Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Το σπίρτο- το κερί- ο ήλιος.

Αυτή είναι η διαδρομή που διανύουμε όταν περπατάμε τα βήματα της Πνευματικής οδού. Στόχος όλων μας είναι το Φως, ο ήλιος. Όμως πάρα πολλοί άνθρωποι παραμένουν στο σπίρτο και κάποιοι ίσως να φτάσουν στο κερί. Το να φτάσουμε στον Ήλιο στο Φως δεν είναι δύσκολο, αλλά ελάχιστοι το κατάφεραν εν ζωή.
Ας τα δούμε ένα ένα.


Όπως ξέρουμε όλοι μας έχουμε μία τεράστια αποθήκη που ονομάζεται υποσυνείδητο και λειτουργούμε μέσα από αυτό. Ελάχιστα λειτουργούμε με το συνειδητό, έτσι τουλάχιστον λένε οι έρευνες και έτσι είναι. Όχι επειδή το λένε εκείνοι, αλλά γιατί αν παρατηρήσουμε καλά θα δούμε ότι πάρα πολλά πράγματα μέσα στη μέρα μας δεν τα ελέγχουμε και δεν ξέρουμε πολλές φορές, τι κάνουμε και γιατί.
Οπότε όταν κάποιος θελήσει να περπατήσει στο Πνευματικό μονοπάτι, στόχος του είναι να αδειάσει αυτή την αποθήκη ή τουλάχιστον να την τακτοποιήσει. Θεωρούμε πολλά από όλα όσα βιώνουμε είτε άδικα είτε ότι ο Θεός μας τιμωρεί. Ούτε το ένα συμβαίνει φυσικά, ούτε το άλλο. Τίποτε από ότι βιώνουμε δεν είναι άδικο και φυσικά ούτε είναι από τον Θεό. Αλλά μέσα από αυτή την αποθήκη του υποσυνείδητου, η οποία συλλέγει κάθε μέρα εκεί μέσα όλα όσα σκεφτόμαστε, λέμε, πράττουμε. Είναι ένας απόλυτα δίκαιος κουμπαράς ο οποίος αργά ή γρήγορα θα μας φέρει αντιμέτωπους με όλα όσα έχουμε συλλέξει εκεί μέσα. Ο μόνος που μπορεί να ψάξει αυτή την αποθήκη είμαστε μόνο εμείς. Μόνο εμείς έχουμε πρόσβαση. Επειδή όμως μας φαίνεται βουνό το να ψάξουμε και έχουμε μάθει να μην έχουμε υπομονή και να θέλουμε εδώ και τώρα αλλαγές στη ζωή μας, αρχίζουμε να βασιζόμαστε σε μέσα που πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν την κατάστασή μας. 

Έτσι υιοθετούμε το σπίρτο= προσευχή. Το σπίρτο αυτό αναγκαστικά έχει ελάχιστη διάρκεια φωτός. Θα κρατήσει αναμμένο μόνο ελάχιστα λεπτά και ύστερα θα σβήσει. Κάθε μας προσευχή- σπίρτο που ανάβουμε μέσα στη μέρα μας, δεν έχει τη δυνατότητα να φωτίσει την αποθήκη του υποσυνείδητου και με την διάρκεια που έχει δε μπορούμε να δούμε τίποτε. Ύστερα κάποιοι άνθρωποι θα βάλουν στη ζωή τους πέρα από την προσευχή- σπίρτο και το κερί= διαλογισμός & διάφορα Πνευματικά συστήματα. Το κερί έχει περισσότερη διάρκεια από το σπίρτο και αυτό είναι καλύτερο, ως ένα σημείο. Αυτόματα το κερί μας κάνει να έχουμε ορατότητα ελάχιστα και οριακά μπροστά μας, αλλά πάλι δεν θα μας δώσει ούτε το κερί το Φως που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε την αποθήκη μας για να πετάξουμε από μέσα της όλα τα άχρηστα που έχουν μαζευτεί.
Οπότε κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να έχουν στη ζωή τους και το σπίρτο αλλά και το κερί και νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο έφτασαν στο ζητούμενο. Νιώθουν πανάκια με αυτά τα δύο γιατί ηρεμούν επιφανειακά και στιγμιαία. Όμως έρχεται η στιγμή που το υποσυνείδητο θα κάνει την επίθεσή του και θα μας φέρει αντιμέτωπους με τεράστια κύματα από πόνους και απώλειες. Τότε αρχίζουν οι αναταράξεις. Κάποιοι θα αρχίσουν τις εκκλήσεις και τις προσευχές μαζεμένες και θα ανάβουν το ένα σπίρτο μετά το άλλο για να μπορέσουν να απελευθερωθούν και θα αρχίσουν να αναζητούν επιπλέον στήριξη από τα Πνευματικά συστήματα – κεριά. Όμως κανένα κερί και κανένα σπίρτο δεν έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε Ήλιο – Φως.  

Γιατί πολύ απλά ο Ήλιος και το Φως είναι στην υποδομή της διδασκαλίας μέσα από το Είμαι, μέσα από το Βιώνω, μέσα από το Πράττω. Οπότε για να αποκτήσω το Φως που θα με βοηθήσει να έχω απόλυτη εικόνα της αποθήκης μου, οφείλω να αναζητήσω τον τρόπο που θα με οδηγήσει από τα γιατί, στα επειδή και στα πως. Αυτά όλα θα τα βρω μέσα στην Καινή διαθήκη η οποία είναι γεμάτη από γιατί, από επειδή και από αμέτρητα πως. Παράλληλα να αναζητήσω κείμενα αυτογνωσίας για να αρχίσω να δομώ και την αποθήκη του υποσυνείδητου μου. Με αυτούς τους τρόπους αυτόματα θα απομυθοποιήσω όλους τους μέχρι χθες «αίτιους» και θα καταλάβω ότι όλα ξεκινούν από μένα και τελειώνουν σε μένα. Ο δημιουργός μου είμαι εγώ, αφού έχω έρθει εδώ κάτω με την Ελεύθερη Βούληση.

Οπότε μέσα από τα βήματα της Καινής Διαθήκης και της αυτογνωσίας θα έρθει η μέρα που και η προσευχή μου αλλά και το Πνευματικό μου σύστημα θα γεμίσουν τη ζωή μου με Φως. Το σώμα μου θα είναι αέρινο και διάφανο και θα κυοφορεί την Χριστική Ενέργεια. Μέσα από αυτή την κυοφορία θα έρθει και η ανθοφορία, αφού θα βιώνω την απόλυτη Άνοιξη- Ανάσταση. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα