Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Οι τρεις ενέργειες – ακτίνες του Θεού.

Πόσο εύκολο είναι ένας άνθρωπος να πλησιάσει τον Θεό ? Τι ακριβώς χρειάζεται να έχει ένας άνθρωπος για να γνωρίσει τη Χάρη Του ?
Για να πλησιάσει κάποιος τον Θεό, με τα φόβου, δηλαδή με σεβασμό και παρρησία. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος το πρώτο που έκανε ήταν να εγκαταλείψει για πάντα όλα όσα τον έκαναν εγωιστή και υλιστή.


Αυτά είναι τα βασικά κομμάτια, γι’ αυτόν που θέλει να γνωρίσει την Χάρη του Θεού.
Ύστερα ο άνθρωπος αυτός οφείλει να ενεργοποιήσει μέσα του το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα θα του παρουσιάσει μπροστά του τον ίδιο τον Ιησού.
Ναι ο Ιησούς μπορεί να παρουσιαστεί σε κάθε άνθρωπο. Με απλότητα και έτοιμος να δώσει την διδασκαλία Του, σε όποιον θελήσει να περπατήσει με ειλικρίνεια τα βήματα της θέωσης.
Ο μαθητευόμενος λοιπόν έχει τη διάθεση κατά πρώτον να μελετήσει ενδελεχώς τον Λόγο Του Θεού και να Τον θέσει σε εφαρμογή κάθε μέρα και από λίγο. 

Τότε ο Ιησούς σε συνεργασία με τον Πατέρα μας Θεό θα προετοιμάσει το έδαφος για να λάβει ο πιστός τις οδηγίες για τις ενέργειες Του Θεού, οι οποίες είναι για το Θεό σταθμός για τον άνθρωπο αυτόν που θέλει να λάβει τα Δώρα Του.
Η πρώτη είναι ενέργεια είναι το σύμβολο του ίδιου του Θεού. Όχι μην περιμένουμε σχήματα, σύμβολα, γράμματα ή αριθμούς. Αλλά να συμβολίζουμε εμείς τον ίδιο τον Θεό. Ο τρόπος που συμβολίζει ο Θεός ο ίδιος τον Εαυτό του είναι στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη που ξεκινάει, εν αρχή είν’ ο Λόγος. Ο ίδιος ο Θεός δημιουργεί και έχει τοποθετήσει μέσα σε κάθε άνθρωπο έναν κοινό ήχο, μία κοινή δόνηση. Αυτό που οφείλει να κάνει ο κάθε άνθρωπος, είναι πρώτον να ανακαλύψει τον ήχο που έχει η δική του αυθεντική ψυχική του κυτταρική δομή και ύστερα να την διαποτίσει με την Νέα Δόνηση από τον Νέο Ήχο= ΩΔΗ.
Ο ήχος αυτός έρχεται μέσα από την ερωτική κένωση, όπου το σύμβολο του Θεού, το γνωστό σε όλους μας Πιστεύω, δημιουργήσει τον Νέο παλμό και δόνηση στον άνθρωπο.
Το Πιστεύω, είναι μία προσευχή η οποία δίνει ακριβώς την Ωδή αυτή του Θεού. Εκείνος που είναι έτοιμος να λάβει τον ήχο και να χαριτωθεί από τον Θεό, θα καταλάβει απόλυτα όλο το νέο Μουσικό, μέσα από την Μύηση του ίδιου του Δάσκαλου Ιησού. 

Τότε μέσα από αυτόν τον Νέο δονητικό ήχο ο άνθρωπος αυτός λαμβάνει την Δύναμη της Θέλησης. Αυτή που θα του ενεργοποιήσει μέσα του και τα 3 δίκτυα του εγκεφάλου.  
Η δεύτερη ενέργεια του Θεού, είναι η δεύτερη όψη του ΙΧΘΥ. Ένα βήμα εξίσου σημαντικό, όπως και το πρώτο αφού από δω και μετά αρχίζει η φώτιση.
Η Τρίτη ενέργεια του Θεού, είναι η όψη της ίδιας της Θέωσης – Θεοί Εστέ. Όπου ο άνθρωπος στεφανώνεται με τις δάφνες στο μέτωπό του.
Ο ίδιος ο Θεός του βγάζει από πάνω του το αγκάθινο στεφάνι που φορούσε, τα καρφιά από τα χέρια του και του αφαιρεί τον Σταυρό. Εκεί σε αυτό το σημείο- στάδιο ο άνθρωπος έχει ενεργοποιήσει απόλυτα το Θέλημα Του Θεού και λαμβάνει όλα τα Δώρα της Χάριτος.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα