Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Κάθε βιβλίο του χθες, είναι ένα «κύτταρο»

Ένα κύτταρο ανάπτυξης και αναβάθμισης που όσο πιο παλιό είναι έχει μέσα του περισσότερα αυθεντικά κομμάτια. Ένας ζωντανός οργανισμός που ζει και υπάρχει μέσα μας και γύρω μας.


Κάθε γνώση του χθες έχει μέσα του περισσότερο ψυχή, περισσότερο δρόμο στοχασμού, διαλογισμού και λιγότερο την κλειδωμένη και ξύλινη λογική.
Οι γνώσεις και οι τοποθετήσεις του χθες από ανθρώπους, φιλόσοφους, που είχαν την υποδομή του στοχάζομαι, του ερευνώ και αναζητώ, είναι ένα κύτταρο δικό μας. Μέσα σε κάθε έναν από μας υπάρχει ρυθμισμένο από ένα τέτοιο κύτταρο.
Αυτό το κύτταρο είναι μέσα στην κεντρική μας μονάδα και είναι ένα αποτύπωμα της ψυχής μας.
Για να χτίσουμε, αναβαθμίσουμε την ψυχή μας μέσα από τον δρόμο της Πνευματικής μας φύσης, οφείλουμε να ανοίξουμε αυτά τα κύτταρα που είναι μέσα μας, πάλι μέσω στοχασμού.
Έτσι αυτή η κυτταρική γνώση που είναι περασμένη μέσα στο αποτύπωμα της ψυχής μας θα αρχίσει να λαμβάνει τις χρωματικές και μελωδικές δονήσεις του σήμερα, του πραγματικού και έτσι θα γεννηθούν οι Νέοι Νόες που θα δημιουργήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους νέα κύτταρα ανάπτυξης. 

Αυτά τα κύτταρα γνώσης που αφορούν τον δρόμο του Πνεύματος δεν μπορούν να συγκριθούν με τις έρευνες που γίνονται ως προς τον υλικό τομέα γιατί άλλο η ύλη και άλλο το Πνεύμα.
Οι άνθρωποι που έχουν απομονώσει τους εαυτούς τους μέσα σε εργαστήρια, για να κάνουν έρευνες που θα μας βοηθήσουν όλους εμάς, να αναβαθμίσουμε την ζωή μας, είναι ως ένα σημείο πολεμιστές και αγωνιστές, αφού έχουν κάνει στην άκρη την προσωπική τους ζωή για όλους εμάς.
Το ίδιο έκαναν και κάνουν και όλοι αυτοί που ερευνούν τα πρώτα κύτταρα της Πνευματικής δομής, για να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Πλανήτη, που δεν είναι άλλη, από την 3η φάση που έρχεται να βιωθεί.
Αυτή η Τρίτη φάση, βασίζεται σε όλα τα κύτταρα των γνώσεων και επιγνώσεων. Γιατί μία γνώση για να δώσει καρπούς ανάπτυξης, οφείλει να περάσει από το στάδιο γνώση στο επίπεδο επίγνωση. Που σημαίνει ότι έχει περάσει από εφαρμοστικούς δρόμους. Οπότε το τρίτο στάδιο από τη γνώση, στην επίγνωση είναι η επιβίωση. Η επιβίωση μέσα από την ορθή χρήση της κυτταρικής αυτής Πνευματικής δομής. 

Ένας άνθρωπος που θέλει να περπατήσει στον δρόμο του Πνεύματος οφείλει να πάρει τα πρώτα κύτταρα που δομήθηκαν και για τον ίδιο και μέσα από την στοχαστική διαδρομή, συνδυάζοντας και τα νέα κύτταρα να περάσει από τη γνώση στην επίγνωση, βάζοντας τον εαυτό του στην διαδρομή του εφαρμόζω. Για να φτάσει στο εφαρμόζω θα το κάνει μέσα από τον δρόμο του στοχασμού όπου εκεί θα γεννηθούν τα δικά του γιατί και τα δικά του πω θα βρουν τρόπο ανάπτυξης.

Ζωντανά κύτταρα είναι ακόμη οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι που δομούν, αναπτύσσουν και μετατρέπουν, ακόμη και σήμερα, τα μυαλά από κατώτερα σε ανώτερα. Μέσα εκεί στην Αρχαία Γραφή η οποία είναι γεμάτη από κώδικες και από κλειδιά Πνευματικής Ανέλιξης και εξέλιξης. Όσο μελετάμε τέτοια κείμενα δημιουργείται η υποδομή και έτσι οι κώδικες «σπάνε» μπροστά στα μάτια μας και τότε η γνώση αποκαλύπτεται !!

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα