Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Τα 4 στοιχεία Υπέρ- Εσού

Τα 4 στοιχεία της φύσης τα έχουμε κι εμείς μέσα στο σώμα μας. Ο αέρας είναι στα πνευμόνια μας και δημιουργείται με την ανάσα μας. Το ύδωρ ρέει μέσα στο σώμα μας καθώς το 72% του σώματός μας καλύπτεται από αυτό. Η γαία είναι το ίδιο μας το σώμα και η φωτιά μας είναι ο κύριος λόγος που ζούμε, δηλαδή η ψυχή μας. Το 5ο στοιχείο που έχουμε όλοι μέσα μας σε μορφή ύπνου, είναι ο Αιθέρας= η Πνοή του Θεού. Η οποία όταν ενεργοποιηθεί μετατρεπόμαστε σε Άβαταρ. Δηλαδή σε ένα ον που χειρίζεται τα 4 αυτά στοιχεία υπέρ του και έτσι γίνεται θεραπευτής.


Πώς όμως και από τι γίνεται η μετατροπή αυτών των 4 στοιχείων και αντί υπέρ μας λειτουργούν εναντίον μας ?
Ο αέρας μας που δημιουργείται από την ανάσα μας και τους πνεύμονές μας έχει ως οδηγό, μεταβάλετε από τον λόγο μας και τις σκέψεις μας. Με αποτέλεσμα να φυσάει στο σώμα μας μέσα πολύ δυνατός άνεμος ανάλογα με τις σκέψεις και τον λόγο μας. Όσο πιο επικριτικές είναι οι σκέψεις και όσο πιο αυστηρός είναι ο λόγος μας οι άνεμοι είναι ισχυροί και κάποιες φορές μετατρέπονται σε ανεμοστρόβιλοι, οι οποίοι γκρεμίζουν ότι βρουν μπροστά τους. Όλο αυτό γίνεται μέσα μας αλλά και γύρω μας. Το μέσα μας, σώμα μας αρχίζει να έχει απώλειες από όλο αυτό το ανεμικό περιβάλλον. Όμως το ίδιο συμβαίνει και στον περίγυρό μας από διάφορες καταστάσεις που γκρεμίζει ο δικός μας άνεμος. 

Τα ύδατα του σώματός μας επηρεάζονται απόλυτα από τα συναισθήματά μας και έτσι έχουμε ανάλογα με τα συναισθήματα φουρτούνες στη εσωτερική μας θάλασσα. Κύματα πελώρια σκεπάζουν και πνίγουν τα όργανά μας. Αλλά κύματα και βροχές έρχονται και σε όλο μας το περιβάλλον, αφού βρέχει στεναχώριες.  
Έτσι η φλόγα μας – πυρ μας – ψυχή μας αυτόματα βάλετε από όλο αυτό το κομμάτι και τελικά πυρ και γη = ψυχή και σώμα αρχίζουν σιγά- σιγά να φθείρονται.
Ένα σώμα και μία ψυχή που χτυπιούνται από ανέμους σκέψεις και πνίγονται από κύματα θλίψης, άγχους, στεναχώριας δεν γίνεται να ενεργοποιήσουν το 5ο στοιχείο του Αιθέρα, την Πνοή δηλαδή του Θεού μέσα τους.
Η Πνοή του Θεού = Αιθέρας ενεργοποιείται μόνο όταν ο άνεμος – αέρας- σκέψεις καθαρίσουν απόλυτα. Μόνο όταν τα ύδατα του σώματος καθαρίσουν από κάθε τι.
Τότε ο άνθρωπος που θα καταφέρει να καθαρίσει απόλυτα και μέσα από την ανάγκη του για την Θεία Πρόνοια, θα ενεργοποιηθεί ο Αιθέρας από μόνος του.
Ενώ για τα 4 στοιχεία του σώματός μας είμαστε υπεύθυνοι εμείς για το 5ο στοιχείο είναι υπεύθυνος μόνο ο Θεός. Μόνο Εκείνος μπορεί να το ενεργοποιήσει μέσα μας. 

Μόνο Εκείνος μπορεί να δώσει στο σώμα Ίαση και απόλυτη ισορροπία και κανένας άλλος.
Οπότε δικό μας μέλημα είναι να καθαρίσουμε απόλυτα τα 4 στοιχεία αυτά και ύστερα θα λάβουμε τα Θεία Δώρα.
Ένας άνθρωπος που καταβάλετε από σκέψεις και από συναισθήματα σημαίνει ότι το φορτίο του ακόμη είναι γεμάτο και ένα φορτίο= σώμα γεμάτο δεν μπορεί να γεμίσει από Θεό.
Ο Θείος Έρωτας μπορεί να φωλιάσει σε καθαρό από σκέψεις και συναισθήματα σώμα.
Καθαρό σώμα, θα πει πως έχουμε απαλλαγεί από όλα όσα μας βαραίνουν και λειτουργούμε μόνο μέσα από την Φωτεινή διαδρομή της αγάπης.
Ο μόνος που μπορεί να δει αν είμαστε και πόσο καθαροί και να μας δώσει να λάβουμε τα Δώρα είναι μόνο ο Θεός.
Ο άνθρωπος που θα καταφέρει να συναντήσει τον Θεό μέσα του θα πει πως αποτοξινώθηκε και από εκεί και μετά θα λάβει από τον Πατέρα όλες τις οδηγίες που χρειάζεται για να αναλάβει απόλυτα τον ρόλο του πάνω στον πλανήτη. Να γίνει από δόκιμος Χριστιανός, Χριστιανός. Χριστιανός θα πει πως ενεργοποιούνται προς χρήση το Άγιο Πνεύμα και το Χρίσμα. 

Και όπως είπε και ο Γκουρτζίεφ Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να γίνουμε ικανοί να είμαστε Χριστιανοί.
Γιατί τελικά για όσους δεν το έχουν καταλάβει, το να είσαι Χριστιανός είναι ένα τεράστιο αξίωμα. Αφού αυτόματα μέσα από τον δρόμο της βάφτισης μηδενίζουμε από κάθε μας αμαρτία- δηλαδή κάρμα. Όλο αυτό μας δίνεται σαν δώρο έτσι Χάρη του Πατέρα μας. Μόλις καταλάβουμε αυτό το αξίωμα και ζητήσουμε να λάβουμε για να αναλάβουμε το πέρασμα του πλανήτη από την κόλαση που βιώνει στον απόλυτο παράδεισο από τον ερχομό του, τότε ναι όλα θα αλλάξουν και μάλιστα μέσα σε ένα λεπτό.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα