Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Τα 7 + 1 Μυστήρια της Θρησκείας μας.

Τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας είναι 7. Ένας Λόγος συμβόλαιο, ένας δρόμος γεμάτος κατάνυξη και διάνοιξη.

Από τα μεγαλύτερα είναι αυτά της Μετάνοιας, του Ιερού Ευχέλαιου, της Βάφτισης. Είναι Δώρα ανεκτίμητης αξίας για τα οποία ο ίδιος ο Ιησούς ετοίμασε τον δρόμο για να τα λάβουμε εμείς. Για να τα ενεργοποιήσουμε, όχι με το να τα παρακολουθούμε, σαν μουδιασμένοι και εντελώς επιφανειακοί. Αλλά να καταλάβουμε απόλυτα τον δρόμο και τον ρόλο τους για να μπορέσουμε κάποτε να αναλάβουμε και να λάβουμε θέση στην Βασιλεία. Ποια Βασιλεία ? Του Θρόνου, φυσικά και να αποκτήσουμε το στέμμα του Βασιλιά στο κεφάλι μας.
Ένα στέμμα που ανήκει σε όλους όσους, αφέθηκαν απόλυτα στον Λόγο Του.
Αφήνομαι στον Λόγο Του δεν θα πει μόνο νηστεύω κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, αν και εφόσον δεν ΕΙΜΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ. Τι θα πει είμαι Νηστεία ? Θα πει ότι κάθε μου λόγος και σαφώς κάθε μου σκέψη είναι μόνο μέσα από τον Θείο Λόγο. Ότι για κανέναν συνάνθρωπό μου δεν σκέφτομαι αρνητικά. Και όλο αυτό μας δόθηκε, το πώς, από τον ίδιο τον Κύριο μας, όταν ο ίδιος ήταν τόσο φιλεύσπλαχνος και ζητούσε μέσα από την ψυχή του τη συγχώρεση. Όταν ο ίδιος έγινε η «γέφυρα» για πολλούς συνανθρώπους μας για την δική τους τη σωτηρία, για να πάρουν μία θέση δίπλα Του και δίπλα στον Πατέρα μας Θεό. Η καλύτερη νηστεία λοιπόν είναι αυτή, η ουσιαστική αγάπη για τον κάθε άνθρωπο δίπλα μας. 

Αφήνομαι στον Λόγο Του δεν θα πει προσεύχομαι, αλλά παράλληλα καταριέμαι, κατηγορώ από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Γιατί τότε η προσευχή μας μοιάζει υποκριτική. Δεν έχει καμία δύναμη. Γιατί δεν μπορούμε να ορίζουμε μέσα από την προσευχή μας, τον  Θεό να κάνει τον τιμωρό σε κάποιον μας συνάνθρωπο.
Πήγε κάποτε κάποιος να εξομολογηθεί και την ώρα εκείνη σε αυτό το Ιερό Μυστήριο, ο άνθρωπος αυτός είπε. Δεν έχω κάνει αμαρτία, αλλά έχω πρόβλημα με τον κουνιάδο μου, ο οποίος έχει κάνει αυτά κι εκείνα.
Τότε την στιγμή της ευχής, άκουσε τον Πνευματικό να διαβάζει το όνομα του κουνιάδου του. Και τον ρωτάει, γιατί Πάτερ λέτε το όνομα του κουνιάδου μου, για μένα δεν είναι η ευχή. Και ο Πάτερ του είπε, όχι τέκνο μου, σήμερα συγχωρέθηκε ο κουνιάδος σου και όχι εσύ.
Οπότε αν θέλουμε να είμαστε παιδιά Του και να λάβουμε το στέμμα οφείλουμε να είμαστε αληθινοί και φυσικά αγνοί. Να ξέρουμε τι κάνουμε και πως. Τι λέμε και πως. Τι σκεφτόμαστε και πως.
Τα Μεγάλα αυτά μυστήρια είναι και θα είναι οι μόνιμοι βοηθοί μας για να πάμε κοντά στην Περιουσία μας.
Μια Περιουσία η οποία έρχεται η ώρα να κατοικήσει στην γη. Για να ελευθερώσει πάσα ψυχή πεπαιδεμένη και έτσι να γίνει ο ίδιος ο Πατέρας μας η σκέπη μας για να ρυθμίζει Εκείνος τη σκέψη μας.
Ο Πατέρας μας λοιπόν, πέρα του ότι έφερε τον Υιό του Ιησού στην γη για μας, ύστερα μας έδωσε και ένα σωρό «όπλα».  

Τον Λόγο Του Ιησού και τα Ιερά αυτά Μυστήρια για να φτάσουμε στο 8ο Μέγα Μυστήριο, που δεν είναι άλλο από τον Άνθρωπο=  Αν-8-ρωπή δηλαδή Αν ο άνθρωπος αποκτήσει τη ενέργεια του Πατέρα μέσα από την ενεργοποίηση των & Μυστηρίων, τότε καλείται από τον ίδιο τον Πατέρα, οποίος δημιουργεί τη διάνοιξη του μέχρι πριν δόκιμου Χριστιανού, σε Αρχάγγελο Επί Γης.
Η τεχνική διάνοιξης δεν δίνατε να γραφτεί για λόγους προστασία της. Άλλωστε όποιος φτάσει ή έχει φτάσει σε αυτό το σημείο θα καταλάβει απόλυτα τι ακριβώς εννοώ.
Ο Άνθρωπος μετατρέπει αυτό το Θ που είναι η είσοδος στην αίθουσα του Θρόνου και τότε αποκτά το 8 μέσα του. Δηλαδή ενεργοποιείται αυτόματα το 8ο Μυστήριο, που ήταν και είναι ο στόχος κάθε πιστού που θέλει να είναι δίπλα στον Πατέρα μας και έχει ταχθεί αρωγός του Αδερφού μας Ιησού.
Έτσι Αν 8 ρωπή = Αν 8 Ροή στην Πύλη Του Φωτός.
Ο Άνθρωπος αυτός κρατά απόλυτα όλα τα σκήπτρα που θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει την νέα δομή Του ως Αρχάγγελος. Αφού πλέον αυτός ο άνθρωπος ετοιμάζει την Νέα Δομή, για τον Νέο Πλανήτη Με βάση την 8η Αρχή στου Σύμπαντος, αλλά και το 8ο σώμα του ( τα 7 σώματα εδώ).

Το οποίο 8o  σώμα δεν είναι τίποτε άλλο από το ΑΒΑΤΑΡ πάνω στη Γη. Ο Απόλυτος Πνευματικός Οδηγός είναι στα χέρια του Νέου Αυτού Απόστολου εν ζωή. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα