Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Οι Άγγελοι του Θεού στη γη.

Ο Πατέρας μας Θεός καθώς είναι πιο σοφός από όλους μας γνωρίζει ακριβώς πώς να στείλει την βοήθειά Του σε όλους μας.
Λίγο ή πολύ όλοι μας κάνουμε εκκλήσεις προς τον Θεό. Ίσως κάποιοι από εμάς να θεωρούμε ότι ο Θεός δεν μας ακούει, γιατί ίσως να μην τον αισθανόμαστε εμείς ή να μην τον ακούμε.


Όμως Εκείνος σε καμία έκκληση δεν κλείνει τα αφτιά Του, αλλά είναι πάντα εκεί για όλους μας.
Έτσι αυτή την εποχή και μέσα από όλο αυτό το μονοπάτι της ανισορροπίας και της ανασφάλειας που βιώνουμε έχει μετατρέψει τους ανθρώπους σε ανάλογους Αγγέλους Του. Για να βοηθήσει στην μεταξύ μας σωτηρία. Γιατί για κάθε άνθρωπο εδώ, το ζητούμενο είναι να σώσει την ψυχή του. Τι θα πει να τη σώσει και πώς τη σώνουμε την ψυχή μας ?
Εκείνος μας έδωσε Τον Λόγο Του, ο οποίος είναι μέσα στην Καινή Διαθήκη. Λίγο πολύ όλοι έχουμε διαβάσει κάποια από τα κομμάτια της, αλλά ακόμη και όχι, επειδή ο Θεός και Πατέρας μας, μας θέλει όλους κοντά Του κάνει χρήση την κατάσταση κρίση για να μας οδηγήσει όλους στη σωτηρία μας.
Έτσι σήμερα κάποιοι από εμάς χρωστάνε σε κάποιους άλλους. Κάποιοι δεν έχουν εισόδημα και κάποιοι ακόμη έχουν. Κάποιοι δεν έχουν δουλειά και κάποιοι έχουν. Κάποιοι έχουν φαγητό και κάποιοι δεν έχουν. 

Ο Θεός λοιπόν όλες αυτές τις ομάδες τις έχει μετατρέψει σε Αγγέλους σωτηρίας.
Αυτός που χρωστάει σε κάποιον τον διδάσκει την κατανόηση και το ίδιο οφείλει να κάνει και αυτός σε κάποιον που του χρωστάει. Είναι ακριβώς ο δρόμος που τον αναφέρει ο ίδιος ο Ιησούς μέσα στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου κεφάλαιο ΙΗ’ /23 Η παραβολή του κακού χρεωφειλέτου. Έτσι στη περίπτωση των δύο, ο ένας αδερφός θα λυτρώσει τον άλλον. Όταν απελευθερώσουμε εμείς μεταξύ μας ο ένας τον άλλον, αυτόματα όλα θα έρθουν σε ισορροπία. Όσο υπάρχουν κόντρες και κακές σκέψεις ανάμεσά μας, κανείς δεν θα έχει αρμονία στην ζωή του.
Αυτοί που έχουν αυτή τη στιγμή εισόδημα, τους δίνεται η ευκαιρία να ελεήσουν αυτούς που δεν έχουν εισόδημα. Έτσι και οι δύο πλευρές γίνονται φωτεινοί Άγγελοι και ο ένας άνθρωπος σώνει τον άλλον. Ο ένας μέσα από την ελεημοσύνη και ο άλλος μέσα από την ταπεινοφροσύνη. Ο ένας διδάσκει τον άλλον τον δρόμο Του και τον Λόγο Του, μέσα από την πράξη αυτή της αγάπης. Αυτή η πράξη γίνεται γέφυρα ανέλιξης και των δύο. Το ίδιο συμβαίνει σε αυτόν που δίνει τροφή σε αυτόν που πεινά.
Έτσι ο Θεός μας εξηγεί πως μέσα σε κάθε μονοπάτι της ζωής, υπάρχει κι Εκείνος και επιτρέπει ακόμη να υπάρχει ο δρόμος της κρίσης για να διδαχτούμε μέσα από αυτόν.
Ένα είναι σίγουρο πως όταν ένα μάθημα ολοκληρωθεί τελειώνει. Για να είμαστε ακόμη εδώ και σε αυτό το μάθημα σημαίνει ότι δεν έχουμε αγκαλιαστεί απόλυτα και ολοκληρωτικά, χωρίς να υπάρχει ανάμεσά μας ούτε μία έχθρα. 

Ο Θεός να θυμάστε είναι απόλυτα δίκαιος και όταν ένας άνθρωπος ολοκληρώσει το μονοπάτι του μαθήματός του, Εκείνος θα τον απαλλάξει από το μάθημα αυτό. Γι’ αυτό και λέει μέσα στο Ευαγγέλιο ότι οι έσχατοι θα έρθουν πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι.
Μην κοιτάς λοιπόν τι κάνουν και τι λένε οι άλλοι, αλλά αναζήτησε με αγάπη και προσευχή να σου δείξει ο Θεός ποιο μάθημα καλύπτεις. Όταν το αναγνωρίσεις, με αγάπη σκύψε στον διπλανό σου, αν είναι να τον φροντίσεις. Ενώ αν είσαι στον δρόμο της ταπείνωσης, μην έχοντας εισόδημα. Αποδέξου την όποια αγκαλιά και φροντίδα δέχεσαι με αγάπη και όχι με ντροπή.

Όλοι μας έχουμε πονέσει για όλα όσα δεν έχουμε και για όλα όσα στερούμαστε. Κι όμως ο ένας μπορεί να αγκαλιάσει τον άλλον. Τότε καμία εξουσία δεν θα έχουν επάνω μας τα δύσκολα μονοπάτια, αφού Εκείνος θα αναλάβει να τα φέρει όλα σε ισορροπία με την σοφία Του, την ευσπλαχνία Του και την δικαιοσύνη Του. Όλοι μας λοιπόν για Εκείνον είμαστε Άγγελοι και ο κάθε ένας μας αυτή τη στιγμή έχει και το ανάλογο πόστο βοήθειας και στήριξης. 

Η ντροπή, η έχθρα, η οργή, ο θυμός κλπ είναι ώρα να φύγουν από τη ζωή μας και στη θέση τους να μπουν η κατανόηση, η αποδοχή και η αγκαλιά. Κάθε γονιός θέλει τα παιδιά του αγαπημένα και μονοιασμένα, πόσο μάλλον ο Πατέρας μας ο Επουράνιος. Μόλις μας δει με αγάπη μεταξύ μας θα μετατρέψει την γη μας σε Παράδεισο. Μπορεί εμείς να αναζητούμε το πώς, όμως ευτυχώς Εκείνος είναι Παντοδύναμος και γνωρίζει ακριβώς το πώς. Ότι για μας μοιάζει ακατόρθωτο για τον Πατέρα μας είναι απλό. Όπως για ένα παιδάκι τριών χρονών το να ανάψει το φως στο δωμάτιό του μοιάζει δύσκολο, για μας είναι απλό και εύκολο. Το να ανάψει λοιπόν το Φως ο Θεός στη ζωή μας, για μας μοιάζει δύσκολο για τον Θεό όμως είναι εύκολο. Ας ολοκληρώσουμε λοιπόν το μάθημά μας.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα