Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Ο φόβος σε «δάγκωσε» για τα καλά.

Πατέρα Παντοκράτορα, Ποιητή Ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων, ο φόβος έχει μπει σε κάθε σπίτι, έχει μαγκώσει κάθε Σου παιδί.


Ο φόβος σε παραλύει, σε κάνει να μουδιάζεις, να μην μπορείς ούτε ανάσα να πάρεις. Νιώθεις εντελώς αβοήθητος και νιώθεις ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου. Αποφεύγεις να κοιτάξεις ακόμη και τους ανθρώπους σου στα μάτια. Καταλαβαίνεις ότι από σένα περιμένουν μία φράση, ένα βλέμμα ελπίδας και χαράς.
Έτσι νιώθουν αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί άνθρωποι, μέσα από το «δάγκωμα» του φόβου. Σε κάθε έναν άνθρωπο έχει καταφέρει ο φόβος να γίνει ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού». Έτσι μέσα από τα δεσμά του φόβου και του πανικού δεν υπάρχει σωστή ορατότητα, αλλά σκοτεινιά. 

Όλο αυτό που συμβαίνει τώρα, μέσα σε κάθε άνθρωπο, μέσα σε κάθε σπίτι, είναι μία διαδρομή, μία παγίδα. Ένας τρόπος που εξαναγκάζει τους ανθρώπους να αφεθούν.
Αφού είμαστε στο σημείο του αφήνομαι, του παραδίδομαι, ας το κάνουμε στη σωστή μεριά.
Ας παραδοθούμε στον Πλάστη μας, αφού νιώθουμε αβοήθητοι, αφού νιώθουμε έρμαια. Μπορεί όλοι να αποφασίσουν για μας, όλοι να μας θέλουν στο πάτωμα. Όμως αυτή η στιγμή της απόλυτης ταπείνωσης, μπορεί να μετατραπεί σε Γέφυρα Ανέλιξης και Ανόδου. Και από εκεί που είμαστε ένα με το πάτωμα να βρεθούμε στην αγκαλιά του Πατέρα μας Θεού. Αφού κι Εκείνος μας οδηγεί να περάσουμε από τον δρόμο της ταπείνωσης, για να έρθει η μεταξύ μας ένωση.
Ας σηκώσουμε όλοι μαζί τα χέρια μας στον Ουρανό και ας Του ζητήσουμε να αναλάβει Εκείνος την σωτηρία μας. Να τα αφήσουμε σε Εκείνον με απλότητα και Εκείνος θα μας μετατρέψει το Φόβο που τώρα μας έχει «δαγκώσει» σε Φως πίστης και ελπίδας και έτσι όλο το τοπίο θα μετασχηματιστεί σε Ειρήνη Πάσι. Η Ειρήνη θα φωλιάσει στις καρδιές μας και από εκεί θα απλωθεί σε όλο τον Πλανήτη. 

Αυτή η στιγμή του απόλυτου φόβου, ας γίνει το εισιτήριο μας, αυτό που θα μετατρέψει τη γη μας από κολαστήριο πόνου, σε Ανάσταση Παραδείσου. Τώρα είναι η στιγμή της μεταστροφής μας.

Χέρια ψηλά, κεφάλι ψηλά και Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον ημάς. Ο Θεός για να αναλάβει να μας λυτρώσει, περιμένει από εμάς να Του το ζητήσουμε.

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα