. Ο άλλος τρόπος είναι να εργαστούμε, αν αφορά εμάς και διακρίνουμε τέτοια διαδρομή προς τον υλικό τομέα, με τεχνικές προσευχής, διαλογισμού, μουσικοθεραπεία και φυσικά αναζήτηση και έρευνα σε βάθος για τα ακούσματά μας. Τα οποία είναι υπεύθυνα για αυτή μας την κατάσταση. Όλη αυτή η διαδρομή ενεργοποιεί ένα από τα 7 θανάσιμα πάθη και αυτό είναι της λαγνείας. Έτσι η λαγνεία έχει πιθανότητες να έχει και παθογενετικούς παράγοντες. 

Να οφείλεται αυτή μας η ανάγκη πια μέσα από τον τραυματισμό των νευρώνων μας. Οι νευρώνες στέλνουν μηνύματα σε όλο μας το σώμα και εκείνο μοιάζει έρμαιο τους και είναι. Ένας τέτοιος άνθρωπος κάθε προσπάθεια που θα κάνει ως προς την λαγνεία θα πέφτει στο κενό γιατί όλο αυτό έχει πιο βαθιά και ουσιαστική ρίζα. Και αν δεν βρούμε μέσα από την αγάπη, τους πρώτους σπόρους δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τους νευρώνες μας σε φυσιολογική κατάσταση.
Τώρα αν κάποιος νιώθει βολεμένος σε αυτή του την κατάσταση και δεν θέλει να την αλλάξει, να ξέρει ότι όλο αυτό προσεχώς θα έχει και το ανάλογο τίμημα ως προς το σώμα μας. Αλλά επειδή αυτό δεν παραμένει μόνο στο σώμα μας, αλλά εκδηλώνεται και σε συμπεριφορές- χαρακτήρα, θα μας συμβαίνουν και καταστροφικά σενάρια στη ζωή μας.

Η γνώση είναι το καλύτερο «όπλο» και όταν αυτή η γνώση γίνει επίγνωση τότε έρχεται η λύτρωση στη ζωή μας για πάντα.  

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα