Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Πώς η ταπείνωση ξεσκεπάζει το ψέμα.

Μια μέρα ο Γέρο- Αββακούμ, που καθόταν στη Βίγλα και ενώ έκανε κομποσκοίνι επάνω σε έναν βράχο του παρουσιάστηκε ξαφνικά ο διάβολος ως  «Άγγελος» και του λέει :


-        Αββακούμ, Αββακούμ, ο Θεός με στέλνει να σε πάρω στον Παράδεισο γιατί έγινες πια Άγγελος, άντε να πετάξουμε.
Ο Γέρο – Αββακούμ τάχασε και φοβισμένος του απάντησε.
      - Πώς να πετάξω? Εσύ έχεις φτερά και πετάς.
Και ο δήθεν Άγγελος του λέει :
 -Και εσύ, Αββακούμ, έχεις φτερά, έγινες Άγγελος, αλλά δεν τα βλέπεις.
Τότε ο γέρο- Αββακούμ έκανε τον Σταυρό του και είπε :
 -Παναγιά μου, τι είμαι εγώ για να πετάξω?
Δεν πρόλαβε να τελειώσει τα λόγια του και βλέπει εκείνον τον δήθεν Άγγελο να μεταβάλλεται απότομα σε μαύρο αλλόκοτο κατσίκι με φτερά σαν της νυχτερίδας, να πετάγεται κάτω στον γκρεμό προς τη θάλασσα και να εξαφανίζεται. ( απόσπασμα από το βιβλίο Αγιορείται Πατέρες του Πατέρα Παϊσίου ).
Βλέπουμε ότι η ταπείνωση έσωσε τον Γέροντα από τον δήθεν άγγελο που του παρουσιάστηκε. 

Πώς όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την πλάνη των αγγέλων? Πώς μπορούμε να ξεχωρίζουμε τους Αγγέλους του Φωτός από του σκότους ?
Ποτέ ένας Φωτισμένος Άγγελος δεν έρχεται για να σε χαϊδέψει και να σου ενισχύσει την υπερηφάνεια. Πάντα ο Άγγελος Κυρίου ή γενικά οι Άγγελοι και οι Αρχάγγελοι έρχονται να σε διδάξουν, να σου δείξουν σε ποιους δρόμους έχεις χαθεί. Σε ποια σημεία η πίστη σου θέλει ενίσχυση.
Οι Άγγελοι του Φωτός νουθετούν και οδηγούν με εξάσκηση τους Πνευματικούς ανθρώπους σε δρόμους κατάνυξης, ενίσχυση πίστης και πνευματικής εργασίας.
Όσοι άγγελοι σε καλοπιάνουν και σε «ταΐζουν» απλώς ή είναι σκεύος της φαντασίας σου ή επίθεση πλάνης από την άλλη μεριά.
Όταν ο Θεός θελήσει να επικοινωνήσει μαζί σου και σε νιώσει σε κατάσταση τέτοια που εσύ διψάς για άσκηση Πνευματική, θα σου στείλει τον ανάλογο Δάσκαλο Άγγελο, Αρχάγγελος, Άγιο κλπ. Πάντως ο Θεός δεν θα σου στείλει ποτέ κάποιον που θα σε οδηγήσει να «ξαπλώσεις» ως Πνευματικό του Παιδί. 

Όπως τρως κάθε μέρα, έτσι και η Πνευματική τροφή για να την γευτούμε θέλει καθημερινή φροντίδα και «μαγείρεμα».

Προσοχή λοιπόν στην πλάνη του μυαλού και στους δαίμονες που έχουν Αγγελική μορφή. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα