Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Ο ακροβάτης είναι σιωπηλός

Γενικά στη ζωή μας όταν θέλουμε να εστιάσουμε κάπου που απαιτεί την απόλυτη προσοχή μας, με απόλυτη ακρίβεια, το μυαλό μας παγώνει, η ανάσα μας σταθεροποιείται και λειτουργούμε με αρμονία. 


Για παράδειγμα όταν θέλουμε να περάσουμε μια βελόνα από την κλωστή. Εκείνες τις στιγμές είμαστε ένας ακροβάτης που θέλει την συγκεντρωμένη προσοχή μας και την εστιασμένη δύναμη από μας για μας. Εκείνα τα δευτερόλεπτα το μυαλό μας σταματάει και η ανάσα όπως προανέφερα ή σταθεροποιείται με έναν ρυθμό ή παγώνει. Που σημαίνει ότι η φυσικότητά μας είναι διαλογισμός. Όταν χρειαζόμαστε αυτή μας τη λειτουργία εκείνη εμφανίζεται και μας κρατάει σε απόλυτη αρμονία με την ιδιαιτερότητα της στιγμής.
Αυτό ο ακροβάτης, που όλοι μας θαυμάζουμε, το αξιοποιεί και το κάνει χρήση μέσα από εξάσκηση για να κάνει τα διάφορα ακροβατικά.
Αυτό που κάνει ο ακροβάτης είναι να εκπαιδεύει το μυαλό του στη σιωπή και στην συγκέντρωση. 

Όλα όσα θαυμάζουμε σε ανθρώπους σαν αυτούς, είναι πράγματα που ο καθένας μας μπορεί να τα κάνει. Ποιο είναι το κίνητρο ? Μόνο η θέληση, η θέληση είναι ένας ισχυρός σύμμαχος μας. Ο οποίος ενεργοποιείται μέσα από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Ο μόνος που μπορεί να γκρεμίσει αυτόν τον συνεργάτης μας είναι αυτά τα επαναλαμβανόμενα «μπα αποκλείεται» που μας οδηγεί το μυαλό μας να κάνουμε ως σκέψεις. Τότε το μυαλό παίρνει τον ρόλο του άνεμου και σκορπά κάθε μας διάθεση για προσπάθεια. Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί αυτό το «μπα αποκλείεται» είναι σαν να χάνουμε τη δύναμή μας, αλλά και την ισορροπία μας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν μαθαίνουμε ποδήλατο, όσο σκεφτόμαστε δεν μπορούμε εύκολα να ισορροπήσουμε γιατί το μυαλό, μας βάζει τον ζυγό, μπορώ – δεν μπορώ. Αυτός ο ζυγός είναι που μας οδηγεί σε λάθη, σε μπελάδες τέτοιους και χάνουμε την ισορροπία μας. Όταν αφεθούμε με πίστη στις ιδιότητες και τις δυνατότητές μας, χωρίς το μυαλό δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για λάθος. Η ψυχή και η καρδιά είναι τόσο γεμάτες και οι δύο από τη Θεϊκή Πνοή και έμπνευση που δεν θα μας οδηγήσουν ποτέ σε λάθος, μα ούτε και στο να χάσουμε την ισορροπία μας.
Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι στραβοπατάμε όταν το μυαλό μας θα κάνει λάθος σκέψη η οποία θα έχει μέσα της, την αμφισβήτηση. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά πράγματα που μπορεί να κάνουμε καθημερινά, μόλις σκεφτούμε, «λες να γίνει κάτι στραβά» τότε ναι θα γίνει το στραβό. Τότε θα νομίζουμε ότι έχουμε μαντικές ικανότητες. Όχι απλώς η δόνηση της σκέψης εμφανίζεται μπροστά μας αμέσως ως ατύχημα, ως ζημιά, ως απώλεια κλπ.
Ο κάθε άνθρωπος από τη στιγμή που μέσα του κατοικεί το Θείο, δηλαδή το αλάνθαστο, μπορεί να βασιστεί στην πίστη του και την αγάπη του για την αλήθεια του και όλα μπορεί να τα καταφέρει στη ζωή του. Οι τόσοι συνάνθρωποί μας που μας έχουν δείξει και διδάξει υπερβάσεις, μας διδάσκουν ότι ο άνθρωπος όλα τα μπορεί, όλα μπορεί να τα δημιουργήσει, αρκεί να βγάλει το μυαλό από την πρίζα. 

Στιγμές ισορροπίας λοιπόν που μοιάζουν τυχαίες στη ζωή μας, που νιώθουμε ότι τυχαία τα καταφέραμε να πετύχουμε το άπιαστο. Όχι δεν ήταν τυχαίο, απλώς δεν πρόλαβε το μυαλό, να μας οδηγήσει στην αντίδραση και σε αυτό το «μπα αποκλείεται». Και όταν τελείωσε αυτό το «τυχαίο», εμείς απορούσαμε με τους εαυτούς μας πως έγινε και το καταφέραμε αυτό.

Έχεις μέσα σου έναν ακροβάτη, ο οποίος γνωρίζει πώς να σε οδηγήσει στην σιωπή και στην συγκέντρωση. Το έχεις κάνει και το ξέρεις. Πίστεψε το ότι μπορείς να τα καταφέρεις και οδήγησε τις αμφιβολίες σου στη σιωπή. Έχεις μέσα σου την τελειότητα του Θεού, οπότε σε αυτή να βασιστείς και Εκείνος θα σε διδάξει για όλα τα υπόλοιπα. Αφέσου με πίστη στον Ιερό σου σύμμαχο και όλα στη ζωή σου θα γίνουν μαγικά. 

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα