Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής σου.

Η μεγάλη στιγμή ήρθε όταν γεννήθηκες. Όταν για πρώτη φορά βγήκε το σώμα σου στη ζωή. Όταν για πρώτη φορά αντίκρισες την μαμά σου. Όταν για πρώτη φορά ένιωσες την θαλπωρή της αγκαλιάς.


Μεγάλη στιγμή ήταν όταν περπάτησες. Τότε που όλοι γύρω σου αναφώνησαν μπράβο!!!
Μεγάλη στιγμή όταν άρχισες να λες τις πρώτες σου λεξούλες.
Μεγάλη στιγμή όταν πέρασες στο πανεπιστήμιο ή όταν παντρεύτηκες ή όταν ήρθε η στιγμή να φέρεις εσύ στον κόσμο το δικό σου παιδί.
Αλλά η μεγαλύτερη στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι όταν καταφέρει να δημιουργήσει τη γέφυρα ενότητας με την ψυχή του και τον Πατέρα.
Όταν ο άνθρωπος καταφέρει εδώ κάτω στη γη να συναντήσει τον Δημιουργό μας τότε είναι το Μεγαλείο και η στιγμή είναι ένα Θαύμα.
Από τη στιγμή που θα συναντήσει ο άνθρωπος τον Θεό, όλα αλλάζουν γύρω του. Έχει μοναδική πυξίδα για την ζωή του μόνο να ζει κάτω από τη σκέπη Του και κάτω από το θέλημά Του.
Όταν ο άνθρωπος καταφέρει να παραμερίσει το σκοτεινό πέπλο του εγωισμού και συναντήσει τον Γεννήτορά Του, όλες οι άλλες στιγμές ωχριούν, μπροστά σε Αυτό το Μεγαλείο. Το Μεγαλείο Του Νιώθω μέσα από την Μοναδική συνύπαρξη του με το Θείο. 

Ο Θείος έρωτας φωλιάζει στην καρδιά και έτσι το Άγιο Μύρο μεταφέρετε σε κάθε κύτταρο μέσα στο σώμα. Η γλυκιά γεύση που παίρνει η ζωή δεν μπορεί να συγκριθεί με το καλύτερο γλυκό όλου του κόσμου. Η γεύση και η δίψα του ανθρώπου αλλάζει απόλυτα και καμία άλλη γεύση πια δεν τον καλύπτει εκτός από αυτή την Θεία Γεύση. Όλα όσα έμοιαζαν βουνό πριν, όπως η νηστεία, όπως η προσευχή, όπως η μετάνοια, όπως η συγχώρεση, όπως η ταπείνωση, όπως η συμπόνια, αλλάζουν απόλυτα και γίνονται δρόμοι γεμάτοι από κατανόηση και κατάνυξη.
Ο άνθρωπος αυτός που θα τον αναλάβει ο ίδιος ο Θεός να τον ανεβάσει στην Αίθουσα του Θρόνου. Που θα τον πιάσει από το χέρι ο ίδιος ο αδερφός μας Ιησούς, να του δείξει όλη την Περιουσία, είναι ένα μεγαλείο. Ο άνθρωπος αυτός που θα περπατήσει στη γη, αυτά τα Θεία μονοπάτια γνωρίζει πως η Θεία συνύπαρξη με τον Θεό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο νιώθω, αφήνομαι, επιτρέπω.
Δεν νιώθει καμία πίεση ή καταπίεση για να διαβεί τα μονοπάτια με το Θέλημα Του Θεού. Δεν αγκομαχά για να προσευχηθεί, γιατί είναι ο ίδιος πια προσευχή. Δεν αγκομαχά για να νηστέψει, γιατί δεν τον ορίζει πια καμία γεύση, παρά μόνο η Θεϊκή Γεύση. Δεν τον ζορίζει πια η μετάνοια, γιατί ξέρει πολύ καλά όλα όσα έπραξε και είναι έτοιμος να απαλλαγεί από αυτά. Δεν τον ζορίζει η ταπείνωση γιατί ξέρει πως μπροστά στο Μεγαλείο του Θεού αξίζει να περάσεις από μονοπάτια τέτοια, της Ώσης αυτής που θα σε φέρει μπροστά στον Θρόνο.
Μέσα από την κατάνυξη και την κατανόηση ο άνθρωπος ελευθερώνετε απόλυτα από τα δεσμά του μυαλού του και ορίζει στην ζωή του μόνο τον Θεό.
Ο Θεός τότε ενεργοποιεί το Θαυματουργό Άγιο Πνεύμα μέσα στον άνθρωπο αυτόν και αρχίζει να ρέει μέσα από τον άνθρωπο αυτόν ο Θείος Λόγος και όλες οι ευλογίες Του. Η μαγική συνάντηση λοιπόν με τον ίδιο τον Θεό, είναι ένας δρόμος που ανήκει σε κάθε άνθρωπο που θέλει να νιώσει το Υπέρτατο Νιώθω. Που θέλει να βρει το αληθινό νόημα της ζωής. Που θέλει να βρει τις λύσεις για την ζωή του. Που θέλει να είναι με τον Δημιουργό Του. 

Άλλωστε ένα είναι βέβαιο από τη μέρα που γεννιόμαστε, ότι θα πεθάνουμε και θα περάσουμε από αυτή τη ζωή στην άλλη. Τι θα έχουμε μαζί μας, στο δικό μας το τσουβάλι, τότε ?
Το να συναντήσουμε τον πραγματικό Λόγο που ήρθαμε εδώ και το να λάβουμε τα Θεία Δώρα για να αναλάβουμε την απόλυτη μεταστροφή του πλανήτη μας, δύσκολο δεν είναι. Ένα πράγμα μόνο χρειάζεται, η παραδοχή του εγώ και η αναζήτηση μας στο να περάσουμε στο μονοπάτι της Χριστικής Περιουσίας.
Η πρόθεση να συναντήσουμε τον Θεό και τον αδερφό μας Ιησού είναι ένα ισχυρό κίνητρο. Ένα κίνητρο που όσο περπατάμε στην κάθαρση του μονοπατιού που λέγεται εγώ, τόσο θα αρχίζει η δική μας Μεταμόρφωση. Μια Μεταμόρφωση η οποία είναι η μεγαλύτερη στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου.
Γιατί αν για κάθε άνθρωπο ήταν μεγάλες οι στιγμές που ανέφερα στην αρχή, μέσα από αυτή την μεταμόρφωση οι αρχικές διαδρομές και στιγμές θα πάρουν κι εκείνες το χρώμα της Θέωσης.
Έτσι ήταν και η δική μου στιγμή που Τον συνάντησα στην ζωή μου. Έτσι η ζωή μου έχει αλλάξει διάσταση και υπόσταση. Όλα αλλάζουν στη στιγμή της μεταμόρφωσης. Όλα αποκτούν την πραγματική τους θέση και το πραγματικό τους νόημα. Η γλύκα Του Θεού, το καλώς όρισμά Του, η αγκαλιά Του και η στοργή Του αλλάζουν απόλυτα το Όλον. Είναι η απόλυτη στιγμή της ένωσης με την αλήθεια. Με μια γέφυρα απόλυτης αρμονίας. Αφήνεσαι με απόλυτη Πίστη σε Εκείνον και όλα γίνονται τόσο αρμονικά μέσα από τα δικά Του Μάτια. 

Από εκείνη τη μέρα που ο ίδιος ο αδερφός μας Ιησούς, μέσα από τη χρόνια αναζήτησή μου, έρευνά μου και πράξη των Λόγων Του, ήρθε να με συναντήσει, όλα άλλαξαν.
Δεν χρειάζονται πτυχία, δεν χρειάζονται αξιώματα, δεν χρειάζονται χρήματα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο της απόλυτης ένωσης με την Ελευθερία.

Ένα χρειάζεται η αναζήτηση μας και η ζέση μας κάθε Του Λόγο να τον κάνουμε πράξη, έτσι αγνά και ταπεινά με απλότητα και κατάνυξη. Και ναι, τότε ο Παράδεισος είναι εδώ. 

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα