Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Όλα στο χαρτί…

Το σπίτι που κατοικούμε, τα έπιπλα που έχουμε μέσα σε αυτό, το αυτοκίνητο που έχουμε και γενικά κάθε μας αντικείμενο, πρώτα σχεδιάστηκε σε ένα χαρτί. Μέσα από αυτό το σχέδιο εμείς είχαμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε όλο αυτό τον υλικό πλούτο που υπάρχει γύρω μας.


Με το χαρτί δε, μάθαμε όλα όσα μάθαμε. Σε ένα χαρτί τα αποτυπώναμε και από ένα χαρτί τα διαβάζαμε. Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να μάθουμε τίποτε.
Έτσι αν και όταν αποφασίσουμε να ψάξουμε, να αναζητήσουμε, να μετεκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας από το εγώ σε έναν δρόμο αυτογνωσίας και ύστερα Πνευματικής Κατάρτισης, χωρίς χαρτί μη περιμένουμε κανένα αποτέλεσμα, καμία προκοπή. Γιατί όλα θα είναι στον αέρα. Σαν τα λόγια του αέρα δηλαδή. Ο λόγος επειδή εμείς δεν είμαστε εκπαιδευμένοι, φεύγει σαν τον άνεμο. 

Το μυαλό μας είναι δεμένο άμεσα και έμμεσα με όλο το κοινωνικό μας υπόβαθρο είτε το θέλουμε είτε όχι. Με αποτέλεσμα κάθε μας προσπάθεια για βελτίωση ως αυτογνωσία, χωρίς το χαρτί θα πέφτει στο κενό. Θα είναι σαν να ρίχνουμε σπόρους στη θάλασσα, δεν υπάρχει περίπτωση σπόροι που πέφτουν στην θάλασσα να μας δώσουν ποτέ καρπούς. Έτσι εμείς θα προσπαθούμε κάθε μέρα με βήματα ως προς την βελτίωση είτε του εαυτού μας είτε της ζωής μας, θα κοπιάζουμε αλλά ο κόπος θα είναι μάταιος και τελικά άκαρπος. Οπότε μία ωραία μέρα θα έρθει είτε η εγκατάλειψη, είτε η θλιβερή διαπίστωση ότι δεν δουλεύει η αυτογνωσία, είτε θα αρχίσουν να έρχονται πράγματα που νομίζουμε ότι έχουμε φέρει σε ισορροπία κατά πάνω μας σαν ένα ορμητικό κύμα και θα ψάχνουμε να βρούμε το γιατί.

Το να επιλέξουμε να ασχοληθούμε με την αυτοβελτίωση, είναι από τους πιο γενναίους δρόμους για τη ζωή του ανθρώπου. Για να δώσει όμως αυτός ο δρόμος καρπούς θέλει σχεδιάγραμμα, θέλει μέθοδο, θέλει χαρτί και μολύβι. Χρειάζεται να γράφω, όπως όταν μάθαινα για πρώτη φορά διαίρεση, γιατί η αυτογνωσία είναι μία μορφή διαίρεσης.  

Να μάθω να διαιρώ τα πράγματα για να μπορώ να τα βλέπω. Μα μόνο όταν έχω μπροστά μου το σχέδιο μπορώ να το δω. Τι να το κάνεις αν σου περιγράψω ένα σπίτι, δεν μπορείς να έχεις άποψη έτσι, δεν θα ξέρεις αν και πόσο σου αρέσει και αν σε βολεύει. Άσε που και να σου το δείξω μπορεί να ζητήσεις να σου φτιάξω και τρισδιάστατο σχέδιο για να το δεις και να μπορέσεις να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα. Το ίδιο συμβαίνει και στον δρόμο αυτόν της εσωτερικής αναζήτησης. Θα αρχίσει να δημιουργείς τα πρώτα σου «σχέδια» και λίγο αργότερα αυτά θα αρχίσουν να σου δίνουν τρισδιάστατη εικόνα. Τότε θα αρχίσει η ανάπτυξη της αντίληψης σου και τότε θα αρχίσεις να αναδημιουργείς όλα τα σχεδιαγράμματα που σε ορίζουν ή σε όριζαν και τότε εσύ θα είσαι ο Αρχιτέκτονας της δικής σου πραγματικότητας. 

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα