Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Άνω θρώσκω – Άνω θρησκεία.

Άνω Θρώσκω = Άνθρωπος
Ο Άνθρωπος λοιπόν που στέκεται όρθιος για να μπορεί να βλέπει τον Ουρανό από τον οποίο και προέρχεται. Να στέκεται εκεί έτσι και να μπορεί να επικοινωνεί με την Ουράνια Πατρίδα του. Μία πατρίδα που πάντα του θυμίζει την καταγωγή του και τις ιδιότητές του. Ιδιότητες που τον ορίζουν Βασιλιά επί της γης, αφού μέσα του κατοικεί η Πνοή του Θεού.


Η λέξη Θρώσκω σημαίνει, ορμητικός – σφοδρός , πηδώ εφορμώ. Δηλαδή όλα όσα χρειάζεται ένα πλάσμα γεννημένο με του Θεού την Πνοή, να μπορεί να είναι γεμάτο ορμή, σφοδρότητα, ιδιότητες που τις έχει μέσα από την αγνή παιδικότητα του. Παιδικότητα δεν εννοούμε μωρότητα, αλλά μία ιδιότητα σωφροσύνης μέσα από την αγνότητα. Η αγνότητα που έχει η παιδικότητα μας δίνει τον ορθό τρόπο του πηδώ και του εφορμώ. Γιατί μόνο μία αγνή και καθαρή ύπαρξη μπορεί να τα κάνει χρήση αυτά σωστά και με οδηγό την αγάπη. Μια αγάπη προς όλους και προς όλα. Αλλιώς αν δεν υπάρχει αυτή η αγνότητα, αυτά μετατρέπονται σε δρόμους χειραγώγησης και εκμετάλλευσης, όπου και αυτό βιώνουμε στον πλανήτη μας. 

Μέσα από αυτό το Θρώσκω δημιουργήθηκε ο δρόμος της Θρησκείας, όχι του δόγματος και όχι του σκλαβώνομαι. Θρησκεία με τον δρόμο του Θρώσκω μας οδηγεί αυτόματα στον δρόμο για τον Θρόνο Του Θεού.
Θρησκεία λοιπόν = Θρώσκω Ειρήνη Ίαση Αγάπη. Άρα όταν εφορμώ – ορμητικά  με σφοδρότητα  τον Λόγο Του , πηδώ αυτόματα στην Αίθουσα του Θρόνου και βρίσκομαι μπροστά σε μία τεράστια περιουσία. Αυτή που μας έχει ορίσει Εκείνος, Θεοί Εστέ.
Όχι λοιπόν η θρησκεία δεν είναι δέσμευση αλλά αποδέσμευση, ελευθερία και απόλυτη αρμονία. Γιατί όποιος καταφέρει να γνωρίσει τον Θεό, αυτό ακριβώς βλέπει.
Χωρίς το Θρώσκω, έχω το σέρνομαι και χωρίς το Θρησκεία με την ουσία της έννοιας, είμαι καταδικασμένος να νομίζω ότι ζω, αλλά το μόνο που κάνω είναι να έχω ενεργοποιήσει τα κατώτερα στοιχεία της φυσική μου υπόστασης, που δεν με ξεχωρίζει από τα ζώα.
Αν και ταπεινή μου άποψη, πολλές φορές τα ζώα, αν όχι όλες, μας έχουν βάλει «τα γυαλιά» ως προς το Θρώσκω τους. Γιατί τα ζώα σε αντίθεση με κάποιους ανθρώπους έχουν μάθει να κοιτούν ψηλά και έχουν συναντήσει την ευγνωμοσύνη.  


Το ανθρώπινο μας λοιπόν στάτους μας ορίζει να στεκόμαστε αγέρωχοι με στόχο μας να λάβουμε μέσα από τη Θρησκεία όλα όσα μας ανήκουν και μας αξίζουν ως προς το Βασιλικό μας αίμα. Το αίμα Του που Εκείνος έχυσε για μας, να το λάβουμε για να ζήσουμε εδώ στον πλανήτη την μεταστροφή μας και την απόλυτη λύτρωσή μας. 

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα