Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Καλό Πέρασμα στην Ανάσταση

Το Ορθόδοξο Χριστιανικό Πάσχα γιορτάζετε πάντα μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία 21 Μαρτίου.
Η πανσέληνος επηρεάζει τα ύδατα του πλανήτη έτσι μέσα από αυτή την διαδρομή της κάθαρσης κάθε χρόνο προσπαθούμε να 


καθαρίσουμε τα συναισθήματά μας που κατατάσσονται στο υγρό μας στοιχείο. Με στόχο να μην επηρεαζόμαστε πια από την σελήνη, που είναι ένας δορυφόρος. Δηλαδή έχει ως φόρο ένα δόρυ. Με αποτέλεσμα να βιώνουμε ξανά και ξανά καταστάσεις συναισθηματικής φουρτούνας μέσα από την κυκλική του επανάληψη. 

Η Ανάσταση μας δίνει τρόπο να απαλλαγούμε μια και για πάντα από αυτόν τον δορυφόρο του πόνου και της θλίψης. Να φύγουμε από τα σκοτάδια της αγνωσίας και του ψεύτικου, ουτοπικού αυτού «φωτεινού» δορυφόρου και να περάσουμε στον αυτόφωτο Φωτοδότη Ιησού για να ζήσουμε για πάντα κάτω από το Φως Του. Όποιος είναι κάτω από το Φως Του δεν έχει καμία σκιά, δεν έχει κανένα σκοτεινό ή μελανό σημείο. Σκιές δημιουργεί μόνο το ψεύτικο φως. Ενώ το αληθινό που το έχει μόνο Εκείνος μας οδηγεί στην Ανάσταση, στην λύτρωση.

Για να γίνει αυτό οφείλουμε να περάσουμε μέσα από την αποκαθήλωση του εγώ μας αφού το περάσουμε πρώτα μέσα από την διαδικασία της σταύρωσης. Ότι πάνω και κάτω, είναι η άσκηση που θα μας οδηγήσει στην σταύρωση του εγώ. 

Να αναζητήσουμε δηλαδή μέσα από την προσευχή που μας έδωσε Εκείνος το Πάτερ Ημών το σημείο που λέει. Ως εν ουρανό και επί της γης. Να είμαστε δηλαδή ένα και το αυτό με το θέλημά Του. Τότε το εγώ μας σταυρώνετε, θανατώνετε και τελικά η αποκαθήλωση έρχεται να μας αναστήσει για πάντα στο πλευρό Του, για πάντα λυτρωμένους και δίπλα Του. Αφού θα είμαστε ένα και το αυτό με τον Λόγο Του. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα