Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Ο Πνευματικός μόνιμα «κινείται».

Ο Πνευματικός μόνιμα να «κινείται». Είναι μία μόνιμη πηγή ανανέωσης και αναβάθμισης, μόνο έτσι μπορεί να παράγει έργο, μόνο έτσι μπορεί να γίνει «σωσίβιο» για τους συνανθρώπους του. Μόνο έτσι μπορεί να καταφέρει να φέρει στον δρόμο όλα τα χαμένα του αδέρφια, αυτά που για κάποιο λόγο έχασαν τον «λόφο» του Θείου Φωτός και της αλήθειας.


Η Πνευματική κλίμακα- σκάλα δεν έχει τέλος για έναν Πνευματικό ερευνητή- εργάτη.
Ο πρώτος σκοπός του Πνευματικού είναι να βρει τον δρόμο που θα τον οδηγήσει να σώσει την ψυχή του.
Έτσι αφού επιλέξει το μονοπάτι της Ανόδου για να συναντήσει την Πηγή αλλά και τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό πάντα θεωρεί τον εαυτό του μαθητή.
Μόνο ως αιώνιος μαθητής λοιπόν, μέσα σε μία μόνιμη κίνηση, από την ίδια την μάθηση, γνωρίζει ότι μόνιμα θα παρουσιάζετε μπροστά του συνέχεια ένα νέο σημείο γνώσης, με σκοπό να το περάσει για να πάει στο επόμενο. 

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται έξω από το μονοπάτι της ελευθερίας του Θεού, έξω από τη Θεϊκή παρρησία και προστασία, τόσο περισσότερο ο Πνευματικός οφείλει να μελετά και να ερευνά. Αυτό είναι το αντιστάθμισμα και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στα αδέρφια του.
Η καθημερινή μελέτη αλλά και προσευχή δημιουργεί μία αόρατη γέφυρα σε όλα τα σπίτια όλων των ανθρώπων, της γειτονιάς του Πνευματικού, στο φιλικό του περιβάλλον, αλλά και στο οικογενειακό. Έτσι μέσα από την συνεχόμενη αυτή κίνηση του, ανοίγονται μονοπάτια σε όλους τους άλλους ανθρώπους.
Όχι ο Πνευματικός δεν νιώθει αδικημένος, αλλά ευλογημένος γι’ αυτή του την «αόρατη» συνεισφορά. Αόρατη γιατί δεν τη βλέπει κανείς και έτσι γεμίζει με την Θεία ευλάβεια αλλά και την ταπεινότητα, αφού κανέναν δεν θα του πει «μπράβο». Άλλωστε ο σωστός Πνευματικός δεν έχει ανάγκη από κανένα μπράβο, γιατί πολύ απλά, ως εργάτης του Θεού που είναι, όλα αυτά τα κάνει από την ψυχή του για όλους.
Ξέρει πολύ καλά ο Πνευματικός πως όσο μελετά και ερευνά «μαλακώνει» τον δρόμο όλων των ανθρώπων.
Αυτή η Πνευματική τρυφή στην «τροφή» θα αναβαθμίσει σταδιακά όλο τον πλανήτη. 

Μέσα από αυτή την εργασία ο Πνευματικός θα καταφέρει να «μαλακώσει» τις καρδιές των ανθρώπων και να κλείσει για πάντα την θύρα του κακού- εγώ- μυαλού.
Την θύρα αυτή θα την αναλάβει ο Κύριος, θα της αλλάξει «κλειδαριά» και τότε το μυαλό θα γίνει Νους. Μέσα εκεί θα αρχίσει να κατοικεί το Βασίλειο του Θεού, με τους Αρχαγγέλους, Αγγέλους, Χερουβίμ, Σεραφίμ για να ετοιμάσουν τον Θρόνο. Την καρδιά δηλαδή των ανθρώπων για να γίνει το Ιερό που θα κατοικήσει ο Ιησούς.
Η απόλυτη προετοιμασία δηλαδή της Νέας Πνευματικής Γης.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα