Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Ζωή στημένη πάνω σε νεκρό λόγο

Δυστυχώς έχουμε στήσει, με μεγάλη επιτυχία, τη ζωή μας πάνω στον νεκρό λόγο, στον φόβο. Ο φόβος μας έχει βάλει να έχουμε ένα ανελέητο κυνηγητό. Τι κυνηγάμε ? Μα ο ένας τον άλλον. Γίναμε «ανθρωποφάγοι». Χτίζουμε τα πάντα πάνω σε μία νεκροφόρα. Με αποτέλεσμα να χάνουμε κάθε μέρα και περισσότερο, όλα όσα αγαπάμε πραγματικά και όλα έχουν πραγματική σημασία. Εμάς, τους ανθρώπους μας, τις σχέσεις μας και τις αξίες μας.
Νεκρώνουμε, νεκρώσαμε από όλα και για όλα.


Δυστυχώς το «μάθημα» κρίση, είχε αποτυχία, γιατί μέσα από αυτόν τον δρόμο, μέσα από το πέσιμο της κάθε «μάσκας»- «στολής»- «θέσης»- «αξίας» που είχαμε θέσει ως στάνταρς για εμάς και για όλα όσα μας περιέβαλλαν, χάθηκαν. Εμείς αντί να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον με ουσία και ποιότητα, κάναμε ακριβώς το αντίθετο.
Τα κάστρα λοιπόν που είχαμε δομήσει που στηρίζονταν πάνω στον νεκρό λόγο, έπεσαν. Μέσα από τα κάστρα που έπεσαν, εμείς αργοπεθαίνουμε, γιατί σε όλα αυτά στηρίξαμε τα πάντα τόσο για μας, αλλά για τις σχέσεις μας, αλλά το κυριότερο για τις αξίες της ζωής, όπως ευτυχία, χαρά, αισιοδοξία και πίστη.  

Ακόμη και αυτές τις ουσιαστικές αξίες της ζωής όπως είναι η χαρά, η ευτυχία, η αισιοδοξία αλλά και η πίστη από το χρήμα ξεκινούσαν και σε αυτό κατέληγαν. Για να χαρούμε, να νιώσουμε ευτυχισμένοι, αισιόδοξοι αλλά και για να πιστέψουμε είχαμε θέσει μία «σωστή τιμή» για όλο αυτό το τοπίο.
Πάει αυτό το τοπίο, πέθανε, γιατί όλο αυτό ήταν βασισμένο στον νεκρό λόγο, που κυβερνά τον πλανήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε την Νέα Ιερουσαλήμ, μέσα από τον Ζωντανό Λόγο.
Ο Ζωντανός Λόγος είναι μόνο αυτός του Θεού και του Ιησού. Οι βάσεις ετοιμάζονται, αναθεωρείστε όλα τα ψεύτικα που σας περιβάλλουν και αναζητήστε να βάλετε κι εσείς τις βάσεις για να δομήσουμε τα τείχη που θα γίνουν η βάση για τους Νέους Νόες στον πλανήτη Γη.  

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα